Huishoudelijke artikelen om aan te schaffen als je uit huis gaat

Als je uit huis gaat, komen er een hoop nieuwe dingen voor je op de planning. Naast alle nieuwe kosten die je maakt aan vaste lasten zoals huur of een internetrekening, komt er ook bij kijken dat je nu elke dag voor jezelf moet koken, boodschappen moet doen en het huis schoon moet houden. Met een beetje geluk heb je huisgenoten die je hierbij helpen, maar soms sta je er ook alleen voor. Wat voor huishoudelijke producten heb je nodig als je uit huis gaat?

Stofzuiger en dweil voor een schone vloer

Het schoonhouden van de vloer is natuurlijk belangrijk, en zorgt ervoor dat het huis er netter en schoner uitziet. Niet alleen een goede stofzuiger is daarom handig, maar ook een dweil. Zorg ervoor dat je, als het kan, een stofzuiger hebt met een afneembaar mondstuk en stang. Op die manier kun je altijd bij alle hoekjes en kieren het vuil opzuigen zonder problemen. Met een dweil is het handig om gebruik te maken van een dweil waar je het doek kan losmaken en deze in de wasmachine kan doen na gebruik. Zo is hij hierna weer klaar om nog een keer te gebruiken.

Schoonmaakmiddelen voor alle doelen

Als je een keer rondkijkt, zie je dat er ontzettend veel huishoudartikelen te koop zijn. Welke zijn nou wel van belang en wat heb je eigenlijk niet nodig? Een goede basis is het volgende: een glasreiniger, allesreiniger, ontvetter, toiletreiniger en een keuken- en/of badkamerreiniger. Zo kun je op de meeste oppervlakken wel schoonmaken en heb je voor elke ruimte in huis wel een goed schoonmaakproduct. Schoonmaakdoekjes zijn ook erg handig, om bijvoorbeeld snel het aanrecht of de keukentafel mee af te nemen.

Hiermee maak je schoon

Voor het schoonmaken van bijvoorbeeld een keuken heb je ook doekjes nodig. Geen doekjes die je na één keer weggooit, maar doekjes die je kunt wassen en weer kunt gebruiken. Hier is het handig om veel van in huis te hebben. Met name microvezeldoekjes zijn ideaal om te gebruiken tijdens het schoonmaken. Stof hecht hier namelijk aan vast waardoor je makkelijker een oppervlak schoon krijgt. Bovendien zijn ze erg zacht, en maak je niet snel schade aan een oppervlak. Stoffen doekjes zijn ook handig voor bijvoorbeeld het schoonmaken van een spiegel. Voor de afwas zijn schuursponsjes handig, en verder kun je nog denken aan staalwol sponsjes of schoonmaakborsteltjes. Zo maak jij alles stralend schoon!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven