Horoscoop maart 2022 | Een transformatie voor Vissen

De horoscoop voor maart 2022 staat vooral in het teken van inzichten en klaarmaken voor de rest van het jaar. De lente is immers van oudsher bedoeld om een basis te leggen voor andere zaken. Zo ondergaat Vissen een belangrijke transformatie en ziet Kreeft eindelijk helder wat eerder verborgen bleef. Hoewel het niet altijd makkelijk is, voorspelt deze maandhoroscoop gelukkig vooral groei en inzicht.

Algemene maandhoroscoop maart 2022

De eerste zonnige dagen nodigen uit om lekker te gaan schoonmaken en opruimen. Je zorgt hiermee dat ruimte ontstaat voor de rest van het jaar, zowel in praktische zin (in huis) als op spiritueel vlak. Door je hoofd leeg te maken en bepaalde confrontaties aan te gaan, groei je als mens en krijgen mooie plannen een plekje om te ontstaan. Ga bij jezelf ook eens na waar jij behoefte aan hebt. Waar word jij gelukkig van? Hoe kan je een steentje bijdragen aan een betere wereld en wat zou jij nog eens willen doen of leren in 2022? Komende maand, maart, zal voor jou het ideale moment zijn om te zaaien wat je de rest van het jaar wil gaan oogsten. In je horoscoop kan je lezen welke manier bij jou past.

Horoscoop maart 2022

Steenbok

Tijd voor een feestje, lieve Steenbok? Voor jou misschien nog maar even niet. Je bent namelijk enthousiast bezig met een belangrijk project dat al je aandacht opeist. Het harde werken levert fijne voldoening op en dat is voor nu genoeg. Toch is het ook belangrijk dat je straks, als je in een rustiger vaarwater komt, weer oog krijgt voor de behoeften van je omgeving. Vergeet je vrienden niet tussendoor en laat ze weten dat je aan hen denkt; richting eind maart is het ideale moment om weer af te spreken.

Waterman

Waterman loopt op het moment met problemen die onoplosbaar lijken. Je vindt iets zwaar of lastig en kan maar geen manier vinden om deze zaken anders te bekijken. Toch is het allemaal niet onmogelijk. Wat je kan gaan helpen is bijvoorbeeld een fijne wandeling in de natuur. Door de fluitende vogels, daadwerkelijk zien hoe de circle of life zich voor je neus voltrekt – zonder ook maar te twijfelen aan hoe het moet – leer je inzien dat alles vergankelijk is. Het gevoel dat je hebt mag er zijn, en zal op den duur weer vertrekken. Verzet je niet langer, maar omarm het. Des te eerder kan je door.

Vissen

De Vissen gaan in maart een pad bewandelen dat nieuw voor ze is: de blik gaat weer vooruit en wat achter je ligt, kan je voor het eerst ook daadwerkelijk daar laten waar het hoort. Deze nieuwe energie zal soms nog wat onwennig voelen. Tegelijkertijd lucht het op. Na een lange periode van binnen zitten, met name op spiritueel vlak, ga je door je eigen ongemak heen weer naar buiten en de verbinding aan. Je neemt je omgeving mee in deze periode van groei en kan aan het eind van de maand met een trotse glimlach terugkijken. Dat heb je goed gedaan!

Ram

Voor de Ram zal maart een aaneenschakeling van inzichten worden. Je krijgt feedback die in eerste instantie wat onaardig lijkt, maar die je wel met beide benen op de grond zet. Bovendien zal je hier een belangrijke les uit (kunnen) halen waarmee je vervolgens vooruit kan. Durf je dit te zien als een kans? Dan zal je zien dat de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plek gaan vallen. Richting de vijftiende van maart zal er bovendien iemand op je pad komen waarmee je een leuke klik hebt. Hij of zij zal een belangrijke rol gaan spelen komende tijd.

Stier

Stieren gaan komende maand aan de slag op praktisch vlak. Je zoekt een nieuwe baan, klust in en om het huis of onderneemt iets anders waar je leven beter van wordt. Dat heeft alles te maken met de stand van de sterren op dit moment: die staan gunstig voor je. Je zal dan ook merken dat deze zaken een stuk soepeler verlopen dan bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Met de zonnige dagen in het verschiet, begint het bovendien een beetje te kriebelen. Het liefst wil je erop uit. Misschien kan je een leuke citytrip boeken?

Tweelingen

Maart zal voor veel Tweelingen in het teken staan van inzicht in het pad dat je de rest van dit jaar graag wil bewandelen. Introspectie en goed zorgen voor jezelf staan daarbij centraal. Je hebt echter nog altijd de neiging om ook het avontuur te willen opzoeken. Probeer vooral een balans te zoeken en ontwijk de valkuilen die je kent vanuit het verleden. Eind van deze maand zal je merken welke groei je hebt doorgemaakt en daar voordeel uit halen.

Kreeft

Kreeften komen in maart door een bepaalde gebeurtenis met hun beide benen op de grond terecht. De ontnuchtering die daarmee samenhangt, komt binnen. Voor het eerst sinds tijden besef je namelijk wat je eigen aandeel is in een situatie waar je al langere tijd mee rondloopt en dat ‘schuurt’. Tegelijkertijd kan je dit zien als een kans om écht vooruit te gaan. Hiervoor zal je verantwoordelijkheid moeten nemen en de volwassen kanten van het leven omarmen. Als dit je lukt, zal april een stuk milder zijn.

Leeuw

Je hebt zin in de zon en de lente, lieve Leeuw. En deze maand loop je dan ook op kleine wolkjes. Waar je in februari nog weleens tegen jezelf opliep en alles wat zwaarmoedig leek, breken er langzaam zonnestralen door dat donkergrijze wolkendek en besef je dat er beter weer aan komt – om maar even in die termen te blijven spreken. Het helpt als je hierbij positief gezelschap opzoekt. Zorg voor avonden waarop je lacht tot je buik pijn doet, lekker lange lunches en onvergetelijke momenten, zodat je april met een stralende glimlach tegemoet kan gaan.

Maagd

Bij de Maagd loopt alles een beetje zoals het moet. Geen grote uitschieters, maar eerlijk gezegd ben je daar wel blij om. Afgelopen periode was immers turbulent genoeg. Waar je wel voor moet waken, is dat de tijd niet aan je voorbij gaat zonder dat je daarvan kunt genieten. Probeer daarom af te spreken met die ene goede vriend, ga een goed stuk wandelen op die zonnige dag of duik de keuken in om iets lekkers te maken. Kortom, tijd voor mooie herinneringen!

Weegschaal

De Weegschaal begint maart een beetje ongemakkelijk. Je voelt je wat zwaar op de hand en baalt enorm van iets. Neem hier ook de tijd voor die nodig is: bekijk goed wat de oorzaak is en hoe je hier het best mee kan omgaan. Toch zal je hier niet lang in blijven hangen. Al snel besef je dat je je geluksgevoel zelf in handen hebt en dat je niet voor één gat te vangen bent. Zo richting de twintigste staat er een leuke verrassing op de planning. Die periode zal je ook meer inzichten krijgen en verstandige beslissingen nemen. Het lucht op!

Schorpioen

Als de Schorpioen wordt dwarsgezeten, steekt hij (figuurlijk) meestal. Je staat zelf momenteel op een soortgelijke tweesprong: iemand in je leven heeft je gekwetst, bedrogen of op een andere manier verdriet gedaan. Eigenlijk zou je het liefst willen reageren zoals je normaal zou doen, maar is dit wel verstandig? Neem liever een paar tellen (of dagen) afstand voor je een beslissing neemt. Dit is namelijk mogelijk zo’n moment waar je anders later spijt van krijgt. Liever beheerst dan te snel! Zodra deze kwestie is opgelost, zal je zien dat andere problemen zich oplossen als sneeuw voor de zon.

Boogschutter

Komende maand heb je een wat afwachtende houding lieve Boogschutter. Je aandacht gaat in eerste instantie vooral naar de mensen om je heen en wat minder naar de buitenwereld. Dat heb je ook nodig: op het moment is dit gewoon even het belangrijkste in je leven. Neem de tijd om meer zicht te krijgen in je gevoelens. Het is belangrijk om bepaalde ballast op te ruimen voor je een nieuw traject of project in gaat. Alleen dan voel je de noodzakelijke rust in je lijf waarmee je weer vooruit kunt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven