Horoscoop januari 2023 | Steenbok zoekt richting

Het nieuwe jaar is van start! Betekent dat ook dat de sterrenbeelden allemaal nieuwe kansen zien en in vliegende vaart het jaar omarmen? Nee, dat niet. Maar het is niet erg, zoals je in je horoscoop kunt lezen. Soms heeft iets meer tijd nodig. Benieuwd wat de sterren in januari 2023 voor jou in petto hebben? In de maandhoroscoop voor januari lees je alles wat je wil weten om er een geweldige maand van te maken.

Horoscoop januari 2023

Steenbok 

Steenbok gaat wel oké van start dit jaar. Niet denderend, maar het is ook geen totale ramp verder. Je moet gewoon even je enthousiasme vinden voor 2023 en jezelf herpakken. Dat kost gewoon tijd. Gelukkig lijkt het richting de 28e beter te gaan. En dat is maar goed ook, want februari staat je een bijzondere verandering te wachten. 

Waterman 

Lieve Waterman, januari 2023 is voor jou een dubbele maand. Aan de ene kant sprong je blij het nieuwe jaar in, tegelijkertijd is het weer een stap vooruit en je weet niet zeker of de richting je wel bevalt. Probeer tot jezelf te komen. Mediteer, lees, zoek de rust op en je zal merken dat vanzelf helder wordt wat je nodig hebt. Vanaf dat moment zal het beter gaan. 

Vissen

De Vissen beginnen januari nogal strikt en rechtlijnig. Je wil bepaalde veranderingen doordrukken en bent een beetje klaar met rekening houden met alles en iedereen. Jij bent er immers ook nog. Zo gaandeweg voel je een bepaalde mildheid opkomen en keert de rust weer terug in je leven. Voor introspectie is januari niet per se de aangewezen maand, maar je merkt wel dat je hiermee aan de slag wil. Leg daarom nu de basis voor volgende maand. 

Ram

De Ram heeft zin in het nieuwe jaar. Een onbeschreven blad vol nieuwe kansen ligt voor je en je wil er iets bijzonders van maken. Deze positieve houding trekt gelijkgestemden aan. Een van heeft een bijzondere kans die je bijna niet kan laten liggen. Aan jou of je ervoor durft te gaan! 

Stier

Bij de Stier kabbelt alles een beetje. Je vindt het wel best zo, even bijkomen van de afgelopen periode. Toch gaat het halverwege januari weer kriebelen. Je krijgt zin om iets op te pakken, zoekt spanning op en voor je het weet biedt iemand je iets bijzonders aan. Durf je ervoor te gaan?

Tweelingen

De Tweelingen staan momenteel op een kruispunt te twijfelen. Kies je voor avontuur, spanning en het onbekende? Of bewandel je liever de veilige route die je al eens gezien hebt? Al twijfelend gaat het leven verder en bestaat de kans dat je helemaal misgrijpt. Luister daarom naar je hard en spring, welke route je ook kiest.

Kreeft 

Bij de Kreeft heerst een bepaalde onrust. Je wil erop uit, de wereld ontdekken – of in elk geval binnen afzienbare afstand de bloemetjes buiten zetten. Onderhuids steekt namelijk iets en je hebt ontspanning nodig om de zaken weer in perspectief te kunnen zetten. Waar je tegenaan loopt, is onbegrip vanuit je omgeving. Probeer dat te negeren: niet iedereen hoeft je te snappen. 

Leeuw 

Voor de leeuw is januari 2023 een vrij confronterende maand. Iemand drukt je met de neus op de feiten en dat is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Toch heb je het meer nodig dan je eigenlijk wil toegeven. Zo richting februari vallen puzzelstukjes op hun plek en begrijp je pas écht wat deze persoon je probeerde te zeggen. Vergeet je hem of haar niet te bedanken?

Maagd 

Maagd, je doet je best, maar stagneert op een belangrijk punt in je leven. En dat is best even ongemakkelijk, aangezien je ervan houdt als alles stroomt en op de juiste plek staat. Januari 2023 staat voor jou in het teken van loslaten. Als je dat lukt, zal deze maand je een bepaalde opluchting geven waar je al een tijdje naar zocht. Je hebt het nodig. 

Weegschaal 

Schipperen? Iedereen tevreden en te vriend houden? Je bent er langzaam maar zeker een beetje klaar mee en besluit dat het tijd is om je eigen plan te trekken. Dat past misschien niet volledig bij je karakter maar voelt momenteel als een verademing. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen deze maand die een positieve invloed op je kunnen hebben. Sta je ervoor open?

Schorpioen

De Schorpioen staat op een punt in zijn leven waarbij verandering onvermijdelijk is. Je moet een beslissende keuze maken die invloed heeft op anderen en dat vind je lastig. Wat helpt is om je even helemaal terug te trekken. Zoek de stilte op en daarmee de antwoorden op alle vragen die je hebt. Als je loslaat, komt het juist naar je toe. 

Boogschutter

Voor de Boogschutter staat januari in het teken van opruimen. Je wil verder iets aanpassen in je leefomgeving: een nieuw interieur of zelfs een grote verbouwing. Dat komt allemaal doordat je barst van de energie en die moet je kwijt. Een verandering in je huis lijkt het enige antwoord. Pas echter op met impulsaankopen, het best denk je twee keer voor je iets kiest. 

Maandhoroscoop januari 2023 algemeen

2023 is van start, maar ondanks de goede voornemens van veel sterrenbeelden duurt het even voor de meesten het gevoel hebben écht op gang te komen. Dat geeft niet. In januari is er tijd om je te herpakken en richting te geven aan je leven, zoals bij de Steenbok ook het geval is. Neem de tijd die nodig is, voel vooral ook waar jouw behoefte ligt en wees erop gerust dat zaken vanzelf op hun plek zullen vallen. Probeer het niet af te dwingen, dan loopt januari 2023 een stuk soepeler.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven