Horoscoop oktober 2023 | Weegschaal slaat nieuwe richting in

MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2023 – We gaan richting het einde van dit jaar en zoeken vaker de warmte van thuis op. Voor veel sterrenbeelden is introspectie nu een belangrijk thema, waarbij met name de Steenbok, Vissen en Kreeft extra energie steken in bepaalde zaken die je lange tijd niet aandurfde. Benieuwd wat jou komende maand te wachten staat? Klik op je sterrenbeeld en lees wat de voorspelling is voor oktober 2023.

Horoscoop oktober 2023

Steenbok

In oktober zoekt de Steenbok het rustige van thuis meer op. Je hebt behoefte aan huiselijkheid en warmte. Verder zet je stappen op het gebied van mentale ontwikkeling. Je durft de diepte in te gaan, waar je jezelf voorheen nog liet tegenhouden. Komende periode spring je echter in het diepe. Je zal merken wat voor bevrijding dat oplevert.

Waterman

Het is wat rustig in het leven van de Waterman. Heerlijk, maar je bent het niet meer zo gewend. Dat vergt dus enige aanpassing. Je voelt namelijk onrust als je te lang op je lauweren rust. Toch is het belangrijk dat je deze periode een pas op de plaats maakt en aandacht schenkt aan jezelf en de mensen om je heen. De drukte volgt namelijk snel genoeg weer, dus deze pauze heb je hard nodig. 

Vissen

Voor de Vissen is oktober een maand met een dubbele laag. Er zit vooruitgang in je leven, maar daarvoor zal je heel diep in jezelf moeten zoeken naar kracht en antwoorden. Verlies echter niet de moed. Vanuit onverwachte hoek komt bijzondere hulp en een liefdevolle handreiking. Dat maakt dat deze maand in balans is, precies zoals je van maan in weegschaal kunt verwachten. Tot slot krijg je een nieuwe uitdaging die je veel voldoening zal brengen. 

Ram

De Ram zoekt een nieuwe uitdaging. Dat kan op gebied van werk zijn, een hobby of een nieuwe studie. Belangrijk is dat je tijd maakt om uit te zoeken wat jou drijft en wat je gelukkig maakt. Maak tijd om te wandelen en zoek de natuur op om je hoofd leeg te maken. De juiste antwoorden zullen als vanzelf naar boven komen en richting het eind van de maand zullen je twijfels verdwijnen. Diep van binnen weet je namelijk het antwoord wel.

Stier 

Voor de Stier staat oktober in het teken van een zekere spiritualiteit. Dat kan betekenen dat je een bijzondere, niet te verklaren ervaring hebt, maar ook dat je een droom hebt die je inzichten geeft. Door het dit keer niet af te stoten maar te omarmen, zal je een bepaalde rust over je heen voelen komen. Vanuit de spirituele stilte krijg je antwoorden waar je al langer naar zocht. Neem ze mee naar de komende maanden. 

Tweelingen

Tweelingen, neem je niet te veel hooi op je vork? Je bent een duizendpoot, maar zoals precies bij het sterrenbeeld van deze maand (weegschaal) past, is het belangrijk de balans te (her)vinden. Neem daar ook je tijd voor. Dat ene gesprek met die goede vriendin zal je verderhelpen. Daarnaast is het goed om je agenda wat leger te maken. Je hebt het nodig. 

Kreeft

Voor de Kreeft staat er een maand vol bezinning voor de deur. Je hebt niet altijd zin om belangrijke zaken te overwegen, maar je voelt aan alles dat je dit nodig hebt. Af en toe een pas op de plaats en je terugtrekken in je eigen huis. Toch betekent dat niet dat het rustig wordt: vrienden zijn extra belangrijk, dus daar maak je ook tijd voor. 

Leeuw

De Leeuw is hard aan het werk komende maand. Het valt een beetje tegen, na de heerlijke zomer met alle ontspanning heb je eigenlijk niet zo’n zin. Ook levert het stress op. In oktober vind je daar gelukkig steeds meer balans in. Je leert leuke mensen kennen die je enorm vooruit helpen, maar ook op het gebied van de liefde zet je een onverwachte stap. Zo blijkt iemand leuker dan je eigenlijk dacht.

Maagd

De Maagd krijgt in oktober een les in oordeelvrijer leven. Je bent namelijk vooringenomen tegenover iemand in je nabije omgeving, terwijl dat helemaal niet nodig is. In de komende maand zul je leren soms een stapje terug te doen, om het hele verhaal te leren kennen. Een belangrijke les die je in november opnieuw nodig zal hebben. Eind oktober heb je een financiële meevaller. Gebruik hem wijs.

Weegschaal

De Weegschaal heeft zin in oktober. Er staan mooie nieuwe herinneringen op de planning met mensen die je lief zijn. Verder zoek je het sportieve op. Soms met tegenzin, maar je gaat toch en overwint daarmee jezelf. Het levert energie op die je goed kunt gebruiken. Je bent namelijk van plan iets nieuws op te pakken en hoewel dat wennen is, is het absoluut een stap in de goede richting. 

Schorpioen

In het leven van de Schorpioen loopt het meeste wel op rolletjes, maar helemaal blij ben je niet. Er komt namelijk een afscheid aan waar je veel moeite mee hebt. Toch zal je moeten loslaten. Neem daarom extra de tijd om goed voor jezelf te zorgen en zet je reis vooral stap voor stap. Heel bewust, zodat je jezelf niet voorbij rent. Jij bent krachtig genoeg om dit te gaan doen. Vergeet dat geen seconde!

Boogschutter

De Boogschutter heeft eigenlijk wel zin in een feestje. Alleen waar, wanneer? De details mogelijk nog even laten even op zich wachten, maar oktober heeft zeker een fantastische, spontane avond voor je in het verschiet. Waar je wel op moet letten, is dat je een paar verplichtingen hebt liggen die je het liefs wegmoffelt. Doe dat niet. Ga er gewoon één keer voor zitten en regel het goed, dan kan je de rest van de maand genieten.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven