Horoscoop mei 2023 | Stier zoekt volgende uitdaging

MAANDHOROSCOOP MEI 2023 – Mei betekent voor de meeste sterrenbeelden de zoektocht naar jezelf, naar meer uitdagingen en genieten van het leven. Soms kan dat best pittig zijn, zeker als je tijdens je zoektocht confronterende situaties tegenkomt. Toch is mei voor de meeste sterrenbeelden een bijzonder fijne maand waarin je echt groeit als nooit tevoren.

Maandhoroscoop mei 2023

Steenbok

Je krijgt iemand maar slecht uit je hoofd, lieve Steenbok. Waardoor komt dat? Wat maakt dat deze persoon zoveel indruk op je heeft gemaakt dat je ermee bezig blijft? Soms kan het helpen om een afspraak te maken met de ander en je gevoelens of gedachten uit te spreken, zodat je daarna weer met een frisse lei door kan. Durf je dat niet, dan is het belangrijk dat je de innerlijke strijd aangaat en eruit haalt wat je nodig hebt om los te laten of concreet iets te veranderen.

Waterman

De Waterman zit lekker in zijn vel, werkt hard en geniet misschien nog wel meer van het leven. Deze periode van het jaar past zo goed bij jou: het buitenleven, de bloeiende natuur en je sociale leven zijn nu nog belangrijker voor je dan anders. In je nabije omgeving zie je namelijk dat bepaalde zaken bij anderen meer moeite kosten en dat maakt je nog dankbaarder. Mei is dan ook voor de Waterman een fijne maand.

Vissen

Voor de Vissen staat in mei een intensieve maand op de planning. Hoewel het leven tijdelijk veel van je vraagt, merk je wel groei naarmate de weken vorderen. Je krijgt inzichten en het universum speelt daarop in met de kansen die je nu nodig hebt. Waar je wel op moet letten is dat je ook echt tijd voor jezelf neemt en kijkt naar jouw eigen behoeften, zodat je het meest uit deze periode kunt halen. Richting juni komt er iets meer (mentale) rust.

Ram

Het loopt best prima bij de Ram. Je kan echt even bijkomen in de eerste dagen van mij en daar teer je de rest van de maand op. Je sociale leven zal een belangrijke rol gaan spelen. Waar mogelijk zoek je anderen op om echt even te kunnen ontspannen, bij te praten en energie op te doen die je op andere punten in je leven weer goed kan gebruiken. Dat maakt dat mei voor jou vooral in het teken staat van een prettige balans. Heerlijk, toch?

Stier

De Stier begint zich een beetje te vervelen. Waar de lente normaalgesproken staat voor het ontplooien van nieuwe plannen en het vormen van nieuwe kansen, lijkt het bij jou allemaal wat meer op zijn beloop te gaan. Je zoekt eigenlijk een volgende uitdaging, maar die dient zich maar niet aan. Toch zal je beter moeten kijken, in een hoek waar je het niet verwacht. Want dat het tijd is voor een volgende stap, mag ook volgens het universum duidelijk zijn.

Tweelingen

Tweelingen, wat is er aan de hand? Niemand lijkt te zien dat je eigenlijk helemaal klaar bent met iets en je weet zelf ook niet goed wat je ermee aan moet. Hierdoor stagneert je leven een beetje en dat is iets dat helemaal niet bij jouw karakter past. Wat nu? Door te sporten en te werken aan je gezondheid zal je vanzelf merken dat bepaalde zaken minder heftig zijn dan ze in eerste instantie leken. Sterker nog, voor je het weet, lost het zich vanzelf op!

Kreeft

Iemand in je omgeving heeft je onbewust hard nodig, lieve Kreeft. Ben je in staat om het luisterend oor of de helpende hand te bieden wat de ander nodig heeft, zonder oordeel of advies? Het kan best lastig zijn als het iets betreft wat je aan het hart gaat, maar toch zal het de moeite lonen om even te wachten voor je reageert. Zoek eventuele antwoorden deze maand op een rustig moment, wanneer je alleen bent en je intuïtief aanvoelt wat je moet doen.

Leeuw

Mei staat voor de Leeuw in het teken van verandering. Je maakt een heel grote stap in je leven waar je niet van kunt terugkomen en dat verlamt je op sommige momenten. Toch is het nodig om door te kunnen, hoe moeilijk dat misschien ook is. Luister naar je hart en geef alles dat je hebt, zodat je na afloop met een trots en voldaan gevoel kunt terugkijken. Schroom ook niet om advies te vragen aan je naaste omgeving. Zij kunnen helpen op een manier die je zelf niet had kunnen bedenken.

Maagd

Bij de Maagd is het leven zoals het is. Je kabbelt een beetje door. Of dat erg is? Ergens knaagt het onderhuids wel en zou je het liefst een bepaald aspect anders zien, maar dit is niet de tijd om daar wat mee te doen. Je zal het gevoel moeten accepteren en voor jezelf bedenken wanneer je er wel iets mee kunt. Rond 10 mei leer je iemand kennen die je een nieuw inzicht geeft waar je de rest van de maand mee verder kunt.

Weegschaal

In het leven van de weegschaal loopt veel zoals je zou willen en dat geeft rust. Je gaat komende maand lekker op pad, geniet van de momenten buitenshuis, maar creëert thuis ook steeds meer het thuisgevoel waar je zolang behoefte aan had. Wanneer je dat ten volste beseft, zo halverwege de maand, emotioneert het je en geeft het tegelijkertijd een ontzettend krachtig gevoel. Waar juni nog allerlei moois voor je in petto heeft, gebruik je mei vooral voor bezinning en besef. Een fijn gevoel!

Schorpioen

De Schorpioen heeft een intensieve tijd achter de rug en snakt naar wat meer rust. Het antwoord ligt voor jou in de natuur. Lekker buiten wandelen of gewoon een halfuur lang mijmeren op een bankje is echt dé manier om even te kunnen bijkomen. Voel ook waar het knelt in je leven en kijk welke oplossingen je daarvoor kunt verzinnen. Het is misschien niet het moment om een belangrijke beslissing te nemen, maar wel om vast voorwerk te doen en te bedenken wat je nu eigenlijk wil.

Boogschutter

Voor de Boogschutter staat er een onverwachte wending op de planning. Twijfel je al langer om van baan te wisselen, een verbouwing aan te gaan of een andere ingrijpende keuze te maken? Dan is mei hét moment om knopen door te hakken. De sterren staan gunstig en wanneer je kiest, zal je als vanzelf de juiste mensen op je pad krijgen. Verwacht richting het eind van de maand een spontane uitnodiging die uiteindelijk meer deuren opent dan je vooraf voor mogelijk had gehouden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscopen 2023

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven