Horoscoop mei 2021 | Stier: pas op de plaats

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in mei 2021. De komende maand staat volledig in het teken van de stier. We staan meer stil bij zaken, zoeken het leven op, maar nemen ook rust wanneer we die behoefte hebben. Een gematigde maand dus, maar met een gouden randje.

Algemene horoscoop mei 2021

Mei staat in het teken van bezinning, innerlijke rust en balans. Dat maakt het misschien op het oog een wat saaie, kabbelende maand, maar onder de oppervlakte gebeurt er genoeg. In mei leg je namelijk een belangrijke basis voor de rest van het jaar, dus het is belangrijk dat je nu de tijd neemt voor bepaalde zaken waar je steeds tegenaan blijft lopen. Om het leven enigszins in balans te houden, is het goed als je ook een paar belangrijke afspraken vastlegt met goede vrienden. Die vrolijke en gezellige momenten zorgen voor energie die je elders weer goed kunt gebruiken.

Horoscoop mei 2021

Steenbok

Eigenlijk loopt je leven momenteel wel een beetje op rolletjes, Steenbok, en dat voelt heel fijn. Daardoor kan je soms wel het gevoel bekruipen dat je enigszins vastzit. Maar is dat daadwerkelijk zo? Probeer komende maand echt tijd vrij te maken om stil te staan bij je wensen voor de toekomst én waar je momenteel staat. Als je goed kijkt, zal je zien dat je eigenlijk dichterbij je doelen staat dan je vooraf dacht te zijn. Dat voelt toch een stuk beter?

Waterman

De Waterman heeft er zin in deze maand. Dat hangt ongetwijfeld samen met de langere dagen en het heerlijke weer, maar voor het eerst sinds tijden ben je gevoelsmatig weer een beetje jezelf. Het voordeel daarvan is dat je ook de juiste mensen aantrekt die je helpen om je doelen te bereiken. Zo richting het eind van de maand loop je even tegen jezelf aan. In eerste instantie lijkt dat heel vervelend en voelt het misschien zelfs als falen, maar geef het de tijd en je merkt vanzelf welke winst deze situatie eigenlijk oplevert. Houd vol, dan komt het goed!

Vissen

Voor de Vissen is mei een heel bijzondere maand. Je merkt aan alles dat je een nieuwe fase van je leven ingaat en dat gaat gepaard met onzekerheid, opluchting en ongemak – allemaal door elkaar. Tegelijkertijd maakt deze fase wel dat je straks kansen krijgt waar je voorheen alleen over durfde te dromen. Belangrijk is dat je komende maand veel blijft praten met goede vrienden over je gevoelens en daardoor de scherpe randjes eraf haalt. Dan zal je merken dat waar je eigenlijk bang voor was in de praktijk helemaal niet zo eng blijkt te zijn.

Ram

De Ram loopt tegen een aantal zaken op in zijn leven die eigenlijk makkelijk op te lossen zijn. Toch ontbreekt het je een beetje aan energie. Hoe komt dat? Voor je kijkt hoe je verder gaat, is het belangrijk om de oorzaak te vinden van je gevoel. Luister daarbij goed naar je gevoel en zoek de natuur regelmatig op. Ga lekker buiten zitten, fiets of wandel een stuk en adem met je ogen dicht de frisse lentelucht in. Zodra je het de tijd geeft, zullen antwoorden vanzelf helder worden.

Stier

Met de Stier gaat het goed. Je voelt je sterker, zit goed in je vel en hebt energie voor tien. Dat komt goed van pas, want mei staat in het teken van een paar intensieve klussen. Daarbij helpt het enorm dat je precies de juiste mensen op de goede plekken hebt staan in je omgeving. Het voelt fijn om weer zo lekker bezig te zijn! Let op: rond de veertiende duikt iemand op in je leven die goede bedoelingen lijkt te hebben. Maar is dat daadwerkelijk zo? Houd je ogen en oren goed open. Niet alles is zo rooskleurig als het lijkt.

Tweelingen

In mei heb je niets te klagen, lieve Tweelingen. Het gaat allemaal zoals het gaat, zonder enorme uitschieters, en eerlijk gezegd is dat precies waar je behoefte aan had. De maand mei staat voor jou in het teken van dichter bij je intuïtie komen. Hoe je dat doet? Door je af en toe even terug te trekken en gevoel en verstand te leren loskoppelen. Geen makkelijke taak, maar als je er de tijd voor neemt en rustig aan oefent, zal je merken dat het steeds een beetje beter gaat.

Kreeft

Kreeften kijken uit naar de zomer. Ze hebben te lang stilgezeten voor hun gevoel en kunnen wel wat extra zon gebruiken. Als echte zomerkinderen zijn ze dan ook klaar voor mei en juni. Het geeft je eindelijk de energie waar je al een tijd op wacht. Mei staat voor jou vooral in het teken van het maken van nieuwe plannen en het zoeken naar een nieuwe weg die bij jou past. Want hoewel je het momenteel op veel vlakken nog steeds naar je zin hebt, is er ook weer ruimte voor een volgende uitdaging. Mei zal je daarin vanzelf de antwoorden geven die je nodig hebt.

Leeuw

Dat je harde werk resultaten oplevert, merk je in mei snel genoeg. Je bent afgelopen periode keihard aan de slag gegaan en dat is niet voor niets geweest. Je omgeving ziet je groei en zal je daarvoor belonen. In mei is het voor de Leeuw vooral belangrijk om rust te nemen. Naast de inspanningen dus ook voldoende ontspannen: ga een dagje weg met vriendinnen, een stuk fietsen en lekker muziek luisteren of een andere hobby beoefenen. Het zal je goed doen. Met die nieuwe energie kan je je weer klaarmaken voor de volgende uidaging die je in juni te wachten staat.

Maagd

Maagd maakt nieuwe stappen in zijn leven en dat is best even wennen. Als je altijd hetzelfde deed, zal onbekend terrein in het begin best even lastig en onwennig aanvoelen. Je moet je weg opnieuw vinden. Het belangrijkste dat je in mei zal leren, is dat goede dingen tijd kosten. Zowel voor je omgeving als voor jou. Gun jezelf dat ook. Neem de ruimte die nodig is om te wennen aan een volgende fase en je zal merken dat wat eerst onbereikbaar leek, toch dichterbij is dan ooit.

Weegschaal

April bracht je al een onverwachte meevaller die sneller in je leven kwam dan je hoopte, mei zal je opnieuw een hart onder de riem steken. De sterren staan gunstig voor een belangrijke stap voorwaarts en je zal hem vol bravoure zetten. Nee, je hebt nog geen idee wat je aan de andere kant te wachten staat, maar voor één van de eerste keren in je leven maakt je dat dit keer niet uit. Je gaat er gewoon voor. En dat is een bevrijding op zich!

Schorpioen

De Schorpioen kijkt uit naar de maand mei. Er staat een belangrijke stap op het programma en je hebt er lang genoeg op gewacht. Gelukkig valt het alles mee en krijg je aansluitend alle rust om te wennen aan het idee dat de sterren weer gunstiger staan. Waar je wel mee moet oppassen, is dat je niet ineens te hard van stapel loopt. Rustig is snel genoeg. Maak ruimte voor de mensen die je aan het hart gaan en luister goed naar je gevoel, dan wordt mei de aftrap van een nieuwe, prettige periode.

Boogschutter

In je leven loopt alles best oké, lieve Boogschutter, maar je hebt nog altijd het gevoel dat je eigenlijk wel meer zou willen. Is de kans aanwezig dat je dit voor elkaar krijgt op korte termijn? Of is het vooral belangrijk dat je nu vrede krijgt met de situatie zoals hij is? Het dilemma tussen die twee zaken is lastig en misschien niet helemaal op te lossen, maar het is aan te raden er eens dieper naar te kijken in mei. Mogelijk kom je dan tot een verrassende conclusie.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven