Horoscoop augustus 2023 – Liefde voor de Leeuw?

MAANDHOROSCOOP AUGUSTUS 2023 – Waar de meeste sterrenbeelden in augustus hopen op een bepaalde rust, blijkt deze maand voor vrijwel iedereen een zekere verandering of twijfel met zich mee te brengen. Of dat vervelend is? Minder dan je vooraf misschien zou verwachten. Juist het feit dat er iets gebeurt is voor de meesten al een opluchting. Daar komt nog eens bij dat de Leeuw mogelijk liefde vindt. Al met al een mooie maand! Benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben? Klik in de inhoudsopgave op je sterrenbeeld en lees direct jouw maandhoroscoop voor augustus.

Horoscoop augustus 2023

Steenbok

Uitgerust en wel start je aan augustus. Tegen alle verwachtingen in besefte je vorige maand dat je meer behoefte had aan dat moment voor jezelf dan vooraf het geval leek. Meer dan je denkt is het ook voor jou belangrijk dat je tijd besteedt aan innerlijke balans. Ondanks je nuchtere karakter merk je steeds vaker dat je meer wil weten over hoe het verleden je heden bepaalt. Om daar meer verdieping in te vinden, zijn een paar ontmoetingen in augustus voor jou van belang. Meerdere mensen zeggen iets op het exacte moment dat je daar behoefte aan hebt. Toeval? Of misschien toch niet…

Waterman

Waar je spreekwoordelijke bordje in juli steeds meer volgeladen leek te worden, zo leeg en rustig is augustus voor de Waterman. En dat is maar goed ook, want je plichtsgevoel en doorzettingsvermogen zijn soms groter dan je zelfbehoud. Zie dit als een belangrijke les in het zetten van een stap terug wanneer de situatie (en belangrijker nog: je lijf) daarom vraagt. Gebruik de afstand tot de situatie als een moment van bezinning, zodat je in het vervolg iets minder hard van stapel loopt. Dan ben je namelijk nog steeds even waardevol voor de mensen om je heen.

Vissen

Komende maand draait voor de Vissen om wie jij bent en wat jij wil. Klinkt dat egoïstisch? Dat is het allerminst, lieve Vissen, want je hebt het nodig. Juist door je te focussen op je eigen behoeften, kom je dichterbij het antwoord waar je al maanden op hoopt. Mediteren, een wandeling in de natuur of simpelweg een moment van stilte nemen voor het slapen kan je daarbij helpen. Luister naar je hart en trek noodzakelijke grenzen wanneer dat nodig voelt. Als tegenhanger zoek je in augustus juist ook de gezelligheid op: even loslaten, je gedachten op nul en het leven beleven. Minstens zo belangrijk!

Ram

Soms is het leven prima, lieve Ram, en het is fijn wanneer alles een beetje als in balans voelt. Op dit moment zit je op zo’n punt en het is goed die positieve energie helemaal in je op te nemen. September zal weer drukker worden en voor je het weet is deze periode alleen nog een vage herinnering, dus neem het ervan. Komende maand word je meerdere keren verrast door je omgeving – op een positieve manier. Ze zetten je in het zonnetje dat je verdient. Geniet!

Stier

Waar de Stier misschien dacht op zijn lauweren te kunnen rusten, blijkt augustus genoeg activiteiten voor je in petto te hebben. Soms is dat best even schakelen, omdat je eigenlijk helemaal geen zin had, maar je zal merken dat wanneer je je schouders eronder zet, je heel wat mooie nieuwe herinneringen maakt met de mensen die je lief zijn. Daarnaast komen er een aantal feestjes aan waar je een graag geziene gast bent. Mensen brengen graag tijd door in je gezelschap en dat geeft een goed gevoel. Het levert positieve energie op waar je voorlopig nog wel even op kunt teren.

Tweelingen

Komende maand staat er voor de Tweelingen een bepaalde onrust voor de deur. Niet zozeer op een vervelende manier, maar wel dat je weet dat er een verandering op komst is. Doordat je nog enigszins in onzekerheid zit, duurt het eventjes voor je hierin je draai hebt gevonden. Aan de ene kant wil je namelijk het liefst doorpakken en concrete handvatten hebben, aan de andere kant merk je ook dat je de juiste puzzelstukjes nog moet vinden. Het enige dat er vooralsnog dus op zit, is afwachten. Niet altijd leuk, in dit geval absoluut nuttig.

Kreeft

De Kreeft heeft misschien het gevoel dat alles op rolletjes loopt, maar klopt dat wel? Ergens schuurt er iets. Of dat nu op het gebied van je carrière is of meer in de privésfeer, diep van binnen weet je dat negeren niet langer een optie is. Je moet hier iets mee. Toch lijkt het ‘wat’ nog steeds een beetje vaag. Om echt tot goede antwoorden te komen, is het belangrijk dat je je hart gaat laten spreken. Wat zou je het allerliefste willen als er geen (door jezelf opgelegde) belemmeringen zijn? Heb je écht alle alternatieven bekeken? Een goed gesprek hierover met een dierbare levert je nieuwe inzichten op.

Leeuw

Work hard, play hard – een gezegde dat de Leeuw op het lijf geschreven is. Je bent volop aan het genieten van de zomer, maar ook niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken. En dat is nodig want er staat veel belangrijks op de planning. Bovendien kan je het geld goed gebruiken met oog op je toekomstplannen. Houd je ogen en hart open voor iemand in je leven. Hij of zij kan je komende periode op een leuke manier gaan verrassen en dat levert bijzondere momenten op met elkaar.

Maagd

Bij de Maagd vallen bepaalde zaken komende maand op zijn plek. Waar je lange tijd twijfelde over van alles en nog wat, komt er in augustus meer structuur. Halverwege krijg je een vraag voorgelegd waar je geen direct antwoord op hebt. Het betreft iets dat je eigenlijk al langere tijd wilde, maar waar je nooit echt de tijd en ruimte voor hebt genomen. Is het nog steeds iets dat bij je past? Of voelt het eigenlijk niet langer als de weg die je wil gaan inslaan? Het is belangrijk dat je een moment neemt om goed te voelen hoe je er nu in staat, zodat je de juiste beslissing kunt maken.

Weegschaal

Iemand in je omgeving komt een belangrijke afspraak niet na, lieve Weegschaal, en dat stelt teleur. Tegelijkertijd biedt het onverwachts inzicht waarmee je aan de slag kunt (en eigenlijk ook zou moeten). Wat zegt het over jou dat het gedrag van een ander zo bij je binnenkomt? Waarin kan jij je aanpassen? En in hoeverre past deze persoon nog in je leven? Als je er even tussenuit kan, is dat zeker aan te raden. Op een andere plek krijg je namelijk fijne inzichten die je eenmaal thuis weer goed kunt toepassen. Kun je niet weg? Zoek dan de natuur op en ga wat vaker in je eentje op pad.

Schorpioen

De maand augustus staat voor de Schorpioen in het teken van een nieuwe fase. Je zet ergens een streep onder. Maar waar dit eerder met pijn en moeite zou zijn gegaan, lukt het je nu je hoofd opgeheven te houden en voorzichtig te kijken naar wat hierna komt. Hoewel dat het allerminst makkelijk maak, ben je nu wel meer toe aan de volgende stap. Die kennis lucht op. Een fijn gesprek met een dierbare of goede bekende levert je bovendien meer rust op, waardoor je iets makkelijker kunt afsluiten.

Boogschutter

Vooruitkijken, lieve Boogschutter, daar is waar het allemaal te gebeuren staat. Op het moment zit je op een bepaald punt in je leven enigszins vast en het lukt je maar niet om los te laten. Dat maakt het moeilijk: wanneer gaat het je wel lukken? Dat klinkt misschien onaardig, maar door goed na te denken over die vraag leer je vanzelf wat de oplossing is voor het probleem. En soms ligt dat stukken dichterbij dan je vooraf eigenlijk had verwacht.

Horoscopen 2023

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven