Horoscoop september 2023 – Maagd moet doorzetten

MAANDHOROSCOOP SEPTEMBER 2023 – Komende maand draait het leven weer op volle toeren voor de sterrenbeelden, maar niet iedereen pakt het ritme direct soepel op. Met het komen van de herfst, keren we iets meer en vaker naar binnen om te zien wat daar leeft en nog ‘opgeruimd’ moet worden. Voor bepaalde sterrenbeelden betekent dat ook nieuwe keuzes, breken met het oude of de diepte ingaan om nog meer te kunnen helen. Benieuwd wat jouw horoscoop voor september 2023 voorspelt? Klik hieronder in het menu op jouw sterrenbeeld en lees direct je maandhoroscoop!

Horoscoop september 2023

Steenbok

Twijfels heb je niet, lieve Steenbok, maar er kriebelt wel iets. Je zoekt grenzen op, puur omdat je ergens wat spanning mist. Maar omdat je in de verste verte niet van plan bent om je huidige leven op te geven, botst het allemaal een beetje. Door een bepaalde gebeurtenis of een ontmoeting word je aan het denken gezet en krijg je steeds meer vat op wat er dan anders zou kunnen. Verrassend genoeg blijkt de oplossing een stuk dichterbij te liggen dan je dacht.

Waterman

In het leven van de Waterman loopt bijna alles wel redelijk soepel. Dat is ook exact waar je momenteel behoefte aan hebt: rust, regelmaat en alles op zijn eigen tijd. Daarmee is september vooral een verlenging van de zomerse rust die je in augustus grotendeels mocht ervaren. Intussen heeft iemand in je omgeving je hulp nodig. Een goed gesprek, misschien tijdens een wandeling in de frisse buitenlucht, zal jullie allebei goed doen. Het plant een zaadje dat later dit jaar mag gaan groeien.

Vissen

September staat voor de Vissen in het teken van bezinning en rust. Je trapt eerder op de rem, overdenkt meer en neemt de tijd om te kijken naar je verleden. Waar kom je vandaan, waar loop je tegenaan en hoe kan je dat oplossen? Het vergt best wat energie, maar je zal er beter uitkomen. Zo richting oktober merk je namelijk dat er een bepaalde rust over je heen komt waar je al langer naar verlangde. Het is belangrijk dat je tijd maakt voor vrienden en geliefden, zij geven de energie die je hard nodig hebt.

Ram

Hoewel het misschien niet in je aard zit, lieve Ram, is september voor jou bij uitstek een maand om veel aan introspectie te doen. Ook op spiritueel vlak lijk je een ontwikkeling door te maken. Misschien sta je meer open voor bepaalde zaken of merk je meer een bepaalde interesse, hoe dan ook durf je verder te kijken dan wat wetenschappelijk te bewijzen valt. Dat levert je bijzondere nieuwe inzichten op.

Stier

Rust is niet direct je tweede naam, lieve Stier, en dat is maar goed ook. September brengt een aantal onverwachte, maar leuke uitdagingen met zich mee die je gelijk wil aanpakken. Wel merk je dat je omgeving niet altijd begrip heeft voor je keuzes. Het is belangrijk daar goed over te praten met elkaar, zodat je de ander meer inzicht kunt geven. In de komende maand ga je ook lekker aan de slag in huis: opruimen, weggooien – de plek die je maakt, levert de innerlijke rust op die je nodig had.

Tweelingen

Voor de Tweelingen is september een redelijk rustige maand. Je hebt voor ogen wat je wil gaan aanpakken en maakt een, voor jouw doen, redelijk saai lijstje. Toch is het ook weleens lekker om geen onverwachte uitspattingen op je pad te krijgen. Hoewel… Terwijl je de punten op jouw tempo afwerkt, zal halverwege de maand iets of iemand voorbij komen en alles op zijn kop zetten. Stiekem ook wel weer lekker, want te lang te veel van hetzelfde? Dat is niets voor jou.

Kreeft

Is dit het dan? Je dacht het vaker dit jaar, maar deze maand lijkt die gedachte wel overheersender dan ooit. Hier moet je iets mee, maar het hoe en wat laat nog even op zich wachten. Dat frustreert behoorlijk. Je wil namelijk nu weleens gaan doorpakken, maar dat is lastig wanneer je niet goed weet hoe je dat moet doen. Praat erover met een dierbare. Hij of zij zal je zachtjes in de juiste richting wijzen. Neem de tijd om diens woorden te laten bezinken.

Leeuw

De maand begint misschien minder leuk dan je eerst voor ogen had. Iets loopt gewoon anders dan je eigenlijk wilde en daar heb je meer moeite mee dan je durft toe te geven. Toch is het belangrijk om door deze zure appel heen te bijten. Je kan namelijk veel meer dan je misschien zelf doorhebt. Zodra je de eerste hobbel hebt genomen, zal je zien dat er meer rust terugkomt en dat alles begint te stromen. Het klopt. Je moet het alleen een beetje tijd geven.

Maagd

September is misschien je maand niet, beste Maagd, en toch zal je er doorheen moeten. Dat levert in eerste instantie best wat weerstand op. Het liefst zou je de boel de boel laten en lekker vertrekken, maar dat is geen optie. Geef de moed daarom niet op. Er zal hulp komen vanuit onverwachte hoek: iemand verrast je enorm en verandert je perspectief in positieve zin. Zo richting het einde van de maand merk je dat je een stuk lekkerder in je vel zit.

Weegschaal

Voor de Weegschaal ligt er een leuk avontuur in het verschiet. Je staat open voor nieuwe ontmoetingen, bent enthousiast en trekt anderen daarin mee: je vrolijkheid is aanstekelijk. Daardoor verzamel je gemakkelijk de juiste mensen om je heen. Waar je soms wel tegenaan loopt, is dat niet iedereen even blij voor je kan zijn. Houdt voor ogen dat dit niet aan jou ligt, maar aan problematiek waar zijn zelf mee aan de slag zullen moeten gaan.

Schorpioen

Voor de Schorpioen zal september in het teken staan van afscheid nemen. Een boek sluit, terwijl een ander voorzichtig opent. Dat kan verwarring scheppen, want gevoelens lopen door elkaar. En toch zal je merken dat gaandeweg dingen op hun plek vallen. Je hebt die nieuwe stappen nodig om door te kunnen met je eigen leven en het haalt bovendien de scherpe randjes van de andere situatie af. Hoe gek ook, de timing klopt.

Boogschutter

De Boogschutter zoekt een nieuwe uitdaging, maar hij lijkt zich nog niet aan te dienen. Is het misschien doordat je nog niet exact voor ogen hebt wat je nu precies wil? Komende maand ga je de diepte in: op zoek naar je diepste gevoelens en wensen. Dat kan af en toe best pijnlijk zijn, omdat je door pijn heen moet die je al dacht te hebben verwerkt, maar zo richting oktober zal je merken hoe helend deze maand was en hoe nodig. Hij maakt letterlijk ruimte voor wat komen gaat.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Terug naar boven