Horoscoop oktober 2022 | Weegschaal kiest voor zichzelf

In oktober 2022 trekken we ons meer terug. We maken het huis gezellig, overdenken het afgelopen jaar en zoeken – passend bij het sterrenbeeld Weegschaal – naar meer balans in ons leven. Deze maandhoroscoop draait hier dan ook bij vrijwel alle sterrenbeelden om. Ieder op zijn eigen manier.

Horoscoop oktober 2022

Steenbok

Bij de Steenbok loopt het meeste wel op rolletjes. Toch voel je de behoefte aan meer structuur en uitdaging. Oktober 2022 is voor jou de uitgelezen maand om hier écht iets aan te doen. Luister naar je hart en zoek naar iets dat bij je wensen past. Misschien moet je een goed gesprek aangaan met die ene collega of binnen je relatie aangeven welke kant je op wil. Het is de enige manier waarop je echt die verandering voor elkaar kunt krijgen.

Waterman

De Waterman werkt keihard voor zijn omgeving, maar vergeet daarbij soms zichzelf. Durf kritischer te zijn waaraan je je energie besteedt en blijf zoeken naar een balans. In oktober 2022 kom je noodgedwongen voor bepaalde keuzes te staan waarin je heel duidelijk richting moet gaan kiezen. Dat is niet altijd gemakkelijk voor de Waterman, maar in dit geval wel precies wat je nodig hebt. Eind van deze maand is er meer rust. Neem die ook.

Vissen

Voor de Vissen is oktober 2022 een maand waarin je dieper op je eigen gevoelens ingaat. Je luistert naar de grenzen die je lijf aangeeft, overhaast beslissingen niet en je doet wat rustiger aan. Wel staan er een aantal leuke uitstapjes voor je in het verschiet. Probeer te investeren in belangrijke relaties met goede vrienden of familieleden en neem tijd om leuke dingen te doen voor jezelf. Het helpt je opladen in een periode die veel van je vraagt op emotioneel vlak. Volg je eigen tempo.

Ram

Oktober is voor de Ram een dubbele tijd. Aan de ene kant wil je van alles en tegelijkertijd zoek je graag de rust op. Die tegenstelling blijft eigenlijk wel de hele maand. Dat maakt deze periode best een worsteling met jezelf en je lijkt er maar slecht uit te komen. Gelukkig staat hier tegenover dat je een aantal lichtpuntjes mag verwelkomen in je leven. Dit geeft je een bepaalde hoop die je lange tijd nodig had, maar niet kon vinden. Neem dat gevoel mee naar de rest van 2022 om eruit te halen wat erin zit.

Stier

Het leven van de Stier bevindt zich momenteel een beetje in een afrondende fase. Je stopt binnenkort bij je huidige baan, sluit een bepaalde vriendschap af of hebt andere plannen in je leven. En voor het eerst begin je te merken dat je meer vrede hebt. Je neemt in oktober 2022 bewust afscheid, zodat je straks in november klaar bent voor een nieuwe start. Vergeet niet om deze maand ook af en toe jezelf even terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. Je bent je omgeving niets verschuldigd.

Tweelingen

De Tweelingen zijn deze maand wat nukkig. Je bent ergens helemaal klaar mee of hebt in elk geval behoefte aan wat meer spanning. Toch lijkt dat er niet in te zitten: alles loopt een beetje zoals het altijd al deed en er is weinig ruimte om daar verandering in te brengen. Pas richting november verandert er iets in je leven waar je geen rekening mee had gehouden. Alles staat op zijn kop en het is aan jou om te beslissen wat je hiermee doet.

Kreeft

De Kreeft heeft komende maand behoefte aan meer (innerlijke) rust. Je bent wat meer gespannen, zit niet lekker in je vel en voelt aan alles dat je er het liefst even tussenuit zou gaan. Als dat praktisch gezien niet mogelijk is, kijk dan naar wat wel kan. Misschien is het een optie om een citytrip te boeken? Een dagje weg te gaan in goed gezelschap of anders op zijn minst regelmatig even naar buiten toe. Het is nodig om je gevoel in balans te krijgen – iets dat de sterrenbeelden in oktober 2022 allemaal ervaren, maar jij net iets meer.

Leeuw

Iets waar de Leeuw in oktober tegenaan loopt, is het ‘moeten’ van veel zaken. Daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in. Je verlangt terug naar de zomer, naar het lekkere weer en de rust die je toen had. Toch zal je door de zure appel moeten heen bijten. Dat lukt het best als je eerst zorgt dat je je verantwoordelijkheid neemt, dan kan je daarna tijd nemen voor jezelf en leuke dingen doen. Maak daarnaast veel tijd voor vrienden en familie: er staan een paar geweldige momenten voor je op het programma.

Maagd

Voor de Maagd is oktober een wat lastige maand. Je denkt vooruitgang te boeken op één vlak in je leven, maar – onder invloed van de Weegschaal die altijd zoekt naar balans in het leven – elders loop je tegen een muur op. Het helpt om afstand te nemen en je te verplaatsen in anderen. Op die manier leer je hoe je de situatie kunt verbeteren. Praat ook met de mensen om je heen. Hun inzicht kan je wellicht een verfrissende kijk opleveren die je in de rest van 2022 nodig hebt.

Weegschaal

De Weegschaal kiest nu eens helemaal voor zichzelf en beseft dat dat best eerder had mogen gebeuren. Vanuit je wens om alles in harmonie te laten verlopen, ben je geneigd om jezelf opzij te zetten. Maar daar heb je geen zin meer in. Klagen doen mensen toch wel, dan kan je maar beter zorgen dat je er zelf in elk geval een fijn gevoel aan overhoudt. Je besteedt daarom in oktober veel tijd aan zaken waar je positieve energie uithaalt en hoopt dit komende maanden vast te kunnen blijven houden.

Schorpioen

Gelukkig ervaar je deze maand wat meer rust, lieve Schorpioen. Afgelopen periode was turbulenter dan je voor ogen had en je moet er echt even van bijkomen. Probeer dat ook echt te doen. Kijk daarnaast of je tijd kunt doorbrengen met de mensen die het dichtstbij staan. Zij hebben jou net zo hard nodig als andersom. Pas wanneer je richting eind oktober gaat, zal je merken dat er meer rust komt en dat je weer nieuwe energie hebt.

Boogschutter

Voor de Boogschutter ziet alles er in oktober 2022 rooskleurig uit. Je zit lekker in je vel en hebt je een fijn doel gesteld waar je veel energie van krijgt. Je probeert je planning hierop aan te passen en gaat wanneer mogelijk lekker naar buiten, zoekt goede vrienden op en maakt afspraken met mensen die je plannen ondersteunen. Mede daardoor voel je eindelijk de rust waar je de rest van het jaar eigenlijk al naar op zoek was.

Horoscoop oktober 2022 (algemeen)

In oktober 2022 zie je dat bijna alle sterrenbeelden op zoek zijn naar balans. Je kijkt kritischer naar de energiegevers en -nemers in je leven, zoekt af en toe bewust de stilte op en neemt de tijd om buiten na te denken over wat je nu eigenlijk wil gaan doen. De een kiest hierbij meer voor zichzelf dan normaal, zoals de Weegschaal, een ander vindt het juist belangrijker om de harmonie te bewaren. Hoe dan ook zal je merken dat oktober een verhelderende maand is waarin je oud zeer iets beter kunt loslaten en sommige zaken eindelijk een plek kan geven. Het is goed zoals het is. Neem je tijd.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

©Shyntartanya – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven