Horoscoop november 2022 | Schorpioen trekt zich terug

In november 2022 is het tijd om langzaam de balans op te gaan maken van dit jaar. Voor sommige sterrenbeelden betekent dit dat ze echt behoefte hebben aan meer rust, zoals Vissen en Schorpioen. Anderen grijpen de kansen die nu voor hun voeten liggen, zoals je bij Tweelingen ziet. Dat maakt november een maand waarin iedereen op zijn eigen manier bezig is met een bepaalde manier van afronden en ‘laatste’ kansen van 2022.

Horoscoop november 2022

Steenbok

Het einde van het jaar is best druk, Steenbok. Je agenda stroomt vol en je weet nog niet helemaal zeker wat je daar nu precies van vindt. Volg daarom je gevoel in november. Je intuïtie staat op scherp en je voelt haarfijn aan welke afspraken bij je passen en wat je voor nu beter nog even kunt laten liggen. Als je hier beter op let, zal je snel genoeg merken dat je het je allemaal een stuk makkelijker af gaat. Richting de 21e staat je iets leuks te wachten, veel plezier vast!

Waterman

Let je goed op jezelf, lieve Waterman? Als jij het namelijk niet doet, bestaat de kans dat je niemand toelaat om het voor je te doen. En je hebt maar één energievaatje om uit te tappen. Als dat opraakt… November staat dan ook in het teken van op je tellen letten, jezelf sparen en af en toe even een stapje terug nemen – ook al schreeuwt je lijf om door te lopen. Door vaker te kiezen voor jezelf, zal je merken dat het uiteindelijk beter gaat.

Vissen

Vissen heeft behoefte aan een cocon in november en neemt de tijd die nodig is om tot zichzelf te komen. Door de diepte in te gaan, kom je tot belangrijke conclusies die je dichter bij je kern brengen en bij je levensmissie. In de tweede helft van november voel je meer rust en komt de behoefte terug om van alles te ondernemen. Je bezoekt goede vrienden, hebt nieuwe energie en voelt opluchting omdat je weer helder voor ogen hebt wat je volgende stappen zijn.

Ram

Bij de Ram gaat alles een beetje zoals het gaat en dat is prima. Je zit goed in je vel, de sfeer in huis is fijn en kunt steeds beter duidelijk maken wat je wel en niet wil. In plaats van altijd maar rekening houden met de mensen om je heen, durf je vaker te kiezen voor jezelf en jouw gevoel. Dat doet je goed. In november zet je een paar belangrijke puntjes op de i en dat is meer dan genoeg.

Stier

De tijd is voorbij gevlogen, is het niet – lieve Stier? November staat voor jou in het teken van afsluiten en doorgaan. Een tegenstelling die tegelijkertijd heel nauw met elkaar verbonden is. Hoewel je vrede hebt met de situatie, levert het ook onzekerheid op. Want wat komt er nu? Vertrouw erop dat je vanzelf een nieuwe uitdaging op je pad treft waar je veel plezier uit zal halen. Daarbij zal je ook een bepaalde rust ervaren die je niet had verwacht.

Tweelingen

Voor de Tweelingen is november een erg productieve maand. Je hebt zin om te ondernemen en bent veel op pad. Ook krijg je meerdere nieuwe kansen in je schoot geworpen, eindelijk de winst waar je hard voor hebt gewerkt. Neem het ervan. Richting het einde van de maand zal je als vanzelf iets meer de rust en de luwte opzoeken, door vaker af te spreken met mensen die je dierbaar zijn en door soms even helemaal niets te plannen. Zo houd je op een vanzelfsprekende manier balans.

Kreeft

Het is tijd om op te ruimen, lieve Kreeft. Ongemerkt heeft zich de afgelopen tijd (of misschien zelfs afgelopen jaren) allerlei ballast in je leven opgehoopt. Dat kan zowel een emotionele verbintenis zijn met de voorwerpen als een fysieke last – hoe dan ook is het belangrijk dat je tijd investeert om dit te gaan loslaten. Maak een aantal novemberdagen vrij om bewust na te denken of je bepaalde zaken nog nodig hebt. Zo niet? Weg ermee! Je zal merken dat het enorm oplucht.

Leeuw

De Leeuw maakt grote stappen in november. Het is tijd om vooruit te gaan en dat doe je, trots als je bent. Hiernaast ontdek je iets bijzonders over een persoon die je goed dacht te kennen. Wat je met die kennis moet, weet je niet zo goed. Is het nu positief of negatief? Probeer het voor nu maar even los te laten. Dingen vallen vanzelf op hun plek en nu is misschien nog niet het moment om er iets mee te doen. Richting het eind van de maand staat je een leuk feestje te wachten. Geniet ervan!

Maagd

De Maagd heeft een wat weerbarstige maand voor de boeg. November, de kou en je gezondheid zitten je een beetje in de weg. De oplossing is dichtbij, maar stiekem heb je daar niet heel veel zin in. Toch is er maar één manier om uit je dip te raken en dat is werken aan je lijf. Eet beter, beweeg meer en probeer stressfactoren in je leven los te laten. Probeer verder kritisch te kijken naar je vriendschappen: die ene persoon kost je meer dan dat het oplevert. Neem afstand.

Weegschaal

Afgelopen jaar was best pittig, lieve Weegschaal. Nu het einde van 2022 nadert, maak je voorzichtig de balans op. Aan de ene kant zie je de gebeurtenissen die hun weerslag hadden op je leven, aan de andere kant ook jouw eigen veerkracht en je doorzettingsvermogen. Dat maakt dat je trots op jezelf mag zijn. November staat voor jou dan ook in het teken van een kleine afsluiting en een goed gevoel. De buitenwereld mag doen wat hij doet, jou raken ze niet meer.

Schorpioen

November is een wat lastige maand, beste Schorpioen. Je zit niet helemaal lekker in je vel en raakt gemakkelijk uit je doen, waardoor je het liefst even zo min mogelijk mensen opzoekt. Aan de andere kant hoort dit ook een feestelijke periode te zijn. Kijk daarom of je toch een bepaalde balans kunt vinden. Investeer in goede vrienden en zoek ze op, doe dingen waar je blij van wordt en breng tijd door met familie. Dit zal je de positieve energie geven die je nodig hebt.

Boogschutter

Voor de Boogschutter is het jaar duidelijk nog niet klaar. Waar november je eigenlijk te snel kwam, nadert ook december met rasse schreden en je hebt nog behoorlijk wat op de planning. Kijk voor jezelf waar je nu behoefte aan hebt. Lukt het om alles af te ronden? Doe dat dan. Anders zal je prioriteiten moeten gaan stellen en dat kan je het best nu doen. Halverwege de maand neemt een oude bekende contact met je op. Denk goed na of je op diens voorstel ingaat.

Algemene horoscoop november 2022

Ben je klaar voor december? Of wil je nog even wat laatste zaken afronden en kansen pakken voor het zover is? Veel sterrenbeelden zijn op het moment bezig met een bepaalde afsluiting en het zoeken naar het ‘hoe nu verder’. November is daar bij uitstek geschikt voor. Je hebt meer rust in je lijf nu het jaar op zijn einde loopt en anders vind je die in de komende maand wel. Neem daarom ook echt de tijd die je nodig hebt. Luister naar je gevoel, neem niet te veel en geef ook niet meer dan je kan – dan zal je zien dat je straks in december echt klaar bent voor het afronden van 2022.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

©Lightfield Studios – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven