Horoscoop januari 2019 | Tijd voor verandering, Steenbok

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe maandhoroscoop! Januari 2019 staat in het teken van de Steenbok, die zich mag opmaken voor belangrijke veranderingen. Lees snel verder wat je nog meer te wachten staat!

Horoscoop januari 2019

Steenbok

Je moet nog even bijkomen van de jaarwisseling. Niet dat het per se een heftig feestje was, maar zo’n nieuw jaar brengt ook een paar veranderingen met zich mee. Ben je daar helemaal klaar voor? Wanneer je nieuwe stappen gaat zetten, is het belangrijk dat je ook de tijd neemt voor jezelf. Dus blijf tussendoor voldoende ontspannen, dan kijk je aan het eind van de maand tevreden terug.

Waterman

Heb je zin in het nieuwe jaar, lieve waterman? Op de één of andere manier lijk je nog een beetje te zoeken naar richting. Besef echter dat je ondertussen goed op weg bent – ook al lijkt dat niet zo. En misschien zie je het niet altijd? Deze maand is het goed om af te spreken met vrienden en hen eens te vragen naar hun mening. Het antwoord zal verhelderend zijn. Houd ondertussen hoop: lukt het niet linksom, dan vast wel rechtsom.

Vissen

De vissen krijgen het deze maand wel op hun bordje – in positieve zin. Je bent helderder en meer gefocust, wat je erbij helpt je doelen voor komende maand te behalen. Durf nee te zeggen tegen dat aantrekkelijke aanbod, dan open je voor jezelf een deur naar iets dat nog veel beter is. Je bent klaar voor een volgende stap: tijd om hem eindelijk te gaan zetten.

Ram

De ram lijkt het nieuwe jaar niet helemaal soepel te starten. Overal waar je kijkt, lijken obstakels te liggen en je weet niet hoe je eroverheen moet stappen. Sterker nog: je hebt er niet eens altijd zin in. Tijd om even een stap terug te nemen en goed naar jezelf te kijken: wat wil je en hoe ga je daar komen? Gun jezelf meer rust, dan verdwijnen die obstakels langzaam weer naar de achtergrond.

Stier

De stier begint 2019 enthousiast. En dat optimisme blijft aanhouden de rest van de maand. Hoewel niet alles makkelijk is, zet je de schouders eronder en ga je ervoor. Je hebt zwaardere lasten gedragen in je leven. Richting het eind van de maand kijk je met een trots gevoel terug en met energie vooruit. Goed bezig!

Tweeling

Hopelijk heb je genoten van de afgelopen maand, lieve tweeling. Januari wordt geen heel spannende maand, maar wel eentje om nooit te vergeten. Misschien heeft die bijzondere ontmoeting rond de zestiende daar wel iets mee te maken? Houd je hoofd er echter wel bij: verrassingen zitten soms verstopt in een onverwacht hoekje.

Kreeft

Voor de kreeft staat eigenlijk maar één ding centraal deze maand: hou in januari vooral rekening met jezelf. Heb je zin om naar dat feestje te gaan of iemand te helpen? Lekker doen! Maar als het te veel van je vraagt, dan is het zeker niet onverstandig om te luisteren naar je gevoel en eventueel te kijken naar alternatieven.

Leeuw

Leeuwen zitten deze maand beter in hun vel. Je geeft je grenzen goed aan en daar reageert je omgeving positief op. Het voordeel daarvan is dat je meer energie hebt om leuke dingen te gaan doen. Dus bel die ene goede vriendin op of vraag je (schoon)zus of ze zin heeft iets leuks te doen; nu is het moment.

Maagd

Alles lijkt even op zijn kop te staan in je leven. Het voelt misschien alsof je wordt afgeschoten in een pijlsnelle achtbaan waar je even helemaal geen grip op hebt. Het is daarom verstandig om tussendoor je moment te pakken om jezelf compleet op te laden. Zeker omdat die momenten er niet vaak zullen zijn in januari. Tegelijkertijd ben je sterk: je kan dit. Vraag alleen wel tijdig om hulp!

Weegschaal

Met de weegschaal gaat het goed. Je nieuwe jaar start lekker rustig en je hoopt dat de rest van het jaar ook zo zal zijn. Maar intussen sluimert iets waar je je vinger maar niet op kunt leggen. Hoewel je dit eigenlijk het liefst zou negeren, is dat toch niet verstandig. Zet de knop om en confronteer jezelf; dat zal je uiteindelijk veel opleveren.

Schorpioen

Geef je jezelf genoeg ruimte, lieve Schorpioen? Doorgaan op hetzelfde pad is eigenlijk niet wat je zou moeten doen, maar het voelt natuurlijk wel veilig. Toch kan het verstandig zijn om out of the box te denken en een nieuwe stap te gaan zetten. Durf je dat? Spreek eens af met die ene goede vriend(in) en vraag wat hij of zij ervan denkt. Je bent er klaar voor, maar moet het nog wel zelf voelen.

Boogschutter

De boogschutter gaat er vol voor. 2019 wordt jouw jaar. En dat is niet alleen omdat je zo ontzettend vastberaden bent, maar ook omdat je kaarten gunstig liggen. Je weet dat je achterban naast je staat en je steunt, waardoor je jezelf een stuk sterker voelt. Houd rekening met een onverwachte ontmoeting: die ene persoon zal je iets vertellen waar je de rest van het jaar profijt van hebt.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven