Press "Enter" to skip to content

Deze 5 huishoudelijke klusjes zijn perfect voor je man

De meeste mannen staan niet te springen om mee te helpen met poetsen en schoonmaken. En hoewel we hier thuis eigenlijk een heel gelijkwaardig aandeel hebben in het huishouden (en dat zo ook graag meegeven aan onze dochters), zijn er klussen waar ik toch minder geschikt voor ben. De typische huishoudklusjes voor mannen dus!

Waar zijn mannen beter in binnen het huishouden?

Vuilniszak verwisselen

Soms zijn ze zwaar, maar vaak stinken het – zeker ’s zomers. Ook het buiten zetten van de verschillende vuilnisbakken en de verzamelzakken voor plastic afval vind ik meer een mannending. Bij ons thuis gaat Ro bovendien eerder naar zijn werk, dus dan kan hij meteen de bak aan de stoeprand zetten. Hij is daar punctueler in dan ik; dus ook wat dat betreft werkt deze verdeling heel fijn. Ik poets liever de wc, als het dan gaat om vieze klusjes – al zit daar totaal geen logica in.

Technische klusjes

Heus, ik kan peertjes verwisselen, planken waterpas hangen en (IKEA) meubels in elkaar zetten. Maar dat neemt niet weg dat Ro veel sterker is en bovendien stukken sneller. Die mannelijke handigheid en kracht vind ik ook wel aantrekkelijk, dus ik heb me vrijwel volledig teruggetrokken uit de huiselijke techniek.

Doucheputje leeghalen

Of het echt een typische mannenklus is, weet ik niet trouwens. Ik ken wel wat mannen die zich dit smerige taakje hebben toegeëigend (misschien omdat hun vrouw de rest van de badkamer doet?) dus vandaar dat hij toch in dit rijtje thuishoort. Niks zo vies als een dot haren, aan elkaar geplakt met restjes shampoo. Alleen de aanblik laat me al kokhalzen. Dus tja, wellicht is het een tikje oneerlijk omdat hij de kortste haren heeft van het gezin. Maar ik ben wel heel erg blij dat hij ze uit het putje vist!

Assistentie verlenen tijdens een (zoveelste) interieurverschuiving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd te veel energie. Dan moet alles weer even helemaal anders staan in huis. En aangezien ik dat niet alleen af kan, is het heel fijn als je een sterke man naast je hebt staan die je daarbij helpt (al is het toch niet goed voor de sfeer in huis als je na de volksverhuizing zegt: ‘Hm, nee, dit is het ook niet helemaal. Zet toch maar weer terug.’)

Handdoekenwas

De minste kans op een rode jurk bij je favoriete witte topje – eerlijk is eerlijk. Zelfs mannen die menen de was niet te kunnen doen, zouden hier in principe weinig aan kunnen verpesten. Te heet wassen is geen optie en enig kleurverschil na afloop? Tja, het zijn maar handdoeken! Om deze reden trouwens ook een mooi huishoudelijk klusje voor je peuter.

Natuurlijk, je mag bovenstaande zeker met een flinke schep zout nemen! Maar ik ben wel benieuwd: hoe verdelen jullie het huishouden? Welke klussen neemt je man meer op zich bij jou thuis?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids