Horoscoop februari 2022 | Een impasse voor de Waterman

De maandhoroscoop voor februari 2022 staat weer boordevol voorspellingen. Wat schrijven de sterren over de Waterman – het sterrenbeeld waar de maan zich momenteel bevindt? Wat moet de Stier doen met de keuze waarvoor hij staat? En hoe zit het met de Weegschaal, die voor rust zal moeten gaan zorgen in de chaos die januari bracht? Je leest het in de horoscoop! Klik daarvoor op je sterrenbeeld in het menu hieronder.

Algemene horoscoop februari 2022

Veel sterrenbeelden zitten deze maand in een belangrijk proces voor hun eigen ontwikkeling – iets dat 2022 toch wel domineert. Je gaat de diepte in, wisselt belangrijke momenten van introspectie af met ontspanning en legt een belangrijk fundament voor de komende maanden. Zoek daarbij de juiste mensen op. Wie geeft je positieve energie? Bij wie voel je je fijn? En hoe kan je zorgen dat de personen in je leven die belangrijk zijn het beste uit zichzelf halen? Samen kom je verder, dus zoek elkaar vooral op en help de jezelf en de ander verder. Februari staat daarnaast in het teken van loslaten. Gooi overbodige spullen weg, maak je huis lekker schoon en leeg je geest door bijvoorbeeld te schrijven of tekenen in een dagboek.

Horoscoop februari 2022

Steenbok

Deze maand is voor Steenbokken een fijne maand. Je kunt een vorm van promotie verwachten op je werk of op een ander vlak van je leven een sprong voorwaarts maken. Geniet ervan, je krijgt hem als verdienste na je harde werk. Daarbij heb je een aantal hele fijne mensen om je heen verzameld die je positieve energie geven. Het helpt je de mindere momenten beter het hoofd te kunnen bieden. Blijf echter ook alert: met die ene goede vriend gaat het nu wat minder, geef ook terug wat je van hen krijgt.

Waterman

De Waterman heeft een wat gelaten houding deze maand. Er komt best wat op je pad, maar je lijkt nergens echt warm voor te kunnen lopen. Je bent niet per se chagrijnig of in een dip; het is meer dat je gewoon weinig enthousiasme kan opbrengen voor dingen die je normaal blij maken. Waar komt het door? Je kan er je vinger slecht op leggen. Maar weet je, soms hoeft dat ook helemaal niet. Laat de boel gewoon even lekker de boel, dan komt het vanzelf weer goed.

Vissen

Deze maand loopt niet zoals je vooraf had verwacht – maar op een positieve manier. Tegelijkertijd zal februari 2022 je een spiegel voor gaan houden. Het is namelijk tijd om af te rekenen met het oud zeer dat je eigenlijk al veel te lang meetorst. Dat hoeft niet langer. Je mag gaan terugkeren naar je pure zelf. Dit jaar zal om beide thema’s draaien en daar ga je deze maand de basis voor leggen. Schroom niet om hulp te vragen: praat met een goede vriend(in), vraag gewoon om hulp aan familieleden als je dat nodig hebt en schakel eventueel een professional in om je verhaal een plek te kunnen geven.

Ram

De Ram staat deze maand stevig in zijn schoenen. Hoewel misschien niet alles op rolletjes loopt, weet je dat je alles wel aan kunt. En dat is ook zo. Wat dat betreft is februari een fantastische maand. Je leert niet alleen veel over jezelf, ook pikken de mensen om je heen die positieve energie op en ben je een graag geziene gast in je omgeving. Dat ene gesprek rond de vijftiende van deze maand zal je bovendien een belangrijke stap in de juiste richting helpen. Sta open voor de suggesties die je krijgt en laat ze iets langer in je gedachten hangen voor je actie onderneemt.

Stier

Intuïtief weet je veel, lieve Stier. Komende maand speelt je gevoel dan ook een belangrijke rol in de keuzes die je maakt. Dat komt goed uit, want er staat je een tweesprong te wachten. Ga je links of rechts? Je realistische benadering, die je doorgaans ver brengt, levert nu weinig op. Door je gevoel te laten spreken, lijkt alles echter een stuk simpeler. En ook al klinkt de oplossing misschien niet logisch, als het goed voelt dan zal het ook goed zijn. Je zit verder lekker in je vel en dat levert je een mooi buitenkansje op!

Tweelingen

Bij de Tweelingen staat februari 2022 in het teken van de natuur en beweging. Je zoekt bewust de buitenlucht op en, weer of geen weer, laat hier je gevoel naar boven komen. Dat zorgt voor zeer waardevolle inzichten. Om te voorkomen dat ze in de drukte, die vanaf maart weer je leven inkomt, verloren gaan, is het zinvol om alles op te schrijven. Vind je een dagboek niet fijn? Typ dan op je telefoon wat nu goed voelt. Op een bepaald moment komend jaar zal je namelijk de inzichten die je nu aanvoelt heel hard nodig hebben.

Kreeft

Je bent een beetje in de war, Kreeft. Iets of iemand in je leven zorgt voor onduidelijkheid en dat brengt onrust met zich mee – iets waar je gevoelig voor bent. Het liefst zou je druk op de situatie willen zetten of op een andere vorm protesteren, maar dat is niet verstandig. Probeer eens te kijken of je je blik kunt verruimen en neem verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel. Meditatie kan hierbij helpen, net als een goede wandeling in de natuur. Eenmaal klaar zal je zien dat de wereld er heel anders uitziet als je de focus verlegt.

Leeuw

Februari wordt een maand van hard werken, lieve Leeuw, en dat is net iets waar je op dit moment eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Je voelt je lamlendig door het weer en zou het liefst nu op het vliegtuig stappen richting de zon. Dat is echter over het algemeen geen optie. Het helpt om de zon en het zomerse licht op een alternatieve manier te zoeken. Spreek af met mensen die je een hart onder de riem steken, die letterlijk en figuurlijk warmte in je leven brengen. Zo richting het einde van de maand ziet alles er een stuk beter uit.

Maagd

Het leven heeft er weleens rooskleuriger uitgezien, lieve Maagd. Je gaat momenteel ergens onder gebukt en dat beheerst inmiddels een groot deel van je leven. Hoe moeilijk het echter ook is, probeer toch enige afstand te nemen wanneer dat kan. Je hebt namelijk veel tijd voor jezelf nodig om te kunnen helen dit jaar. Februari is een belangrijke maand in je proces: je wordt geconfronteerd met zowel je grootste angsten als diepste verlangens. Zoek naar een balans en kijk vooruit, want als je hier eenmaal doorheen bent, staat je weer genoeg moois te wachten.

Weegschaal

Na een turbulente, emotionele start van het nieuwe jaar brengt februari iets meer rust. Of althans, iets meer antwoorden; voor de rust zal je zelf moeten gaan zorgen. Hoe je dat doet? Durf duidelijk je grenzen af te bakenen op de momenten dat je dit nodig hebt, focus op je eigen behoeften en luister daarbij goed naar je intuïtie. Die is namelijk heel sterk in februari. Je weet feilloos wat fijn voelt voor jou en waarin je liever een stapje terugzet. Vergeet niet dat je helemaal niemand iets verschuldigd bent, buiten jezelf om. Zolang je die stelregel hanteert, komt het met de rest vanzelf goed.

Schorpioen

Voor de Schorpioen is februari echt een maand om los te gaan laten. De zorgen die je al langer hebt, mag je nu gaan onderzoeken om daarna te laten gaan. Zie het als een handtas waaruit je de overbodige, ongebruikte spulletjes sorteert en weggooit. Je hebt ze niet meer nodig. Dat geldt ook voor bepaalde dingen die in je hoofd spelen: laat ze voorbij komen en neem afscheid. Door ruimte te creëren zal je komende maand een luchtig gevoel hebben en die ene uitdaging makkelijker het hoofd kunnen bieden.

Boogschutter

De manier waarop je 2021 afsloot en hoe je 2022 begon, geeft je nu de kracht om door te pakken. Februari staat in het teken van activiteit. Zowel in de keuzes die je maakt als op sportief gebied. Je hebt je namelijk een belangrijk doel gesteld en bent voornemens dat te halen ook. Dat maakt je heel gedreven en daardoor haal je veel meer uit deze maand dan je normaal had gedaan. Let je echter ook op je signalen die je lijf geeft? Ga niet te vaak over je grenzen heen en zoek je bed eens vroeger op.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven