Horoscoop mei 2024 | Tweelingen wil graag even weg

De maand mei 2024 staat grotendeels in het teken van het sterrenbeeld stier, dat bekend staat om zijn gelijkmatigheid en doortastende karaktereigenschappen. Die invloeden zullen we allemaal voelen in de komende maand, zoals je in je horoscoop hieronder kunt lezen. We hakken knopen door, gaan eindelijk verder met die ene cursus of studie en maken grote stappen. Wel blijft het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning: vergeet hier niet actief mee bezig te blijven, dan wordt mei een heerlijke maand.

Horoscoop mei 2024

Steenbok

De Steenbok leeft toe naar de zomer. Je hebt zin in zon, goed gezelschap en ontspanning. Toch ben je niet helemaal tevreden. Waar dat door komt? Eigenlijk weet je dat zelf wel, maar je kiest er bewust voor daar nu geen actie aan te verbinden. En dat is natuurlijk je goed recht. Wel zal de maand mei hierdoor een aantal uitdagingen op je pad brengen, waardoor je niet volledig kunt blijven stilstaan. Dat brengt je een bijzonder inzicht waardoor je in juni écht aan de slag gaat.

Waterman

Voor de Waterman is mei een redelijke maand. Je bent vooral bezig met dingen die belangrijk voor je zijn en probeert de drukte op je werk te combineren met momenten met je dierbaren. Soms zit daar best een uitdaging in, omdat je regelmatig een van beiden teleur lijkt te stellen. Dat is lastig. Overleg je zorgen eens met een goede vriend(in) of naast familielid; de ander kan je helpen om een oplossing te vinden waar iedereen gelukkig mee is.

Vissen

De Vissen hebben er zin in, in mei. En dat komt goed uit, want je hebt best wat achterstallige werkzaamheden liggen. Die verdienen je aandacht. Nu je je hoofd ertoe gezet hebt, ga je gelukkig als een speer overal doorheen en maakt de wanhoop langzaam weer plaats voor hoop. Verder onderneem je van alles en zoek je het buitenleven op. Richting de zestiende ontmoet je iemand die je behoorlijk verrast, in positieve zin. Deze persoon blijft nog wel even.

Ram

Voor de Ram voelt de maand mei in eerste instantie als een maand zoals alle andere. Toch komt daar richting de 25e verandering in. Je neemt dan namelijk een belangrijke beslissing die je leven in positieve zin zal beïnvloeden. Dit opent nieuwe deuren en helpt je dichterbij jezelf te kunnen komen. Die opluchting werkt door op allerlei vlakken in je leven. Verder neem je contact op met een oude bekende die weleens een bijzondere rol kan gaan spelen.

Stier

De Stier staat geen seconde stil in mei en dat vind je over het algemeen heerlijk. Je zet je schouders eronder en maakt beslissingen die weliswaar tijd en geld kosten, maar ook aan het eind van de rit worden beloond met ontspanning. Probeer daar naar uit te kijken op de momenten dat je even twijfelt of dit wel een goede stap was. Maak verder ook af en toe tijd voor de mensen die dichtbij staan, zodat je inspanning en ontspanning in balans kunt houden.

Tweelingen

Tweelingen heeft eigenlijk wel zin in een reisje deze maand. Spontaan even lekker weg, een andere omgeving verkennen en echt de boel thuis even helemaal los kunnen laten, dat doet je goed. Is die ruimte er niet op het moment? Kijk dan naar alternatieven om tot jezelf te kunnen komen, want dat je het nodig hebt in mei mag duidelijk zijn. Iemand in je naaste omgeving doet namelijk een beroep op je hulp en dat vraagt meer van je dan je eigenlijk wil toegeven.

Kreeft

De Kreeft loopt een beetje over van de drukte en waar je het normaalgesproken lekker vindt om veel bezig te zijn, merk je nu dat het je op sommige momenten benauwt. Je raakt steeds vermoeider. Maak daarom tijdig een pas op de plaats en blokkeer op sommige dagen je agenda, zodat je echt kunt bijkomen van alles. Hoewel de drukte in mei niet afneemt, leer je steeds beter je grenzen bewaken en nee te zeggen.

Leeuw

De Leeuw is momenteel wat zoekend naar het juiste pad. Je wil gewoon wat meer duidelijkheid of een teken, zodat je voor jezelf kunt beslissen wat je volgende stappen zijn. Maar misschien is dat helemaal niet nodig en leidt het leven je als vanzelf in de juiste richting. Laat mei voor jou een maand zijn waarin je steeds beter leert meegaan met de flow en waarbij de toekomst zich als vanzelf voor je uitvouwt. Daar hoef je helemaal niets voor te doen.

Maagd

Maagd leeft deze maand in een soort dubbelrol. Aan de ene kant probeer je sterk te zijn voor anderen, maar tegelijkertijd zou je soms ook weleens willen neerploffen en even alleen maar aan jezelf willen denken. Begin mei ben je hiervoor te druk, later in de maand komt die ruimte er vanzelf. Het is belangrijk dat je een pas op de plaats maakt, om te voelen wat gevoeld moet worden. Adem diep in en uit. Juist door de confrontatie met jezelf aan te gaan, ontdek je dat je je beter gaat voelen.

Weegschaal

Bij de Weegschaal loopt het leven op zich op rolletjes en daarin schuilt een kleine valkuil. Gaat het allemaal niet te gemakkelijk? Ergens knaagt er iets onderhuids. In eerste instantie besluit je dat gevoel een beetje te negeren, maar gaandeweg kan je niet langer ontkennen: hier moet je iets mee. Mei is bij uitstek geschikt om aan de slag te gaan met je binnenwereld. Het hoeft niet heel diepgaand te zijn, maar je zult wel werk moeten verzetten. Vraag hulp aan een goede vriendin.

Schorpioen

De Schorpioen is in mei op zoek naar een gelijkgestemde om mee op pad te gaan. Zeker nu de dagen weer langer worden, voelt het bijna of je ontwaakt uit een winterslaap. Toch voel je je soms alleen op het moment en een goede vriend(in) is dan zeer welkom. Gelukkig lijkt het ook op dat gebied langzaam weer wat beter te gaan. Halverwege de maand trek je anderen aan die hetzelfde willen als jij en zit je steeds lekkerder in je vel. Dat belooft nog wat voor juni!

Boogschutter

In het leven van de Boogschutter gebeurt momenteel van alles. De ene uitdaging volgt de andere op – in positieve zin – en je agenda stroomt ongemerkt vol. Toch weet je als geen ander daar een balans in te vinden en besluit je soms gewoon duidelijk te zijn, als je ergens geen zin in of energie voor hebt. Dat lucht op en zorgt ervoor dat mei voor jou een heerlijke maand wordt. De 7e is bovendien een speciale dag. Houd die datum in de gaten.

Horoscoop 2024: overzicht

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Anuta23 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Terug naar boven