Horoscoop januari 2024 | Een feestje voor Steenbok

Januari 2024 staat grotendeels in het teken van Steenbok, een sterrenbeeld dat echt houdt van aanpakken. Ideaal dus als je grootse plannen hebt voor komende maand. Ben je benieuwd wat jouw horoscoop voor januari 2024 is? Klik dan hieronder in het overzicht en lees wat de sterren voor jou in petto hebben!

Horoscoop januari 2024

Steenbok

Er staan wat leuke feestjes op de planning, lieve Steenbok, en je hebt er zin in. 2024 betekent namelijk een nieuw jaar vol nieuwe kansen en je bent van plan die ook te gaan grijpen. Op financieel vlak heb je een fijne meevaller, waardoor je een belangrijke droom al (gedeeltelijk) waar kunt gaan maken. Maar ook op andere vlakken maak je stappen. Je omgeving zorgt voor een positief gevoel, waar je de rest van het jaar nog op kunt teren.

Waterman

Eigenlijk gaat het best prima, toch Waterman? Waarom kan je dan toch dat gevoel van onrust niet van je afschudden? Je lijkt meer dan anders te twijfelen aan van alles. Zit je nog wel op de juiste plek? Heb je wel genoeg uitdaging? Ben je wel gelukkig in je liefdesleven? De antwoorden lijken maar niet te vlotten en je zakt ongemerkt weg in een poel van piekeren en somber getob. Gelukkig keert het tij halverwege januari. Een goed gesprek met een onbekende levert je namelijk verrassende inzichten op waarmee je aan de slag kunt.

Vissen

Vissen houdt van de onbeschreven bladzijde die zo’n eerste maand van het nieuwe jaar is. Toch voel je je niet helemaal happy. Je weet namelijk dat komende periode in het teken staat van iets waar je langere tijd tegenop zag. Tegelijkertijd is dit de enige manier om door te kunnen en om van 2024 een nieuwe start te maken. Gaandeweg doe je gelukkig meer vertrouwen op. Het helpt om de buitenlucht op te zoeken en te bewegen. En onthoud dat je in een dal juist energie kunt opdoen om de top weer te bereiken.

Ram

De Ram begint het nieuwe jaar misschien een beetje flauwtjes, de rest van januari voelt al veel meer als een feestje. Je gaat namelijk beginnen met een nieuwe uitdaging. Vol energie pak jij deze kans aan. Niet iedereen in je omgeving is echter zo positief als jij, maar dat kun je steeds beter loslaten. Vergeet uiteindelijk niet dat deze stap bijdraagt aan het doel dat je voor 2024 hebt gesteld. Houd je hand in januari wel op de knip: er staat je een kleine tegenvaller te wachten.

Stier

Lieve Stier, weet je zeker dat je de juiste kant opgaat in je leven? Het lijkt er namelijk op dat je vooral doorloopt vanuit het gevoel dat er geen alternatief is. Kijk daarom nog maar eens goed, het liefst van een afstandje. Haal diep adem, zoek de stilte op en voel welke antwoorden je nodig hebt. Richting het einde van deze maand komt er meer licht en ruimte in je leven, maar dat kan pas als je die ene belangrijke knoop eindelijk hebt doorgehakt.

Tweelingen

Een beetje teleurgesteld vraag je je af of dit het dan is. Op de een of andere manier brengt 2024 niet de antwoorden die je zocht, maar levert de jaarwisseling juist meer vragen op. Iets of iemand vraagt van je dat je een besluit neemt. Dat lijkt echter nauwelijks mogelijk omdat je ongewoon veel in dubio zit. Probeer daarom echt op je gezondheid te letten: vroeger naar bed, beter eten en afstand nemen van zaken die je negatief beïnvloeden. Je zal dan als vanzelf zien dat de oplossing simpeler is dan je dacht.

Kreeft

Voor de Kreeft wordt steeds duidelijker dat bepaalde facetten in je leven anders moeten. Waar dat eerst meer een vaag gevoel was, krijg je nu een concreter beeld van waar je naartoe wil. Handig, want daardoor weet je ook beter welke stappen je nog zou kunnen zetten in de goede richting. Januari staat voor jou dan ook in het teken van sparen, nadenken en puzzelen. Wanneer je het misschien niet verwacht, voer je een goed gesprek met iemand waardoor de laatste stukjes ineens op hun plek vallen. Dit is het begin van een bijzondere ontwikkeling in je leven.

Leeuw

Je begint 2024 met een heleboel gezelligheid, lieve Leeuw, en dat past perfect in jouw straatje. Afspraken met goede vrienden en familie, drukte van werk of een opleiding – voor je het weet loopt het ‘normale’ leven alweer als een trein. Toch trap je richting het einde van januari op de rem. Ongemerkt loopt je agenda namelijk voller dan vol en je wilde juist, tussendoor, wat meer rust nemen. Die heb je ook nodig, omdat in de stilte de beste ideeën komen bovendrijven.

Maagd

Het nieuwe jaar betekent voor de Maagd ook een nieuwe kans. Je neemt je een paar goede voornemens voor, ruimt je huis op en maakt plannen – maar is dit het dan? Ergens begint het toch een beetje te wringen, zo halverwege januari. Het leven voelt een beetje saai, voorspelbaar. En hoewel dat eigenlijk heel goed bij je past, heb je daar nu eens niet zo’n zin in. Daarom maak je een keus die misschien wat impulsief lijkt, maar ook precies wat je nodig hebt. Probeer dus niet te veel te twijfelen, maar ga ervoor!

Weegschaal

De Weegschaal heeft zin in het nieuwe jaar. Je wil dingen gaan ontdekken, op pad en staat eigenlijk al ongeduldig te trappelen. Daardoor valt het des te meer op dat je omgeving wat meer tijd nodig heeft om met je mee te gaan. En misschien hoeft dat ook helemaal altijd: uiteindelijk is het jouw pad en heb je lang genoeg stil gestaan. Trek daarom je eigen plan en kijk wie er onderweg aanhaakt. Het is oké als je de komende maand even voor jezelf gaat.

Schorpioen

Je hebt wat tijd over, Schorpioen, waardoor je meer energie kunt besteden aan een bijzonder project dat 2024 een nieuwe wending geeft. Je hebt er zin in. Verder vind je het belangrijk om tijd door te brengen met mensen die dichtbij staan en daar doe je meer moeite voor in januari. Je zoekt anderen actief op, gaat spontaan langs en laadt je op door al die gezelligheid. Vergeet echter niet om de balans te bewaken: uiteindelijk moeten je plichten ook volbracht worden.

Boogschutter

De maand januari is druk voor de Boogschutter. Je hebt een volle agenda, waardoor je weinig tijd overhoudt voor ontspanning. Is dat erg? In principe niet: je hebt nu eenmaal mooie plannen, waardoor het ook drukker is. Maar het is wel belangrijk om oog te houden voor hoe je je voelt. Zodra je stress krijgt van de drukte, is het belangrijk om een pas op de plaats te maken – ook als je daar gevoelsmatig helemaal geen tijd voor hebt. Richting februari wordt het vanzelf relaxter.

Horoscoop 2024: overzicht

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anuta23 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Terug naar boven