Horoscoop december 2021 | Boogschutter blikt terug

De maand december staat garant voor terugblikken; zo ook bij de sterrenbeelden. Het afgelopen jaar passeert nog eens de revue en de meesten maken zich op voor het nieuwe jaar. In de maandhoroscoop van december 2021 zien we dan ook vooral dat introspectie en het opzoeken van warmte centraal staat. In het bijzonder natuurlijk de Boogschutter: die maakt zich klaar voor een nieuwe start.

Horoscoop december 2021 algemeen

Er is alweer een jaar voorbij. Het samenzijn met de mensen die ons dierbaar zijn is belangrijk, maar minstens zoveel tijd wordt besteed aan het leerproces dat 2021 ons bracht. Het is dan ook niet gek als je de behoefte hebt aan introspectie, een rustmoment voor jezelf en dat je de stilte opzoekt. December leent zich daarvoor als geen ander – zeker als tegenhanger van alle feestjes deze maand. Probeer dan ook de balans te behouden: niet te veel wegzakken in de stilte, maar ook niet te veel hooi op je vork nemen – dan wordt december 2021 een fantastische maand om niet te vergeten.

Horoscoop december 2021

Steenbok

In het leven van de Steenbok gaat alles zijn gangetje. Geen enorme uitschieters naar boven of beneden en dat is eigenlijk best lekker. Je geniet vooral van de decembermaand en koopt mooie cadeaus voor de mensen die dichtbij staan. Samen met hen vier je het leven en wellicht een nieuwe fase die je in zal slaan. Het helpt je om de gebeurtenissen van dit jaar in perspectief te brengen en weer uit te zien naar 2022. Want dat je dan wat moois te wachten staat, mag zeker zijn.

Waterman

Je hebt behoefte om erop uit te trekken, lieve Waterman. Maar is dat echt verstandig? Probeer je hiermee verloren tijd in te halen? Door eens goed na te denken over je beweegredenen zoveel op pad te gaan, kom je wellicht tot een onverwachte conclusie. Besteed in elk geval hoe dan ook in december genoeg tijd aan je gezin, zij hebben je aandacht ook nodig. Misschien wel meer dan je zelf doorhebt.

Vissen

De maand december staat vooral in het teken van familie en vrienden. In het bijzonder je gezin. Nadat je de balans opmaakt, halverwege de maand, is het overweldigende verloop van het afgelopen jaar wat je echt raakt. Neem echt de tijd om dat even te laten bezinken. Per slot van rekening mag je deze maand nog even lekker rustig aan doen. Schrijf voor jezelf op wat je graag meeneemt naar 2022; deze periode staat voor genieten. En voor het eerst sinds tijden geef je daar daadwerkelijk weer aan toe.

Ram

Zo richting het einde van dit jaar slaat bij jou de twijfel toe, lieve Ram. Waar komt dat door? Wil je misschien een nieuwe weg inslaan in 2022? Onthoud dan dat het belangrijk is dat je nu vast begint met de voorbereidingen. Schrijf je doelen op, maak ze concreet en luister goed naar je hart. Wat wil jij het liefst bereiken? Probeer je keuzes te maken vanuit naastenliefde, zodat je altijd het grotere geheel voor ogen houdt. Op die manier kan je de plank niet misslaan.

Stier

Voor de Stier voelt december aan als een zware last. Je merkt dat bepaalde dingen niet zo soepel lopen en dat knaagt aan je. Het liefst zou je eens willen schreeuwen dat iedereen gewoon normaal moet doen, terwijl dat eigenlijk niet in je karakter zit. Een goed alternatief is anderen aanspreken op hun gedrag én aan te geven dat voor jou een grens is bereikt. Hopelijk helpt het hen zich te herpakken, zodat je het jaar toch nog vreedzaam kunt afsluiten.

Tweelingen

2021 is bijna voorbij en dat is voor de Tweelingen het uitgelezen moment om eens goed terug en vooruit te kijken. Waar kom je vandaan, wat mag beter en waar wil je naartoe? Als je dat eenmaal hebt vastgesteld is het natuurlijk vooral tijd voor een feestje. Je gaat lekker op pad, laat je verrassen door wat het leven je te bieden heeft en voelt de positieve energie door je lijf stromen. Je dierbaren genieten ervan je zo te zien stralen.

Kreeft

De Kreeft is blij maar ook weemoedig. Weer een jaar voorbij. En heb je nu bereikt wat je voor ogen had? Voor sommige Kreeften zal nu eindelijk het moment komen waarop ze om hulp durven vragen. Je torst een last mee die je eigenlijk niet alleen zou hoeven dragen. Waarom deel je hem niet? Neem een goede vriend(in) in vertrouwen en praat over hoe je je voelt. De ander heeft een waardevol advies voor je dat je ter harte mag nemen. Besteed verder extra (positieve) aandacht aan je partner. Hij of zij heeft het nodig.

Leeuw

Deze maand is jouw maand, lieve Leeuw. Je bent in een jubelstemming en trekt daarom leuke mensen aan die dat gevoel versterken. Na alles dat je hebt meegemaakt en geleerd is het toch ook gewoon tijd voor een feestje? Gun het jezelf en neem het ervan! Extra bijzonder is de kerst. Er staat je dan een verrassing te wachten waar je in 2022 veel aan zal hebben. In je vriendengroep of naaste omgeving valt iemand je op die eerder een beetje onder de radar bleef. Het begin van iets bijzonders?

Maagd

De Maagd beleeft een dubbele decembermaand. Aan de ene kant heb je zin om iets te vieren, aan de andere kant voel je spanning omdat je bepaalde dingen moet regelen en je geen idee hebt hoe. Maar houd vertrouwen. Hulp zal komen vanuit een nu nog onbekende hoek, waardoor je vlak voor het nieuwe jaar weer het rotsvaste vertrouwen terugkrijgt van eerder dit jaar. Het gaat goedkomen, zolang je maar de juiste mensen in je leven toelaat.

Weegschaal

In de aanloop naar de jaarwisseling schud je een groot juk van je af, lieve Weegschaal. Het is tijd voor een nieuwe bladzijde in je leven. Neem je moment om bewust te starten en voel hoe deze grote stap je verder gaat brengen. Je bent namelijk steeds dichterbij het levenspad zoals dat ooit voor je bedoeld was, met in je rugzak alle kennis die je hebt opgedaan. Met je blik op vooruit ga je voor de doelen die je wil bereiken, succesvoller dan ooit.

Schorpioen

In het leven van de Schorpioen lopen de zaken op rolletjes. Niet dat dit betekent dat je op je lauweren kunt rusten, maar na maanden van drukte is er wel een fijne adempauze. De maand december zorgt voor veel liefde in je leven en de nabijheid van familie: het moment om goed te kunnen opladen. Tegelijkertijd trek je je af en toe ook terug om het jaar voor jezelf af te sluiten. Dat is goed: hiermee kan je in 2022 rustig starten aan een nieuw jaar vol mooie ontwikkelingen.

Boogschutter

Weer een jaar voorbij. En wat vloog de tijd he, lieve Boogschutter? Je leerde loslaten, hervormde oude pijn tot iets positiefs en het lukt steeds beter je schouders eronder te zetten. Makkelijk? Nee dat is het niet altijd. Maar je kan het en dat weet je. Om het jaar goed af te sluiten zoek je leuke mensen op en ga je graag langs op feestjes. Dit had je gemist! Klapper op de vuurpijl is straks oud en nieuw. Tijd voor een frisse start, en jij voelt aan alles dat je er klaar voor bent. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven