Horoscoop mei 2020 | Belangrijke keuzes voor de Stier

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe maandhoroscoop! Mei 2020 staat in het teken van de Stier, die lekker in zijn vel zit, maar ook voor een belangrijke keus komt te staan. Lees snel hoe dat precies zit en wat je nog meer te wachten staat!

Horoscoop mei 2020

Steenbok

Mei staat voor de Steenbok vooral in het teken van introspectie. Je kijkt terug naar de afgelopen maanden en mag tevreden zijn over de stappen die je maakte. Je bent op de juiste weg. Je hakte knopen door die heel lastig waren, maar dat leverde je uiteindelijk wel het meest op. Nu is het tijd om vooruit te kijken: waar wil je heen? Alle opties liggen op het moment open, het is aan jou welke weg je wil volgen.

Waterman

Langzaam lijkt de storm wat te zakken, lieve Waterman. Een storm die je niet zag aankomen en die even onverwachts weer vertrekt als hij kwam – jou met de puinhopen achterlatend. Je voelt je een beetje verloren en weet niet goed welke kant je op moet. Maar dat is oké. Geef het de tijd en laat dingen maar even zoals ze zijn, dan zal je merken dat de balans uit zichzelf weer zal terugkeren. Waarschijnlijk op een moment waarvan je dat het minst verwacht.

Vissen

Met de opgedane nieuwe kennis en inzichten uit april nog vers in gedachten, zal de Vissen deze maand vooral besteden aan de uitwerking van zijn of haar plannen. Je weet beter waar je naartoe wil, maar daarvoor zijn ook een paar offers nodig. Dat geeft niet: door ruimte te maken, creëer je kansen die er eerst nog niet waren. Geef het de tijd en je zal zien richting eind mei dat je blij bent met deze nieuwe ingeslagen weg.

Ram

De Ram heeft in april bepaalde keuzes gemaakt. Of dat de juiste zijn, zal komende weken blijken. Mei zal meer in het teken staan van oud zeer dat ineens boven komt drijven. Tijd om mee aan de slag te gaan: probeer te voorkomen dat eigen onzekerheden de boventoon gaan voeren en probeer te kijken waarin je nu stappen kunt maken. Alles dat je nu een plekje geeft, zal je de rest van 2020 meer rust bieden. Diep van binnen weet je dat het tijd is om niet langer weg te lopen maar je gevoel onder ogen te zien.

Stier

Met de Stier gaat het eigenlijk wel goed. Je zit lekker in je vel, weet wat je wil en hebt in april belangrijke keuzes gemaakt. Langzaam pak je een deel van je sociale leven op waar je vorige maand weinig tijd voor had en dat geeft je nieuwe energie. Halverwege de maand kom je echter op een tweesprong te staan. Wat je moet doen? Je gevoel zal je in de juiste richting wijzen.

Tweelingen

Gaat het goed met je, lieve Tweelingen? Is het niet zo dat je eigenlijk mooie plannen had gemaakt voor mei? Waarom voer je ze dan niet uit? Probeer niet te denken in wat nu onmogelijk is, maar in kansen. Gebruik de creativiteit die door je aderen stroomt en je zal van deze maand iets onvergetelijks maken.

Kreeft

Bepaalde plannen die je zo mooi leken, begin dit jaar, blijken een andere vorm te krijgen. Dat zal lastig zijn, maar besef tegelijkertijd ook dat dit weer nieuwe kansen biedt. Probeer het positief te benaderen en je humeur niet te veel te laten afhangen van deze onverwachte verandering. Vergeet verder niet te denken aan je (geestelijke) rust. Je hebt het hard nodig: de afgelopen weken vergden veel van je en het is makkelijk jezelf dan op de laatste plek te zetten. Waak ervoor dat dit daadwerkelijk gebeurt.

Leeuw

Terwijl de lentezon buiten schijnt, merk je dat je een beetje chagrijnig wordt. Hoe komt dat? Luister goed naar je gevoel en kijk hoe je iets kunt veranderen aan de huidige situatie. Vergeet niet dat je misschien weinig kunt doen aan de kaarten die het leven je deelt, maar wel aan hoe je ze ontvangt. Dus: schouders eronder en weet dat het halverwege mei allemaal beter wordt.

Maagd

De onrust die je vorige maand hebt ervaren, lijkt meer naar de achtergrond verdwenen. Mei zorgt voor nieuwe energie en het gevoel dat je een belangrijke stap mag zetten. Halverwege de maand breng een onverwacht nieuwtje je op een positieve manier van je stuk. Daarnaast zal je zien dat het belangrijk is om tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt: ze geven je precies wat je nodig hebt op dit moment.

Weegschaal

Is dit het nou? Het zal een gedachte zijn die je de laatste tijd misschien vaker bekruipt en een beetje benauwt. Durf je jezelf het antwoord te geven, lieve Weegschaal? Want misschien is dit het inderdaad en is dat dan voldoende voor je? Met die vragen ga je aan de slag. Niet de makkelijkste, maar wel de meest waardevolle dit jaar. Want wanneer je jezelf in de spiegel kunt aankijken om eerlijk te erkennen dat het misschien nooit meer wordt dan dit, kan je er iets mee.

Schorpioen

Jou kan de tijd niet snel genoeg gaan, Schorpioen. Je hebt behoefte aan zomer, zon, tijd doorbrengen met vrienden en een goede barbecue. En nu dat er nog niet helemaal in zit, voel je je een beetje onrustig. Tijd om daar iets aan te doen. Probeer meer te kijken naar wat je wel hebt dan wat er niet is en vind zo een manier om mei door te komen zonder al te veel neerslachtige gevoelens. Uiteindelijk kan ook jij niet altijd iets veranderen aan de situatie, maar wel aan hoe je ermee omgaat.

Boogschutter

April was geen makkelijke maand voor je. Je moest terug naar de basis en gevoelens onder ogen komen die je stiekem het liefst had weggestopt. Toch zal je in mei merken dat je stappen hebt gemaakt. Meer dan je doorhad. Je gaat weer vooruit en het voelt niet langer of je stilstaat of zelfs stappen terugzet. Hou dit gevoel vast! Want je zal gaandeweg merken dat je die positiviteit hard nodig hebt om een onzekerheid uit de weg te ruimen.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven