Horoscoop januari 2022 | Steenbok verlegt grenzen

Benieuwd wat je in januari 2022 te wachten staat? De maandhoroscoop hieronder ligt alvast een tipje van de sluier op. Deze maand staat in het teken van de steenbok die een beetje vast lijkt te zitten in de tijd. De oplossing lees je in de horoscoop hieronder!

Algemene horoscoop januari 2022

Het jaar lijkt niet helemaal soepel te starten voor de meeste sterrenbeelden. We zijn moe, hebben veel aan ons hoofd of twijfelen aan alles. En sommigen van ons lopen tegen alle drie aan. Dat het echt wel beter zal worden, daar heb je nu misschien geen boodschap aan. Gelukkig hoef je niet eindeloos te wachten op beterschap. Veel sterrenbeelden hebben namelijk genoeg aan een beetje afstand, beter voor jezelf zorgen en een goed gesprek met die ene vriend(in) die je feilloos lijkt aan te voelen en de beste tips geeft. Gebruik januari 2022 daarom nuttig en denk zo mogelijk in positieve oplossingen, zodat februari straks een stukje soepeler loopt.

Horoscoop januari 2022 per sterrenbeeld

Steenbok

Hoewel je verjaardag in deze periode misschien anders loopt dan je voor ogen had, sta je wel bewust stil bij het nieuwe jaar erbij. Door te reflecteren op wat is geweest en wat je komend levensjaar voor ogen hebt, zal je meer uit de tijd halen. Probeer echter niet te veel invloed uit te oefenen op het leven, want dat heeft niemand. Wat wel werkt? Je grenzen verleggen. En januari 2022 is daar het uitgelezen moment voor.

Waterman

De laatste tijd keer je wat meer in jezelf. Je hebt verschillende twijfels, bent moe en zit misschien nog met iets uit het verleden. Loslaten is lastig en je lijkt in cirkeltjes rond te draaien, om telkens weer uit te komen bij hetzelfde punt. Waar je baat bij zult hebben, lieve Waterman, is het verleggen van je focus. Als je immers steeds in kringetjes beweegt, zoek je wellicht naar het ‘verkeerde’ antwoord. Kijk eens of je vanuit een ander oogpunt kunt kijken naar je zorgen, dan worden zaken een stuk duidelijker.

Vissen

De Vissen bewegen rustig voort in januari. Het nieuwe jaar is gestart en dat voelt bijna als een nieuw hoofdstuk je leven. Om dit hoofdstuk ten volste te benutten zal je alleen wel aan de slag moeten. Het is tijd om de diepte in te gaan en écht te zoeken naar een manier om gedane zaken een plek te geven. Durf daarbij zeker om hulp te vragen als dat nodig is, maar zoek ook naar alternatieven: verleg je grenzen, vergeef en zorg goed voor jezelf. Dat zal op termijn de rust geven die je nodig hebt.

Ram

De Ram heeft grote plannen voor januari en de rest van 2022. Maar of ze uitkomen? Waar je het ene moment blaakt van het zelfvertrouwen en energie krijgt van je doelen, vraag je een ander moment af of het allemaal wel echt bij je past. Dat maakt het lastig om de volle 100% te geven, want ‘wat als…’ De oplossing dient zich halverwege de maand aan. Iemand geeft je dan een waardevol advies waar je iets mee moet en waardoor je beter weet wat je moet doen.

Stier

In het leven van de Stier kabbelt het momenteel nogal. Is het stilte voor de storm? Of juist eindelijk het begin van een rustigere periode. Je weet het niet goed, durft er eigenlijk ook niet op te hopen en dat alles maakt je wat onrustig. Een echte oplossing, buiten afwachten, is er eigenlijk niet. Probeer daarom vooral afleiding te zoeken in beweging en leuke vormen van ontspanning. Gaandeweg zal je gelukkig positief nieuws krijgen waardoor je vanzelf beter in je vel komt te zitten. Het komt goed.

Tweelingen

Het leven lacht de Tweelingen toe. ’s Nachts welteverstaan, want je slaapt deze maand minder goed dan normaal. Waar komt het door? Lig je te piekeren? Of is er iets anders aan de hand? Het helpt als je de oorzaak zo snel mogelijk ontdekt, zodat je nachtrust weer normale vormen kan aannemen. Je hebt je energie namelijk hard nodig voor wat je straks in februari te wachten staat. Januari is verder de uitgelezen maand om dat ene project af te ronden, al dan niet met hulp.

Kreeft

De Kreeft begint 2022 niet helemaal lekker. Je wil te veel en dat werkt niet. Toch lijkt het je niet helemaal te lukken om een rem te zetten op je wensen, want alles lijkt nodig in je leven. Desondanks zal je wel knopen door moeten hakken. Vraag eventueel advies aan een dierbare en kijk daarna welke wensen in je leven écht belangrijk zijn. Zodra je een keus maakt, valt een last van je schouders en lossen andere problemen zich als vanzelf op.

Leeuw

Lieve Leeuw, waar scheelt het aan? Je zo gebruikelijke levenslust lijkt momenteel meer op een waxinelichtje dan een brandende fakkel. Kijk komende maand kritisch wat je nodig hebt om weer wat energieker te worden. Zoek uit wat en wie jou gelukkig maken, en durf daar duidelijke keuzes in te maken. Luister verder je favoriete muziek, ga een stuk wandelen of hardlopen en eet gezond voor de oppeppers die je nu zo hard nodig hebt. Dan wordt februari alweer een stuk lichter.

Maagd

Met de Maagd gaat het eigenlijk prima, maar zie je dat zelf ook zo? Je voelt je verongelijkt, alsof het leven je expres dwarszit en probeert daarom je gram bij anderen te halen. Toch kan het niet onverstandig zijn te kijken naar je eigen aandeel. Pas als je ziet dat jij ook dingen kunt veranderen, zal je stappen kunnen maken. Richting de 28e komt er hulp uit onverwachte hoek. Precies wat je nodig hebt, maar durf je het toe te laten?

Weegschaal

Nou lieve Weegschaal, het jaar 2022 is niet helemaal begonnen zoals je had verwacht. Dat leidt tot een wirwar van gevoelens waarvan je eigenlijk niet weet wat je er nu precies mee aan moet. De eerste weken van januari zit je dan ook vooral met jezelf in de knoop. Aan de ene kant lijkt het leven voor je open te liggen, tegelijkertijd zie je zelf vooral de beperkingen. Maar hou vol en durf je blik te verruimen: in de loop van deze maand wordt alles anders en lijken deze dagen slechts een smetje op een periode die steeds fijner wordt.

Schorpioen

De Schorpioen begint januari met goede moed, maar merkt al snel dat de tijd niet heel anders is dan vorig jaar. Uiteindelijk verandert er alleen maar iets aan je leven wanneer je zelf verandert. Diep van binnen weet je eigenlijk wel wat je zou moeten doen, maar durf je dat ook? Je twijfelt en twijfelt, waardoor alles blijft zoals het is. Of niet? Deze maand zal iemand je de waarheid zeggen. Aan jou of je hier iets mee doet!

Boogschutter

Grote stappen voor de Boogschutter. Je hebt zin om iets nieuws op te pakken en gaat er helemaal voor. Let daarbij wel op je energie: als je je in die eerste weken helemaal opbrandt, kan je de rest van de maand weinig meer geven. Doseren is dan ook het sleutelwoord. Wissel intensieve momenten af met de rust van de natuur. Hier zal je namelijk een idee opdoen dat je persoonlijke leven de rest van het jaar in positieve zin zal beïnvloeden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven