Horoscoop juni 2021 | Onrust bij Tweelingen

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in juni 2021. Langzaam gaan we meer naar buiten, zoeken elkaar weer op en zien hoe onze overdenkingen van eerder dit jaar nu eindelijk vorm kunnen krijgen. Ook bevat juni nieuwe inzichten die je, voor de rust tijdens komende zomer, later in het jaar kunt inzetten. Dat biedt bijzondere, nieuwe perspectieven!

Algemene horoscoop juni 2021

Bij de meeste sterrenbeelden rommelt het een beetje, komende maand. Juni staat dan ook bij allemaal voor afronden, introspectie en het oplossen van problemen. Misschien niet de leukste bezigheden, maar wel nuttig. Het is belangrijk dat je lopende zaken kunt afronden voor de zomer zich aandient, zodat je het nieuwe seizoen kunt gebruiken om te gaan oogsten wat je afgelopen lente zaaide. Neem daarom de tijd voor jezelf, voor je dierbaren en om echt de diepte in te gaan wat je gevoelsleven betreft. De storm zal vanzelf gaan liggen en hoe meer werk je nu verricht, des te zoeter de vruchten die je daar straks van zult kunnen plukken.

Maandhoroscoop juni 2021

Steenbok

Ergens tussen alle onrust in voel je je gejaagd, beste Steenbok. Komt dat doordat je gewoon enorm snakt naar iets normaals? Of is er meer aan de hand? Hoewel het niet in je aard zit om neer te ploffen en jezelf eens aan een nadere introspectie te onderwerpen, kan het dit keer enorm helpen. Halverwege juni staat er een bijzondere afspraak op de planning. Je kijkt ernaar uit, en terecht! Die avond krijg je een mooie boodschap door waar je, al dan niet onbewust, een tijdje op zat te wachten. Met die nieuwe energie kan je weer even vooruit.

Waterman

Met de Waterman lijkt alles wel goed te gaan. Het leven kabbelt voort, gezellige afspraken wisselen zich af met werk en de zorg voor je huis en eventueel gezin. Maar toch sluimert er iets in je. Je raakt wat onrustig en zoekt afleiding, al lijkt het je ook niet los te laten. De enige mogelijkheid om iets tegen dit gevoel te kunnen doen, is een middag rust nemen. Geef het de ruimte, net zolang als nodig is om duidelijkheid te verschaffen. Gebruik het inzicht dat je krijgt wijs. Alleen dan zal je merken dat je iets kunt veranderen in positieve zin.

Vissen

Je loopt rond met een probleem, lieve Vissen, en je weet niet goed hoe je het kunt oplossen. Alle mogelijke opties lijken namelijk een bron van mogelijke nieuwe problemen en je hebt daar eigenlijk helemaal geen trek in. Toch is het ook geen optie om je hoofd in het zand te steken en het te negeren: daar los je niks mee op. Kies daarom voor de gulden middenweg: laat het toe en accepteer dat je geen directe oplossing hebt. Je zal merken dat die zich later vanzelf aandient. Je bent op sociaal vlak een beetje wispelturig: je wil graag mensen zien, maar ook weer niet. Leef met dag, juli zal rustiger zijn.

Ram

Bij de Ram gaat alles zijn gangetje. Het leven kabbelt voort en je zit best lekker in je vel. Bovendien staan er mooie ontwikkelingen op de planning. Je merkt dat je hier echt behoefte aan had. Op werkgebied krijg je meer duidelijkheid. Dat ene project (of traject) waarmee je een tijdje worstelde, is nu een stuk helderder en biedt ook meer zekerheid dan eerst. Thuis vind je steeds beter je balans en buitenshuis geniet je het liefst met goede vrienden. Komende maand zet je deze stijgende lijn voort; en eerlijk gezegd is dat ook weleens lekker!

Stier

De Stier is een beetje nukkig van al het binnen zitten en het sombere weer. Daarom geniet je in juni extra wanneer de zon zich weer laat zien. Tijd om op pad te gaan met vrienden, familie of gewoon in je eentje – het maakt jou niet uit, als je maar buiten bent. Je vindt het wel lastig om om te gaan met mensen wiens neus een andere kant op staat dan jij het liefst zou willen. In juni zal je regelmatig merken dat je daarin meer je weg moet vinden: loslaten is misschien niet je sterkste kant, maar wanneer je het onder de knie krijgt zal het je veel opleveren.

Tweelingen

Waar je vorige maand steeds dichter bij je intuïtie kwam, merk je dat je in juni toch tegen oude knelpunten oploopt, beste Tweelingen. Waar zit hem dat in? Zijn het oude gedachten die weer de kop opspelen? Durf je niet goed te vertrouwen en los te laten? Of is het gewoon een kwestie van meer tijd voor jezelf nemen? Hoe dan ook, er is werk aan de winkel. Door je niet te laten weerhouden door enige zelfkritiek of onzekerheden, zal je merken dat je vanzelf de duidelijkheid krijgt die je wenst. Durf te zoeken naar antwoorden, al dan niet met een beetje hulp.

Kreeft

We ronden de periode voor de zomer af en je merkt het aan je lijf, lieve Kreeft. Eigenlijk ben je een beetje moe en toe aan vakantie, maar je moet nog even. Om die reden is het belangrijk extra stil te staan bij je gezondheid en te letten op je voeding, maar ook voldoende te bewegen. Ga er lekker op uit met je dierbaren en maak bijvoorbeeld een wandeling. Daarnaast is het slim om vaker op tijd naar bed te gaan, dan zal je merken dat de maand juni voorbij vliegt én dat je er meer van kunt genieten.

Leeuw

De maand juni is spannend voor de meeste Leeuwen: het is op een bepaald vlak in je leven erop of eronder. Wat het wordt? Zolang je hard blijft werken en je best doet voor het grotere doel, komt het allemaal vanzelf goed. In juni zal je merken dat iemand in je omgeving toch iets minder leuk is dan hij of zij zich voordeed. Gelukkig heb je een fijne omgeving die je opvangt en bieden zij een inzicht dat je de rest van het jaar meedraagt. Daarbij maak je een grote sprong vooruit in je ontwikkeling. Je leert veel, staat open voor suggesties en bent vrolijk. Laat de zomer maar komen!

Maagd

De Maagd loopt een beetje met zijn ziel onder zijn arm deze maand. Waar scheelt het aan? Het lijkt erop alsof je niet goed meer weet waar je nu heen moet in je leven en vindt het lastig om daaraan toe te geven. Toch kan het heel zinvol zijn om eens beter te kijken naar de toekomst en wat je daarvan verwacht. Probeer daarom tijd voor jezelf te nemen en na te denken over wat je zou willen. Stel een plan op en ga stap voor stap, dan zal je gaandeweg merken dat het allemaal een stuk minder moeilijk is dan je vooraf verwachtte.

Weegschaal

De Weegschaal voelt zich rusteloos in juni. Het gevolg daarvan is dat je er regelmatig op uittrekt om op jezelf te kunnen zijn. Komende maand is daardoor een beetje ongemakkelijk, vermoeiend en in eerste instantie een tikje onprettig. Toch is niet alles kommer en kwel. Tijdens een van je uitstapjes kom je tot een bijzonder inzicht waarmee je aan de slag gaat. Eindelijk vallen puzzelstukjes op hun plek en kun je een deel van jezelf helen dat lange tijd voelde als een soort open wond. Daardoor voel je je voor het eerst sinds tijden écht lichter en kan je door met belangrijke plannen voor de rest van het jaar.

Schorpioen

Een financiële meevaller maakt dat je goed in je vel zit. Maar kijk uit dat je niet alles direct uitgeeft: er staan je eind van het jaar een aantal uitgaven te wachten waarvoor je nu beter vast een potje apart kunt zetten. Je gebruikt de periode tot aan midzomernacht gunstig en neemt tijd om te kijken naar een spook uit het verleden. Hoe kun je dit probleem het best oplossen? Vraag een goede vriend om inzicht en je zal zien dat met haar of zijn advies de oplossing dichterbij ligt dan je vooraf dacht.

Boogschutter

Neem de tijd lieve Boogschutter. Waar anderen juist de buitenlucht opzoeken en hun vrienden bezoeken, lijk jij meer tijd voor jezelf nodig te hebben en je terug te trekken. Doe dat vooral. Jij voelt immers het best aan waar jij nu behoefte aan hebt, toch? Door de natuur op te zoeken zal je vanzelf weer meer rust ervaren en op die manier dichter bij jezelf komen. Houd rekening met een ontmoeting die je leven op zijn kop zet. Iemand lijkt je te lezen alsof hij je beter kent dan jijzelf. Hoewel het misschien alles overhoop gooit, zal dit moment je helpen op een manier die je niet had verwacht.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven