Horoscoop juli 2022 | De kreeft moet iets veranderen

De horoscoop voor juli 2022 komen verborgen zaken meer aan het licht. Dat heeft alles te maken met Lilith, de ‘zwarte maan’ die, net als haar Bijbelse evenknie, enigszins symbool staat voor het duistere. In combinatie met de karaktereigenschappen die Kreeft brengt, zullen veel sterrenbeelden deze maand belangrijke stappen maken. Stier confronteert zichzelf met wat hij langer voor zich uit schoof, Kreeft zoekt afleiding buitenshuis, terwijl Boogschutter juist liever even meer thuis is. Benieuwd wat jou te wachten staat? Klik op je sterrenbeeld en lees jouw maandhoroscoop voor juli 2022.

Maandhoroscoop juli 2022 (algemeen)

Met de maan in kreeft komen er veel emoties los. Met name zaken die je normaal liever voor het daglicht verborgen houdt, zoals angsten, zorgen en verdriet, kunnen nu duidelijker gevoeld worden. Verder is aarden een belangrijk thema voor veel sterrenbeelden. Je ziet zaken in een nuchterder daglicht, wat niet altijd prettig is, maar zeker helend kan werken. Daarbij lijkt het ‘vluchten’ voor gevoelens weinig zinvol, wat nodig is om gezien te worden zal zich zeker kenbaar maken.

Horoscoop juli 2022 (per sterrenbeeld)

Steenbok

Tja, Steenbok, jij lijkt echt helemaal niet meer te kunnen wachten op de zomervakantie! Het liefst had je nu al met je slippers aan richting een zonovergoten strand gewandeld. Als dat niet lukt, kan je enige frustratie voelen en een intense vermoeidheid. Je bent namelijk best een beetje klaar met alles. Om te voorkomen dat je dat gevoel gaat afreageren op de mensen om je heen, is het belangrijk dat je rust neemt waar mogelijk. Je zal zien dat de kalmte vanzelf terugkeert naarmate juli vordert.

Waterman

Tijd om op de rem te trappen, lieve Waterman. Je neemt wat veel op je schouders en hoewel je daar normaal weinig moeite mee hebt, is het nu belangrijk meer aan jezelf te denken. In de praktijk blijkt dat echter best moeilijk. Probeer je daarom te omringen met mensen die je helpen om jezelf op één te zetten. Die werk uit handen nemen wanneer jij dat nodig hebt, zonder dat je daarom hoeft te vragen. Als dat je lukt, zal je komende maand eindelijk echt even kunnen bijkomen.

Vissen

Voor de Vissen wordt juli een maand waarin je belangrijke nieuwe herinneringen gaat maken. Je brengt tijd door met vrienden en familieleden die je dierbaar zijn. Dankzij de momenten die je samen doorbrengt, krijg je een verrassend ander inzicht waardoor je de zaken op gebied van het thuisfront anders kunt bekijken. Juli staat verder garant voor meer mentale rust, die je bewust neemt. Hoe vervelend dat misschien voor anderen overkomt, je geeft toe aan je behoeften en dat doet je goed.

Ram

De laatste tijd geef je steeds vaker toe aan je eigen behoeften en dat voelt fijn. Je merkt dat je hierbij steeds minder probeert om anderen tevreden te houden. Deze positieve weg blijf je bewandelen in juli; zo dicht bij jezelf kom je namelijk de mensen tegen die het best bij jou passen – ongeacht of je hen al een leven lang kent of sinds kort. In juli komt daarom een vraag naar boven die je lang niet wilde stellen: durf je te gaan breken met wie je niet meer dient?

Stier

Met een grote verandering in het verschiet probeert de Stier voor zichzelf uit te dokteren wat daarna moet komen. Wil je doorgaan op het huidige pad? Of ga je liever iets heel anders doen? Probeer de maanstanden van dit moment te gebruiken in je eigen voordeel. Juist door je schaduwkanten te belichten en te zien wat onder de oppervlakte borrelt, kom je veel sneller tot de kern van wat je voelt en krijg je de antwoorden die je zoekt.

Tweelingen

Waar veel andere sterrenbeelden op een bepaalde manier aan introspectie doen, zie je bij veel Tweelingen juist de zin om lekker te ontspannen en juist even niet te veel na te denken. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het verloop van afgelopen jaar. Luister daarom vooral naar je gevoel en kijk minder naar wat de buitenwereld van je verwacht. Put energie uit deze momenten en neem ze mee naar augustus; dan zal je wél weer hard aan de slag moeten met jezelf.

Kreeft

Voor de Kreeft is juli bij uitstek hét moment om op vakantie te gaan. Of je nu een weekje weggaat in eigen land of de zon opzoekt – je hebt het enorm nodig en komt pas tot rust wanneer je echt uit huis bent. Op de een of andere manier voel je op die andere plek nog meer dan afgelopen maanden dat het tijd is voor verandering. En aangezien de omstandigheden waarschijnlijk niet zullen wijzigen, zal het vanuit jouzelf moeten komen. Ben je bereid te doen wat nodig is voor je eigen geluk?

Leeuw

De Leeuw ziet zijn agenda dicht slibben en ineens grijpt het je naar de keel. Waar het je normaal niet druk genoeg kan zijn en je altijd wel energie kunt opbrengen voor nog een feestje, moet je er nu even niet aan denken. In plaats van ja zeggen en toch doorgaan, kies je nu voor jezelf. Als tegenhanger van de drukte heb je meer behoefte aan natuur en zoek je vaker de stilte op. In die rustige momenten komt er een gedachte op die beslissend zal zijn voor de rest van 2022.

Maagd

Voor de Maagd staat er eigenlijk een wat rustige maand op de planning. Je bent echter wat onrustig en zou wel meer spanning kunnen gebruiken. Aan jou wat je hiermee doet. Ben je klaar om je gevoel onder ogen te zien en te ontdekken waar precies de oorzaak ligt? Op aanraden van een goede vriend(in) doe je iets dat eigenlijk niet bij je past. Al na een paar seconden weet je ook weer waarom; het is belangrijk bij jezelf te blijven in juli dus probeer voor jezelf te blijven kiezen.

Weegschaal

Bij de Weegschaal lijkt alles in juli van een leien dakje te gaan. Je begint de maand met een vliegende start, maar vergis je niet. Blijf ondanks de euforie op je hoede, om te voorkomen dat bepaalde mensen je op een vervelende manier verrassen. Verder leer je in juli nog beter om de emoties van anderen los te laten. Ondanks je harmonieuze karakter besef je dat je bepaalde zaken nu eenmaal niet kunt oplossen en dat probeer je dan ook niet langer.

Schorpioen

Voor de Schorpioen lijkt juli 2022 een wat gezapige maand te worden, maar niets is minder waar. Van een spontaan huisfeestje tot die ene dag dat je langer blijft hangen dan de bedoeling was – de lange zomerdagen nodigen uit tot een leven waarbij je de zaken die moeten beter kan loslaten en de zaken die mogen omarmt. Het doet je goed! Deze hernieuwde levenslust neem je mee naar augustus, waarin je nog meer fijne momenten te wachten staan.

Boogschutter

De Boogschutter is van nature avontuurlijk ingesteld, maar deze maand voel jij de behoefte sterk om huis en thuis te omarmen. Misschien staat er een grote verbouwing op de planning of investeer je op een andere manier in een knusse sfeer – hoe dan ook hoef je niet per se kilometers te reizen om dat heerlijke vakantiegevoel te creëren, en dat is precies waar je behoefte aan hebt. Kijk rond de twintigste uit naar een bijzondere ontmoeting. Deze persoon zal je een advies geven dat je niet meer loslaat.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

©vetre, dobbelstenen – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven