Horoscoop december 2022 | Boogschutter is trots

December 2022 staat symbool voor terugkijken en weer vooruit gaan. Je zoekt vaker het huiselijke op, bent veel binnen (zowel letterlijk als figuurlijk binnen in jezelf) en de meeste sterrenbeelden volgen vaker hun eigen pad in plaats van hetgeen ze denken dat zou moeten. En dat lucht op! Steenbok zoekt hiervoor dierbaren op, Weegschaal en Waterman gaan voor hun eigen balans en de Leeuw laadt enorm op tijdens deze feestmaand.

Horoscoop december 2022

Steenbok

De Steenbok zit goed in zijn vel en trekt daardoor gelijkgestemden aan. Je lacht veel, geniet en voelt je oprecht goed. Dat maakt ook dat je keuzes maakt die je een aantal jaar geleden misschien niet eens zou hebben overwogen, zo besef je: je bent echt een ander mens. In december kijk je vooral uit naar gezellige momenten met dierbaren en spreek je af met familie die je al een tijdje niet meer hebt gezien. Dat alles maakt het een waardevolle maand.

Waterman

De Waterman hinkt op twee gedachten. Aan de ene kant vind je de feestdagen vaak iets deemoedigs hebben, omdat je de tijd van vroeger mist, en aan de andere kant is er ook zoveel moois. Daarom probeer je dit jaar een nieuwe balans te vinden, waarbij je tijd voor jezelf neemt als je die nodig hebt en geniet van de tijd die je samen hebt. Op die manier vul je december net even iets anders in dan normaal en dat lucht op. Let overigens op je portemonnee: deze maand is vaak duurder dan je vooraf had bedacht.

Vissen

De Vissen vinden december dit jaar een beetje lastig. Aan de ene kant kijk je enorm uit naar de fijne momenten met je gezin en/of familie, aan de andere kant weet je ook dat er weer een jaar voorbij is en daar word je wat weemoedig van. Gelukkig is dat uiteindelijk nergens voor nodig. December 2022 is voor de Vissen vooral een hele fijne maand waarin je punten zet achter bepaalde zaken die niet meer dienen en je energie kan steken in een fantastisch project waarmee je volgend jaar hoge ogen zult gooien.

Ram

Heb je een beetje zin in december, lieve Ram? Voor jou staat er namelijk een buitenkans op het menu die je absoluut niet mag laten schieten. Op het gebied van carrière zou je weleens een hele bijzondere draai kunnen maken die je zelf vooraf niet had zien aankomen, maar soms gebeurt er nu eenmaal iets en mag je ervoor gaan. De sterren staan nu gunstig. Verder ga je deze maand meer af op je gevoel. Als iets niet goed zit, dan laat je het gaan – zonder de twijfel die je normaal zou hebben. Dat lucht op!

Stier

Komende maand is een beetje zoeken voor de Stier. Je wil je leven opnieuw gaan inrichten, maar weet niet goed hoe. Gelukkig heb je hele lieve mensen in je omgeving die je daar een handje bij willen helpen – net zoals je altijd voor hen klaarstond. December 2022 is voor de Stier verder een aaneenschakeling van gezelligheid. Je familie en vrienden zorgen er wel voor dat je niet te veel tijd hebt om te gaan zitten piekeren, geniet ervan.

Tweelingen

Tweelingen genieten van december. Je zou het liefst een reisje maken, dus houdt de opties in de gaten, maar als dat niet lukt is het ook goed. Wel plaats je een goede streep in je agenda. Niet alles en iedereen hoeft je tijd nog op te slokken en je kiest iets vaker voor jezelf en je naasten. Dat lucht op! Verder zal je een belangrijke les leren, waar je de rest van komend jaar (2023 dus) nog op kunt teren en inspiratie uit zult halen.

Kreeft

De Kreeft is momenteel een beetje zoekend. Je wil soms graag te snel gaan in verhouding tot de mogelijkheden. Dat gaat nu eenmaal niet altijd. Het helpt dan om het tempo van het leven te hervinden en rustig te wachten op jouw moment. In december zal je daar meer rust in vinden en langzaam maar zeker accepteren dat het ook weleens goed is om rustiger aan te doen. Eind december durf je iets los te laten dat al tijden dwarszat, waardoor je het nieuwe jaar beter ingaat.

Leeuw

Voor de ondernemende Leeuw is er geen maand zo fijn als december. Je geniet van het samenzijn met goede vrienden en familie, laadt je op in goed gezelschap en vindt de drukte heerlijk. Doordat je afgelopen jaar beter leerde waar je grenzen liggen, lukt het je dit jaar ook om de balans te vinden tussen gezellige drukte en een moment voor jezelf. Dat maakt december 2022 een heerlijke maand voor de Leeuw, met op de 23e een positieve verrassing!

Maagd

De Maagd verbreedt zijn horizon en kijkt deze maand iets verder dan hij normaal zou doen. Belangrijk is dat je de mensen om je heen koestert en niet voor lief neemt. In december besef je beter dan ooit welke zaken bij jezelf liggen en wat bij de ander hoort, en daar handel je dan ook naar. Dat maakt komende maand vooral een nuttige, waarbij je actief werkt aan je eigen geluk en dat van de mensen om je heen.

Weegschaal

December is voor de Weegschaal niet altijd de leukste maand van het jaar. Continu fungeren als bruggenbouwer aan het kerstdiner? Je kunt fijnere dingen verzinnen. Maar dit jaar is alles anders. Je durft meer dan ooit te kijken naar wat jij nodig hebt en past je invulling van december daarop aan. Ook als het buiten de conventionele paden gaat, jij maakt je er niet druk om in 2022. En wat blijkt? Er staat je een maand te wachten waarvan je denkt: dit had ik eerder zo moeten doen!

Schorpioen

December 2022 is voor de Schorpioen zowel een maand van afscheid nemen als vooruit kijken. Er gebeurt veel, komende periode, en dat is oké. Je kunt je erbij neerleggen en jezelf herpakken voor een mooi 2023 waarin je belangrijke stappen zult zetten in de richting van meer balans en rust, maar ook in het geven aan anderen en ontvangen van hulp als dat nodig is. Een belangrijke datum is 8 december, waarop je meer dan eens beseft hoe bijzonder de mensen in je leven zijn.

Boogschutter

De Boogschutter voelt zich sterker dan ooit. Je recht je schouders en durft 2022 in het gezicht te kijken. Wat was het een bijzonder jaar en wat heb je veel persoonlijke groei doorgemaakt! Daar mag je trots op zijn, en dat ben je ook. Voor de Boogschutters die hun verjaardag in december vieren, staat er een mooi feestje in het verschiet waarover iedereen nog lang zal doorpraten. En dan is het tijd om weer vooruit te kijken: het komende jaar zit namelijk vol welverdiende, fijne verrassingen.

Algemene horoscoop december 2022

Nu we weer leven met de Boogschutter als leidende factor zien we meer rust ontstaan. We keren terug naar onszelf, zoeken de momenten op met ons gezin en proberen op onze eigen manier dit jaar af te sluiten. Dat is ook nodig om de rust te hervinden voor 2023 aanvangt. Met de sterren, die dan gunstig staan voor mooie nieuwe initiatieven, zal je je energie ook hard nodig hebben. Geniet nu van wat je hebt, van wie je hebt en beleef mooie momenten, dan zal je in december het afgelopen jaar op een zo positief mogelijke manier kunnen afsluiten.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

©Artis-Tect Group – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven