Horoscoop december 2019 | Afsluiting voor Boogschutter

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe maandhoroscoop! December 2019 staat in het teken van de Boogschutter, die deze periode gebruikt om bepaalde zaken af te sluiten. Lees snel hoe dat precies zit en wat je nog meer te wachten staat!

December 2019

Steenbok

Weet je nog waar je dit jaar begon, lieve Steenbok? Hoe anders ziet je leven er nu uit! Een aantal keren gebeurde wat je voor onmogelijk hield en december zal eigenlijk niet anders zijn. Besteed tijd aan de mensen die belangrijk voor je zijn en probeer ook tussen de drukke bedrijven door te genieten van alles dat het leven je biedt. Je hebt die positieve energie hard nodig!

Waterman

Komende maand kabbelt een beetje voort. De Waterman heeft er zin in, maar tegelijkertijd is er afgelopen maand best veel gebeurd en is het ook belangrijk daar een beetje bij stil te staan. Je verdeelt je tijd komende maand tussen werk, gezin en hobby’s en dat zorgt voor een aangename decembermaand. Het voordeel is bovendien dat je eindelijk weer een beetje rust terug hebt. Geniet ervan! Januari kan nog weleens verrassend worden.

Vissen

Je lijkt eindelijk weer een beetje jezelf, lieve Vissen. Dat werd tijd. December is voor jou het puntje op de i dit jaar: je voelt intuïtief steeds beter aan waar je naartoe wil en waarom. Het is wel verstandig om je daarbij niet te veel te laten leiden door anderen en hun mening. Probeer in plaats daarvan te blijven bouwen op je eigen gevoel, want je kan het best zelf. Laat je partner weten hoe belangrijk hij of zij voor je is en verras hem – daar komt iets heel bijzonders uit voort!

Ram

Soms kom je op momenten in je leven waarop je een soort tweesprong ervaart. Je kan kiezen voor kant A of kant B, zonder dat er ruimte is voor de gulden middenweg. Dat geldt in december ook voor jou, lieve Ram. De keus heeft geen hele grote haast verder, maar het is wel belangrijk dat je ermee aan de slag gaat voor het te laat is. Kijk voor jezelf waar je naartoe denkt te moeten gaan en probeer daarbij echt je hart te volgen, des te fijner is de uitkomst van je beslissing straks.

Stier

Even niks doen? Dat zit niet in je aard. Toch zal december 2019 voor jou een wat rustigere maand worden met familie en vrienden. Je hebt er zin in om tijd met hen door te brengen, al zie je misschien wat op tegen verplichtingen. Daarom is het niet onverstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten waar je echt niet onderuit kan en wat je uit je agenda kan schrappen. Je hebt de tijd nodig om te berusten in het afgelopen jaar en alles een plek te geven.

Tweelingen

Met de Tweelingen gaat het nog steeds prima; zo ook in december. Je hebt energie en pakt oude zaken aan die langer lagen te wachten. Verder merk je dat je zin hebt om ruimte te creëren in je leven of in je huis. Dat is belangrijk, want de lege plek die ontstaat zal op termijn weer worden gevuld door iets anders. Met het ‘opruimen’ merk je ook dat alles op zijn plek valt: je maakt je klaar voor volgend jaar.

Kreeft

Je zit niet helemaal lekker in je vel in december, lieve Kreeft, en je weet eigenlijk zelf best waar het aan ligt. Misschien te veel hooi op je vork genomen of niet voldoende geluisterd naar je eigen grenzen? Komende maand is het verstandig om hiermee aan de slag te gaan, zodat je straks in 2020 niet opnieuw tegen dezelfde ‘fouten’ aanloopt. Je kan het. En waar nodig staan er lieve vrienden voor je klaar om je te helpen of advies te geven, als je dat wil.

Leeuw

De Leeuw is helemaal in de feeststemming. December draait om mensen bij elkaar brengen en samen zijn en dat past perfect bij je. Geniet ervan. Ga deze maand lekker shoppen om mooie kleding te vinden voor de kerstdagen en jaarwisseling, geef iets aan een goed doel, luister naar je hart en blijf ook deze maand dicht bij jezelf. Uiteindelijk ben jij de enige die je écht gelukkig kan maken.

Maagd

Komende weken is het tijd om langzaam af te bouwen richting het einde van het jaar. Je kan tevreden terugkijken op afgelopen maanden. Je hebt keihard gewerkt, alles gegeven en resultaten bereikt waar je in januari alleen nog maar van kon dromen. Durf daarbij stil te staan en wees echt trots op jezelf. Haal diep adem en maak je in de laatste dagen van december klaar voor volgend jaar. Het wordt weer iets bijzonders!

Weegschaal

Met de Weegschaal gaat het steeds beter. Je weet beter wat je wil en dat scheelt al de helft. Bovendien lijkt het of je dit alles ook makkelijker kan verwoorden naar anderen toe. Kortom, zoals je je leven het liefst ziet: alles komt weer wat meer in balans. Waar je wel op moet letten, is de negatieve energie die sommige anderen met zich meebrengen. Zoek een oplossing (of meld je gewoon ziek voor het kerstdiner en sluit je thuis op met een goed boek).

Schorpioen

Je hebt zin in december, lieve Schorpioen, en niet zonder reden. Je hebt leuke plannen, goed gezelschap en iets bijzonders te vieren. Neem je tijd. Afgelopen jaar was bijzonder, verliep niet altijd even soepeltjes en nu de rust enigszins is wedergekeerd, moet je het er eigenlijk wel even van nemen. Bovendien staat je van alles te gebeuren in 2020. Je hebt je energie straks hard nodig.

Boogschutter

Last but not least. December wordt voor jou een echte maand van afsluiten, stilstaan en vooruit kijken. Ben je er klaar voor? Heb je het gevoel dat dit jouw ‘pad’ is? Als je die vragen met ja kunt beantwoorden, maak jezelf dan langzaam op voor een roerig en bijzonder nieuw jaar. Probeer je zorgen en wat je tegenhoudt in 2019 achter te laten, zodat je er straks echt helemaal klaar voor bent.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven