Housewarming? Met deze cadeaus kan je altijd aankomen

Ga je binnenkort naar een housewarming van goede vrienden of een dierbaar familielid? Dan wil je natuurlijk wel een mooi cadeau geven waar ze echt iets aan hebben. Maar wat geef je? In dit artikel geven we 5 fijne suggesties voor housewarming cadeaus om de ander veel plezier in de nieuwe woning te wensen!

Leuke housewarming cadeaus

Nieuwe plant

Er zijn meerdere redenen waarom je de ander een plant cadeau wil doen. In de eerste plaats is het goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast staat het mooi in elk interieur en kan je hier bij elke housewarming mee aankomen. Heeft de ander geen groene vingers? Dan kies je het liefst voor een makkelijke plant, zoals aloë vera of mini cactusjes. Maar voor de doorgewinterde plantenmoeder is een bonsai perfect. Hier zit ook een spiritueel aspect aan: in de Japanse cultuur is een bonsai een onderdeel van meditatie. Het vergt concentratie en geduld om hem mooi te onderhouden en is echt een aanwinst op je huis.

Mooie wijnglazen

Ga je bij een liefhebber van heerlijke wijn op bezoek? (Of champagne, bier – noem het maar op) Dan is een bijpassend glas een fijn cadeau om te geven. De beste wijnglazen zijn gemaakt van kristal en hebben een steel: zo kan je het drinken niet verwarmen en komen de aroma’s optimaal tot hun recht.

Luxe handdoeken

Hoe heerlijk is het om je elke dag af te drogen met een handdoek van hotelkwaliteit? De ultieme weldaad voor je huid, gewoon in je eigen badkamer! Zeker wanneer de ander hard werkt en zichzelf eigenlijk (te) weinig luxe gunt, is dit een perfect cadeau. Een beetje meer zelfliefde is immers nooit weg!

Een persoonlijk cadeau

Dat kan een ingelijste foto zijn van jullie samen, een schilderij (als je erg creatief bent) of iets dat de ander overduidelijk aan jou doet denken. Niks is uiteindelijk leuker dan dat de ander regelmatig met een glimlach of grijns naar je cadeau kijkt.

Gezamenlijk cadeau

Willen jullie de kersverse huiseigenaar een groter cadeau geven? Of kan iemand wel een beetje extra luxe gebruiken? Dan is een gezamenlijk cadeau echt een aanrader. Koop bijvoorbeeld samen een Airfryer, magnetron, dat ene kastje wat ze dolgraag wilden hebben of lever een bijdrage aan zaken die bij de verbouwing zelf komen kijken (verf, laminaat, meubels).

Wat is jouw favoriete housewarming cadeau?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Thanun Patiparnthada – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven