Horoscoop november 2023 | Schorpioen moet loslaten

MAANDHOROSCOOP NOVEMBER 2023 – Voor de feestvreugde van december losbarst, vergt het leven voor de meeste sterrenbeelden in november rust en hier en daar een diepgaande innerlijke zoektocht. Het is tijd om antwoorden te zeken in de stilte en weg te doen wat niet langer dient. Benieuwd wat jouw horoscoop voor november 2023 voorspelt? Klik hieronder in het menu op jouw sterrenbeeld en lees direct je maandhoroscoop!

Horoscoop november 2023

Steenbok

De Steenbok heeft zin in wat meer spanning en zoekt vaker de grenzen op van wat eigenlijk verstandig zou zijn. Diep van binnen weet je dat het tijd is om even goed bij jezelf te rade te gaan: is dit wat je daadwerkelijk wil? Hoever wil je gaan voor kortstondig geluk? Welk antwoord er uiteindelijk ook naar boven komt, het is belangrijk dat het goed voelt voor jou. De rest van de wereld volgt vanzelf. Rond de twaalfde van november geeft iets of iemand je een duwtje in de goede richting.

Waterman

Bij de Waterman loopt het leven een beetje stroef op het moment, alsof je niet goed weet wat je met jezelf aan moet. Eigenlijk zou je nu de diepte in moeten, kijken waar het precies vandaan komt. Maar ben je daar wel klaar voor? Je twijfelt en probeert het gevoel een beetje te negeren. Toch zal je in november aan de slag moeten met het doorhakken van bepaalde knopen. Eeuwig doorgaan is uiteindelijk toch ook geen optie?

Vissen

Je voelt je onrustig, lieve Vissen, hoe komt dat? Komende maand zal je de diepte in moeten gaan om je eigen schaduwkant aan te kijken. Je kunt immers niet verder als je te lang blijft hangen in dezelfde zorgen of doemgedachten. Door de natuur op te zoeken en je gedachten te verstillen, kom je dichterbij de antwoorden die je zoekt. Verder is het goed om je agenda niet te snel vol te laten lopen met zaken die vooral energie kosten. Richting het eind van de maand voel je je al een stuk opgeluchter.

Ram

De Ram is bezig met het opschrijven van doelen voor de komende maanden of misschien zelfs al het komende jaar. Je bent erg gedreven en van plan nu eindelijk eens af te rekenen met bepaalde zaken. Maar is de tijd al rijp, lieve Ram? Loop je niet te hard van stapel? Door nu al zo uit te kijken naar volgend jaar, vergeet je bijna dat dit jaar nog altijd twee maanden heeft die je zoveel moois kunnen bieden. Doe dus af en toe een stapje terug en geniet van het moment.

Stier

Bij de Stier gebeurt momenteel weinig spannends, maar dat was ook precies waar je behoefte aan had. De feestdagen in december bieden straks genoeg afwisseling en daar heb je zin in, maar de stilte van november voelt best even prettig. Je werkt aan je gezondheid en zit goed in je vel, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast maak je wat meer tijd voor goede vrienden of een familielid dat je hulp hard nodig heeft. Het is fijn om je op die manier nuttig te kunnen voelen.

Tweelingen

In het leven van de Tweelingen is het feest. Of je nu een juiste beslissing nam waar je nu de vruchten van kunt plukken, een belangrijke knoop hebt doorgehakt of eindelijk balans lijkt te hebben gevonden in je leven – je hebt reden om het leven te vieren. Wat fijn! Verzamel een groepje lieve mensen om je heen die het succes met je meevieren. Richting het einde van de maand merk je dat je weer wat meer behoefte hebt om je terug te trekken. Geef daar gehoor aan.

Kreeft

November wordt voor de Kreeft een hectische maand. Daar komt bij dat je best veel twijfelt over iets: wil je hier nu wel of niet mee doorgaan? Om antwoorden te vinden, zal je afstand moeten nemen – ook al vind je dat misschien heel lastig. Een goede bekende geeft je advies waarmee je vooruit kunt. Richting het eind van de maand kan je je zorgen beter loslaten en durf je langzaam weer te vertrouwen dat alles goed komt. Hou vol!

Leeuw

Als de Leeuw eenmaal iets in zijn hoofd heeft… Je hebt een bijzonder plan en druk bezig om dat tot uitvoering te brengen. Alleen gaat niet alles van een leien dakje en dat demotiveert je een beetje. Weet je niet goed meer waarom je dit ook alweer wilde? Ga dan terug naar de basis en voel met je hart. Daar liggen de antwoorden op je vraag. Het helpt om even afstand te doen van social media en andere online zaken, zodat je weer helderheid krijgt.

Maagd

In het leven van de Maagd lijkt alles kalm, maar onder de oppervlakte borrelt iets. Je vindt het namelijk spannend als alles op het eerste gezicht goed gaat. Dat is naar jouw ervaring vaak vragen om moeilijkheden. Toch mag je ook genieten van het positieve. De uitdagingen komen vanzelf wel weer, maar daar is het nu niet het moment voor. Juist door nu energie op te doen, zal je merken dat je op een later tijdstip kracht hebt om door te zetten.

Weegschaal

De Weegschaal wil van alles ondernemen, maar het leven lijkt een beetje tegen te werken. Misschien wil je wel te veel voor dit moment? Kijk eens van een afstandje en probeer te zoeken naar wat rust in je eigen omgeving. Mogelijk is het juist wel goed om hier een wat langer durend project van te maken? Praat over je onrust met een goede vriend(in) en luister goed naar diens adviezen. Wat doet dat met je? Je vindt de bevestiging uiteindelijk in jezelf.

Schorpioen

November staat voor de Schorpioen in het teken van vieren en loslaten. Dat is niet gemakkelijk: eigenlijk ben je hier nog helemaal niet klaar voor. Toch is het belangrijk dat je stappen vooruit blijft zetten, ook al zijn ze maar heel klein. Vraag om hulp in je omgeving als je er zelf niet uitkomt. Maar: je innerlijke kracht zal je nog verrassen, je kunt meer dan je misschien van tevoren dacht. Een weekendje weg, misschien zelfs alleen, helpt je om je te kunnen herpakken.

Boogschutter

Uiteindelijk zal de maand november de Boogschutter bijblijven als een succeservaring, maar zo voelt het momenteel nog niet. Je barst van het werk, de verplichtingen stapelen zich op en je hebt het gevoel dat je zo langzamerhand gek wordt. Houd hoop. Ergens, halverwege de maand, zal een lichtpuntje verschijnen waaraan je je kunt vasthouden om weer vooruit te gaan. Jij kan dit, dat weet je diep van binnen ook. Zodra je weer omhoog krabbelt, zal je merken dat de energie vanzelf toeneemt.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven