Horoscoop oktober 2021 | Grote stappen voor Weegschaal

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in oktober 2021; de Weegschaal in het bijzonder. Deze heeft ontzettend veel zin in komende maand, waarbij steeds meer op zijn plek valt. De sterren staan nu uitermate gunstig en zullen je helpen jouw pad te verlichten. Meer weten? Lees hieronder wat oktober 2021 voor ons in petto heeft en klik daarna door naar je eigen horoscoop!

Horoscoop oktober 2021 algemeen

Oktober staat voor veel sterrenbeelden in het teken van introspectie, keuzes maken en vooruitgang – het liefst ook in die volgorde. Er staan veranderingen in het verschiet. En hoewel dat op de lange termijn zeker positief is, zal je hier wel klaar voor moeten zijn. Neem daarom de tijd die je nodig hebt en zorg voor voldoende energie, zodat je alle uitdagingen die op je pad komen kunt aangaan. Aan het eind van de maand voel je je lichter en heb je zin in de laatste maanden, de afsluiting van het jaar.

Maandhoroscoop oktober 2021

Steenbok

Voor de Steenbok is oktober het moment om extra op je gezondheid te letten. De langzaam donker wordende dagen zorgen ervoor dat je makkelijker naar voeding grijpt die minder goed voor je is. Probeer oplossingen te zoeken in vooruit koken, weekboodschappen en alternatieven om te snacken, zodat je beter in je vel zit. Ga verder ook lekker sporten met vrienden of vriendinnen; het liefst in de buitenlucht. Je zal zien dat het je goed doet.

Waterman

De Waterman heeft frisse moed. Of het nu komt door de herfst die net is begonnen, de fijne dagen die in het verschiet liggen of gewoon je algehele gevoel – je gaat ervoor. Dat betekent voor je omgeving soms dat ze zich moeten aanpassen of je even de ruimte moeten bieden de stappen te maken die je nu voor ogen hebt. Niet altijd even makkelijk, maar voor jezelf wel fijn. Geniet ervan. Deze periode legt een vruchtbare bodem voor de laatste maanden van het jaar.

Vissen

De maand oktober staat voor veel Vissen in het teken van afsluiting. Je rondt een bepaalde periode af en dat geeft enige rust. Dat vergt echter wel dat je nu de tijd neemt om sommige zaken onder ogen te zien. Ga voor jezelf na wat je iets opleverde en waar je nog aan kunt werken. Tegelijkertijd gaat het leven ook door. Waar je een tijdje geleden misschien nog wilde dat de tijd sneller ging, vordert deze nu gestaag. Gelukkig, want eind oktober staat je iets leuks te wachten.

Ram

Lieve Ram, let je goed op jezelf? De laatste tijd lijk je toch een beetje te zoeken naar balans en op de een of andere manier komt hij niet zoals je voor ogen had. Wat kan helpen is een stapje terug zetten en te bedenken wat je nu écht wil. Op het gebied van carrière zet je stappen, maar gaandeweg begin je te twijfelen. Luister goed naar je hart om te ontdekken of je niet beter een andere kant op kunt. Probeer dan ook wat vaker de natuur in te gaan en je gevoel toe te laten, zo kom je tot de beste inzichten.

Stier

Er staan een aantal grotere huishoudelijke klussen voor je op het programma en je weet niet of je daar wel zin in hebt. Toch helpt het om zowel mentaal als in fysieke zin ruimte te creëren. Het is namelijk tijd om een bepaald deel van je leven af te sluiten en stappen vooruit te zetten; dat kan alleen als je je ontdoet van oudere ballast. Gelukkig is je omgeving er voor een vrolijke noot en om je een steuntje in de rug te geven. Vraag hen om hulp als dat nodig is.

Tweelingen

Je bent een beetje zoekende, Tweelingen. Dat is niet erg. Oktober is namelijk bij uitstek een maand om antwoorden te vinden op vragen die al langer spelen. Neem je tijd en rust om eens flink de diepte in te gaan en te kijken wat je nu eigenlijk wil. Probeer je daarbij niet te laten tegenhouden of leiden door onzekerheden, want die zijn heus niet nodig. In tegendeel, zodra jij je eigen kracht en potentie omarmt, zullen anderen dat ook doen. Ga ervoor!

Kreeft

Voor de Kreeft is oktober een wat lastige maand. Je wordt gevoelsmatig even terug in de tijd geworpen en dat heeft best veel invloed op de komende weken. Tegelijkertijd kan deze periode helend werken, omdat je een paar puntjes op de i kunt zetten waar dat eerder nog niet mogelijk was. Doorga deze tijd dan ook met je hoofd omhoog en ervaar wat op je pad komt. Neem bovendien extra momenten voor jezelf en vul je agenda niet onnodig. Alleen dan zal je november met een lichter gevoel in kunnen.

Leeuw

Voor de Leeuw is oktober een drukke maand waarbij het belangrijk is dat je goed op jezelf blijft letten. Hoewel je misschien het liefst niks zou missen, is juist dat stapje terug en even niets doen vaak heel belangrijk. Op het gebied van de liefde vindt er een belangrijke ontwikkeling plaats en qua werk of studie gaat het een stuk gestroomlijnder dan eerder dit jaar. Je vindt steeds meer je plek en dat blijft niet onopgemerkt. Bereid je voor op een paar bijzondere kansen.

Maagd

Er staat een flinke verandering voor je op het programma en je bent geneigd je enorm te verzetten tegen alles. Maar is dat wel de bedoeling? Durf eens dieper te kijken dan alleen die tegenzin en zoek waarom het zoveel weerstand oproept. Is het echt allemaal vervelend? Door je leven op een andere manier te beschouwen, kom je tot de ontdekking dat de nieuwe uitdaging ook genoeg kansen biedt voor jouzelf. Zet je schouders eronder en ga ervoor, dan zal je vanzelf zien dat op verschillende vlakken in je leven de puzzelstukjes op hun plek vallen.

Weegschaal

Je hebt er zin in, komende maand. Natuurlijk heb je genoeg te doen, maar het voelt allemaal als een spirituele vorm van thuiskomen. Je merkt het aan alles. Zodra je de pionnen in je leven op de juiste plekken schuift, zullen andere zaken namelijk ook goed terecht komen. Onverwachts soms, maar daarom niet minder leuk. Je beseft richting het eind van de maand dat dit de stap is die je hoe dan ook moest zetten en dat draag je uit naar je omgeving. Zij zullen daardoor makkelijker meebewegen dan voorheen.

Schorpioen

Voor de Schorpioen is oktober een dubbele maand, waarbij je emoties nogal eens wisselen. Aan de ene kant is er een naderend afscheid, tegelijkertijd komt er een nieuw begin in je leven. Het voelt enorm tegenstrijdig en je weet niet goed wat je ermee aan moet. Daarom kan het helpen een stapje terug te zetten en de ruimte te bieden aan alles wat je voelt. Laat het er maar zijn; uiteindelijk heeft binnenhouden toch geen zin. Praat over je gevoel met iemand die dichtbij staat en die je vertrouwt, zodat je je beter gaat voelen.

Boogschutter

In oktober blik je terug op het afgelopen jaar. Wat is er veel gebeurd, lieve Boogschutter! Je hebt behoorlijk wat stappen gezet en knopen doorgehakt; de een makkelijker dan de ander. Toch sta je op een beter punt in je leven waarbij je de vooruitgang kunt zien die je door de maanden heen boekte. Hoe de toekomst ook zal lopen, jij bent er klaar voor. Meer dan ooit. Neem komende weken regelmatig tijd voor jezelf en doe waar je gelukkig van wordt, zodat je energie kunt opdoen voor de belangrijke stap die volgt in november.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven