Deze 5 huishoudelijke klusjes zijn perfect voor mannen

De meeste mannen staan niet te springen om mee te helpen met poetsen en schoonmaken. En hoewel we hier thuis eigenlijk een heel gelijkwaardig aandeel hebben in het huishouden (en dat zo ook graag meegeven aan onze dochters), zijn er klussen waar ik toch minder geschikt voor ben. De typische huishoudklusjes voor mannen dus!

Waar zijn mannen beter in binnen het huishouden?

Vuilniszak verwisselen

Soms zijn ze zwaar, maar vaak stinken het – zeker ’s zomers. Ook het buiten zetten van de verschillende vuilnisbakken en de verzamelzakken voor plastic afval vind ik meer een mannending. Bij ons thuis gaat Ro bovendien eerder naar zijn werk, dus dan kan hij meteen de bak aan de stoeprand zetten. Hij is daar punctueler in dan ik; dus ook wat dat betreft werkt deze verdeling heel fijn. Ik poets liever de wc, als het dan gaat om vieze klusjes – al zit daar totaal geen logica in.

Technische klusjes

Heus, ik kan peertjes verwisselen, planken waterpas hangen en (IKEA) meubels in elkaar zetten. Maar dat neemt niet weg dat Ro veel sterker is en bovendien stukken sneller. Die mannelijke handigheid en kracht vind ik ook wel aantrekkelijk, dus ik heb me vrijwel volledig teruggetrokken uit de huiselijke techniek.

Doucheputje leeghalen

Of het echt een typische mannenklus is, weet ik niet trouwens. Ik ken wel wat mannen die zich dit smerige taakje hebben toegeëigend (misschien omdat hun vrouw de rest van de badkamer doet?) dus vandaar dat hij toch in dit rijtje thuishoort. Niks zo vies als een dot haren, aan elkaar geplakt met restjes shampoo. Alleen de aanblik laat me al kokhalzen. Dus tja, wellicht is het een tikje oneerlijk omdat hij de kortste haren heeft van het gezin. Maar ik ben wel heel erg blij dat hij ze uit het putje vist!

Assistentie verlenen tijdens een (zoveelste) interieurverschuiving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd te veel energie. Dan moet alles weer even helemaal anders staan in huis. En aangezien ik dat niet alleen af kan, is het heel fijn als je een sterke man naast je hebt staan die je daarbij helpt (al is het toch niet goed voor de sfeer in huis als je na de volksverhuizing zegt: ‘Hm, nee, dit is het ook niet helemaal. Zet toch maar weer terug.’)

Handdoekenwas

De minste kans op een rode jurk bij je favoriete witte topje – eerlijk is eerlijk. Zelfs mannen die menen de was niet te kunnen doen, zouden hier in principe weinig aan kunnen verpesten. Te heet wassen is geen optie en enig kleurverschil na afloop? Tja, het zijn maar handdoeken! Om deze reden trouwens ook een mooi huishoudelijk klusje voor je peuter.

Natuurlijk, je mag bovenstaande zeker met een flinke schep zout nemen! Maar ik ben wel benieuwd: hoe verdelen jullie het huishouden? Welke klussen neemt je man meer op zich bij jou thuis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven