Horoscoop maart 2024 | Een nieuwe fase voor Vissen

De lente hangt in de lucht in maart 2024 en dat voelen de meeste sterrenbeelden. Zo zal Ram een bijzondere beslissing nemen en zoekt Maagd de uitdaging elders. Ben je benieuwd naar jouw horoscoop en wat de sterren voor jou voorspellen in maart 2024? Klik dan in de inhoudsopgave op je sterrenbeeld en lees snel wat je kunt verwachten komende maand.

Horoscoop maart 2024

Steenbok

De Steenbok staat op een tweesprong. Het is tijd om een keus te maken die je eigenlijk al maandenlang in een hoekje probeert te drukken; zoals je merkt, werkt dat niet. Om tot een juiste beslissing te komen, helpt het je terug te trekken. Maak een wandeling in je eentje of trek je thuis terug, zodat je goed kunt luisteren wat je hart je vertelt. Hoe lastig het misschien zal zijn, je moet toch een knoop doorhakken. In maart ligt de focus daarom op jouzelf en niemand anders. En dat is eigenlijk best verfrissend.

Waterman

De Waterman zit in een nieuwe fase. Je peinst iets meer en staat regelmatig stil bij waar je naartoe wil. Hierom trek je je af en toe terug, al zal je naaste omgeving je dat niet altijd in dank afnemen. Toch is het nodig om de rust in jezelf te hervinden. De tweede helft van maart zal je hierin een kleine verandering merken. Je gaat er weer vaker met plezier op uit en hebt goede gesprekken met de mensen die je dierbaar zijn.

Vissen

Voor de Vissen staat maart in het teken van een overgang. Je gaat een nieuwe fase van je leven in. Of dit nu samenhangt met je nieuwe levensjaar of een grote gebeurtenis, het is belangrijk dat je je hierop goed voorbereid. Neem dus voldoende rust, eet gezond(er) en drink genoeg. Hierdoor heb je meer energie om de juiste beslissingen te kunnen nemen en vanuit liefde te handelen. Richting het eind van de maand ga je op pad en kan je eindelijk loslaten.

Ram

Het kabbelt in het leven van de Ram en eigenlijk ben je daar helemaal niet zo blij mee. Het geeft een bepaalde onrust. Daarom besluit je erop uit te trekken met mensen waar je van houdt. Verstandig: een dagje weg kan je een heel ander perspectief bieden. Verder is het goed om het even over een heel andere boeg te gooien dan je normaal zou doen. Of het nu succesvol is of niet, je zal merken dat het je goed doet. Alles om weer even te voelen dat je leeft.

Stier

Waar de Stier misschien hoopte op een rustige maand, blijkt maart toch nog voldoende uitdagingen voor je in petto te hebben. Balen? Nee, dat allerminst. Je gaat namelijk hele leuke dingen ondernemen met de mensen waar je het meest van houdt en dat levert bijzondere en leerzame gesprekken op. Doordat het buiten lekkerder is, trek je er ook meer op uit. Een wandeling of fietstocht, zo halverwege maart, levert mooie inzichten op.

Tweelingen

De Tweelingen zit lekker in haar vel. Je hebt meer behoefte aan gezonde voeding en aan alles voel je dat de lente in de lucht hangt. Dat past perfect bij jouw karakter: lekker eropuit gaan met vrienden, latere avonden en van het leven genieten. Je vrolijke houding blijft niet onopgemerkt. Anderen pikken dit namelijk op en vinden het fijn om in je gezelschap te zijn. Rond de 18e ontmoet je bovendien iemand die een belangrijke rol voor je gaat spelen.

Kreeft

De Kreeft heeft moeite om iets los te laten. Het maakt je verdriet, of in elk geval een beetje weemoedig. Pas wanneer je het durft aan te kijken, zal je zien dat er verandering voor je in het verschiet ligt. Of dat nu een nieuwe kijk is op de zaak of dat dit echt alles anders maakt, is waarschijnlijk minder relevant. Het helpt je in elk geval om weer beter in je vel te zitten. Richting het eind van de maand laat je alles echt even helemaal los en voel je je een stuk beter.

Leeuw

De Leeuw heeft zin in een feestje. Gelukkig voor jou beginnen de verjaardagen en gezellige avondjes uit steeds weer te komen nu de dagen langer worden en stroomt je agenda ongemerkt vol. Is dat erg? Niet als je goed op je grenzen past. Lekker weggaan en ontspannen zijn heel goed voor je. Toch is het belangrijk af en toe even stil te staan of je er nog steeds energie van krijgt. Verder laat je sommige zaken iets makkelijker los deze maand. Je moet wel, om ruimte te creëren.

Maagd

De Maagd vindt thuis meestal de fijnste plek en je brengt hier dan ook graag veel tijd door. In maart is het echter even allemaal anders. Je hebt zin om grenzen te verleggen en echt naar buiten te gaan. Of je nu een paar dagen weggaat of veel tijd in de buitenlucht doorbrengt, je merkt aan alles dat deze stap vooruit je goed doet. Richting de dertigste spreek je af met iemand die veel voor je gaat betekenen in de nabije toekomst.

Weegschaal

Bij de Weegschaal rommelt er iets onderhuids. Je kan je vinger er niet op leggen, maar eigenlijk wil je het liefst weg van je verplichtingen. De ruimte voor jezelf ontbreekt echter vaak in het dagelijks leven, waardoor je nauwelijks toekomt aan wat jij eigenlijk wil. Daarom is het belangrijk dat je in maart iets vaker op de rem trapt. Probeer echt de rust actief op te zoeken en je gevoelens toe te laten – ongeacht wat een ander daarvan zou kunnen vinden. Je zal merken dat je richting april beter in je vel zit.

Schorpioen

Je voelt je een tikje onzeker, Schorpioen. Hoe komt dat? Op de een of andere manier is er in je leven een leegte ontstaan en je vindt het lastig om te bedenken hoe je deze moet gaan opvullen. Er is helaas geen pasklare oplossing voor. Maart zal dus vooral in het teken staan van hoe je met dit gevoel moet omgaan, hoe je meer rust in je hoofd krijgt. Het helpt om de natuur op te zoeken en te gaan sporten. Misschien een goede reden om met die ene vriend(in) af te spreken?

Boogschutter

In het leven van de Boogschutter staat er iets op je planning waar je eigenlijk best wel tegenop ziet. Het houdt je veel bezig, overdag en ’s nachts soms ook. Daarom is het belangrijk dat je iemand in vertrouwen neemt en je zorgen of gevoelens met de ander deelt. Geef ruimte aan diens visie en luister goed wat hij of zij je vertelt. Laat het gesprek daarna vooral even bezinken voor je concrete actie onderneemt. Richting het einde van maart zal je merken dat je je een stuk meer ontspannen voelt.

Horoscoop 2024: overzicht

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anuta23 – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven