Horoscoop juni 2023 | Tweelingen zoekt berusting

MAANDHOROSCOOP JUNI 2023 – In juni gaan de meeste sterrenbeelden naar buiten. Er heerst gedeeltelijk een gevoel van opluchting omdat het eindelijk weer (bijna) zomer is, maar tegelijkertijd is dit een fase waarin we afronden. Dat kan best wat stress opleveren, al is het ook goed om voor ogen te houden dat we straks in juli weer in rustiger vaarwater terechtkomen. Klik hieronder op jouw sterrenbeeld om te zien wat de sterren deze maand weer voor je in petto hebben!

Horoscoop juni 2023

Steenbok

Is het tijd voor verandering, Steenbok? Je staat op een punt waarbij je aan alles voelt dat iets begint te knellen en dat je een keus moet gaan maken. Aan jou of je daar al klaar voor bent, of de beslissing toch liever nog even voor je uitschuift. Gelukkig zijn er genoeg momenten van afleiding die je helpen als je nu nog niet klaar bent. Je gaat erop uit en zoekt bekenden op die je een goed gevoel geven. Uiteindelijk lossen sommige dingen zich ook vanzelf wel op – aan jou of je daarop kunt wachten.

Waterman

De zomer staat voor de deur. De Waterman geniet van de bloeiende natuur, de late avonden en filosofische overdenkingen met goede bekenden. Daar ga je deze maand dan ook veel tijd aan besteden. Let echter wel op met het vertrouwen van iemand die je net ontmoet. Niet iedereen is wie hij of zij lijkt te zijn, voorzichtigheid is geboden. De beste raadgever hierbij is je onderbuikgevoel. Richting de twintigste heb je een financiële meevaller. Gebruik hem wijs.

Vissen

De Vissen gaan een wat uitdagende maand tegemoet. Juni is voor veel sterrenbeelden een moment van afsluiting en dat geldt voor jou in het bijzonder. Of het nu gaat om een radicale beslissing of het loslaten van een eigenschap die je niet (meer) dient, je zal in elk geval vooruitgaan als mens en meer in de richting komen van het pad dat dit leven voor jou heeft uitgestippeld. Let op je communicatie: probeer duidelijk te zijn in je wensen en gevoelens, zodat anderen deze beter kunnen accepteren.

Ram

De Ram zit lekker in zijn vel deze maand. Je kiest er tegenwoordig makkelijker voor om tijd te besteden aan iets dat je leuk vindt. Daar haal jij je energie uit. Ondanks de drukte die je agenda in sluipt, ben je momenteel goed in staat om het kaf van het koren te scheiden. Je plant alleen de zaken waar je blij van wordt, de rest draag je over aan anderen of laat je zelfs los. Zo wordt juni echt een maand voor in de boeken. Geniet ervan!

Stier

Misschien komt het als een verrassing, lieve Stier, maar iemand heeft je nodig deze maand. Op een positieve manier kan je gelukkig bijdragen en dat voelt heel goed. Maar er is meer: doordat je meer innerlijke rust ervaart, sta je ook open voor nieuwe ervaringen en laat juni daar nu net genoeg van hebben. Je bent lekker buiten, zoekt je dierbaren op en maakt nieuwe herinneringen. Verder is juni een nogal sportieve maand, iets dat perfect bij je past.

Tweelingen

Veel Tweelingen zullen hun verjaardag vieren komende maand, maar de overgang naar het nieuwe levensjaar gaat niet zonder slag of stoot. Je staat even stil bij het afgelopen jaar en bent daar niet helemaal tevreden over. Je had er meer uit willen halen, maar dat lukte niet. Toch hoef je niet te streng te zijn: soms dienen kansen zich nu eenmaal niet aan. Door milder te kijken naar jezelf en wat je voor elkaar hebt gekregen, merk je dat de berusting die je nodig had vanzelf komt.

Kreeft

Voor de meeste Kreeften staat er een bijzondere maand klaar. Juni is namelijk voor jou anders dan de rest van het jaar, omdat je ergens afscheid van moet nemen. Ongeacht of je daar nu klaar voor was, je zal merken dat je redelijk snel kunt accepteren dat het tijd is voor iets anders: meer ruimte of meer rust. Komende maanden staan voor jou verder in het teken van nadenken en uitstippelen. Wat wil je nu eigenlijk echt met je leven? Waar wil je naartoe? Vanzelf zal dit duidelijker worden naarmate de tijd vordert.

Leeuw

De Leeuw gaat komende maand op pad om nieuwe dingen te ontdekken. Je gaat buiten je comfortzone, brengt veel tijd door met goede vrienden en groeit enorm door de nieuwe ervaringen die je opdoet. Aan het eind van de maand zal je misschien verbaasd staan van de hoeveelheid gebeurtenissen die dan achter de rug zijn, maar ook hoe stevig jij in je schoenen staat en hoe trots je op jezelf mag zijn. Dat geeft innerlijke rust en maakt dat je met een fijn gevoel terugkijkt.

Maagd

Hoewel je zelf het gevoel hebt goed op weg te zijn, is er in je omgeving iemand die ongemerkt niet helemaal blij is met de stappen die je zet. Is dat terecht? Aan jou om deze maand je oren en ogen goed open te zetten en te kijken naar de mensen om je heen: hoe gaat het met hen? Doe je dit niet dan is de kans groot dat juni een confrontatie met zich meebrengt. Gelukkig er ook goed nieuws: als je durft open te staan voor verandering, kan deze maand je iets heel bijzonders brengen dat je nodig hebt.

Weegschaal

Lieve Weegschaal, wat doe je het goed. Misschien krijg je dat te weinig te horen vanuit je omgeving, maar dat is niet nodig. In juni leer je namelijk steeds beter de bevestiging en acceptatie vanuit jezelf te halen, zonder dat je daar input van buitenaf voor nodig hebt. Je komt meer in balans en dat is jou als weegschaal natuurlijk op het lijf geschreven. Eind juni staat er verder iets bijzonders voor je op de planning. Het zal je een inzicht geven waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Schorpioen

Is het al juli? De Schorpioen kijkt een beetje op tegen de komende maand en niet voor niks. Juni zal soms meer van je vragen dan je op dit moment eigenlijk denkt te kunnen en dat wringt. Toch, als je er oog voor hebt, zal je zien dat er mensen opstaan die onverwachts bijspringen. Die je de energie geven om stappen te maken die je zelf niet dacht aan te kunnen. Pittig, maar tegelijkertijd ook mooi. Samen kom je verder dan alleen en hoe meer je daarvoor openstaat, hoe krachtiger je de uitdagingen het hoofd biedt.

Boogschutter

Voor de Boogschutters geldt dat ze eigenlijk al klaar zijn voor de komende zomer. Je hebt zin om de tuin lekker vol te zetten met mooie spulletjes en bloemen, zodat je nog meer kunt genieten. Samen met goede vrienden en andere naasten geniet je van lange avonden, goede gesprekken en nieuwe inzichten. Aan de hand van dat laatste maak je een beslissing die je eigenlijk al langer voor je uitstelde, maar nu met de daadkracht die je nodig had. Wat een opluchting!

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven