Horoscoop maart 2021 | Vissen: bezinning en intuïtie

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in maart 2021. De komende maand staat volledig in het teken van de vissen. We zijn gevoeliger, luisteren beter naar onze intuïtie en luisteren komende tijd iets beter naar elkaar.

Algemene horoscoop maart 2021

Introspectie is een belangrijk thema voor deze maand. We zoeken naar zingeving, durven beter toe te geven aan ons gevoel en willen graag antwoorden op bepaalde vragen. Daar is maart bij uitstek de geschikte maand voor. Probeer toe te geven aan die behoefte aan rust en te luisteren naar je lijf. De lente is in aantocht en dat is een belangrijke periode om te ‘zaaien’. Je plant ideeën en wensen, waar je in de zomer echt aan verder zult werken. Om te ontdekken welke thema’s voor jou belangrijk zijn dit jaar, is deze tijd perfect om uit te denken wat je verwacht van 2021. Neem bewust de tijd en zoek je antwoorden in meditatie, creativiteit en offline inspanning (het huishouden, werken in de tuin en een goede wandeling); als vanzelf zal je pad duidelijker worden.

Horoscoop maart 2021

Steenbok

De Steenbok voelt zich wat rusteloos, maar weet ook dat het een kwestie van tijd is voor bepaalde zaken worden opgelost. Dat maakt dat je in maart vooral bezig kunt zijn met je eigen pad en de belangrijke stappen die je nog moet zetten. Probeer af en toe even afstand te nemen van digitale media en tijd te besteden aan iets waar je heel gelukkig van wordt. Kijk in mogelijkheden in plaats van wat nu niet kan, en je maakt komende maand herinneringen voor het leven.

Waterman

Met de Waterman gaat het in principe goed, maar toch is het belangrijk dat je deze maand een bepaalde switch durft te maken. Door omstandigheden heb je iets meer tijd voor jezelf dan normaal. Gebruik die wijs door meer aandacht aan jezelf en je mentale groei te geven. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn, maar toch is het belangrijk om jezelf de kans te gunnen op meer rust: doorvoel wat je te voelen hebt en laat los. Schuldgevoel, diep verdriet of boosheid mogen plaatsmaken voor een liefdevollere houding naar het leven en, als dat nodig is, jezelf.

Vissen

Je loopt al een tijdje ergens mee te worstelen, is het niet, lieve Vissen? Hoe komt het dat dit thema je zo ontzettend bezighoudt en waarom lijkt het antwoord maar niet duidelijk? Probeer in maart veel aandacht en tijd te besteden aan zingeving en liefde voor jezelf, en luister goed naar je lijf. Je zal de antwoorden dan krijgen op het moment dat je daar klaar voor bent. In maart maak je dan ook grote stappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en je krijgt echt wel helder welke kant je straks op zal gaan. Geef het gewoon de tijd.

Ram

Op de een of andere manier lijkt het leven minder licht voor je dan pakweg een jaar terug. Je vindt veranderingen maar lastig en je merkt dat je jezelf in alle hectiek verliest. Het is daarom tijd voor een pas op de plaats. Probeer meer tijd vrij te maken voor zaken die je een geluksgevoel opleveren. Pak een hobby op, ga lekker naar buiten en schrijf eens op waarom je dankbaar bent voor je leven. En je zal merken dat je april een stuk ‘lichter’ ingaat dan je maart begon.

Stier

De stier is behoorlijk koppig op het moment. Op de een of andere manier lijk je niet te willen zien wat het leven je wil leren en dat maakt dat je regelmatig botst met je omgeving. De enige oplossing daarvoor is een stapje terugzetten en daadwerkelijk luisteren wat de ander je wil zeggen. Zonder oordeel en zonder defensieve houding. Kijk eens of je de zaken zo kan buigen dat je weer een gezamenlijk doel krijgt, dan wordt maart een veel gezelligere maand.

Tweelingen

Bij de Tweelingen loopt het meeste wel op rolletjes, maar toch ontbreekt er iets. Weet je ook wat? Het kan enorm helpen om deze maand de natuur op te zoeken in je eentje. Adem de zilte zeelucht in of geniet van een bosrijke omgeving. Door het leven in zijn puurste vorm op te zoeken, krijg je ruimte voor nieuwe kansen. Ineens zal je pad zich voor je ontvouwen, misschien op een moment dat je het niet verwacht: de kant die je in 2021 jaar opgaat, verrast wellicht, maar is ook de beste keuze die je kan maken.

Kreeft

De Kreeft is momenteel erg met anderen bezig. Je negeert daardoor soms gemakkelijk de signalen die je lijf je probeert te geven en vervalt daardoor sneller in oude gewoontes. Het helpt om je tijdelijk even terug te trekken. Ga op je slaapkamer zitten en lees een boek, wandel een stukje of probeer afleiding te zoeken in het huishouden. Door geestelijk en lichamelijk in beweging te zijn, bied je ruimte aan je gedachten om een plek te krijgen. En door beter voor jezelf te zorgen, kan je uiteindelijk ook anderen helpen en inspireren. Aan het eind van de maand wordt je toekomstpad helder: niet altijd makkelijk, maar wel beter te dragen.

Leeuw

Je wil van alles, maar loopt toch steeds een beetje vast, lieve Leeuw. Hoe komt het? Lukt het je niet goed om je schouders onder dat ene project te zetten? De enige remedie in maart lijkt toch afstand nemen. Beschouw de zaken eens een tijdje van verderaf, en voor je het weet ontvouwen zich de logische lijnen weer. Richting april weet je beter welke kant je op wil met je leven en lukt het je wél om stappen vooruit te zetten. Onthoud dat alles heus goedkomt, maar dat je het soms gewoon even de tijd moet geven. Een goede les in geduld!

Maagd

Er staat een grote verandering op het programma, maar of je daar klaar voor bent? Alles in je schreeuwt nee, maar het is belangrijk om dat stemmetje voor nu even te negeren. Je kan namelijk geen andere kant op. In maart is het voor de Maagd belangrijk dat je toegeeft aan je gevoel, en ontspanning zoekt in een hobby. Afscheid van het een betekent namelijk ook dat er ruimte komt voor iets anders. En, hoewel je misschien momenteel nog geen enkele logica ziet, de toekomst zal je uitwijzen waarom deze stap nu zo belangrijk is. Vertrouw daarop en vertrouw op jezelf; de buitenwereld kan soms je beeld vertroebelen.

Weegschaal

Vrijheid. Maart staat voor jou in het teken van een beslissing die je voor het eerst een heel neiuwe kant op laat gaan, maar waarbij je bij vrijwel elke stap intuïtief weet dat het de juiste is. Dat vraagt niet om rationele logica, maar op een vertrouwen dat je nog niet eerder kende. Dat kan soms eng zijn, maar toch is het belangrijk dat je dwars door alle onzekerheden vasthoudt aan je eigen koers. Misschien zal het niet direct duidelijk zijn waarom, maar de rest van het jaar zal je zien dat alles vanzelf op zijn pootjes terecht komt. Dankzij jou!

Schorpioen

In alle drukte vergeet je soms naar jezelf en je lijf te luisteren, lieve Schorpioen. Om die reden is het belangrijk dat je in maart weer terugkeert naar de basis: naar jezelf. Probeer waar mogelijk meer rustmomenten in te bouwen en je gevoelens toe te laten. Komende periode staat in het teken van afscheid nemen van het een en doorgaan met het ander. Op welke manier zie je vanzelf. Wat vooral belangrijk is in deze bijzondere periode, is dat je aandacht blijft schenken aan je gezondheid en de tijd neemt om weer op te laden. Dan ga je april met frisse moed in.

Boogschutter

Voor de Boogschutter is het leven lange tijd onzeker geweest. Maart zal eindelijk wat meer duidelijkheid geven over de toekomst, en dat is een enorme opluchting. Daardoor merk je dat je deze periode vooral beleeft als een heel prettige, rustigere tijd en er een last van je afvalt. Een van de belangrijkste lessen die je kunt meenemen uit alles wat achter je ligt, is de bezinning die je voelde en de bewustwording op meerdere vlakken. Als je dat meeneemt, zal 2021 sowieso een fijner jaar voor je worden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven