Horoscoop augustus 2021 | Leeuw zoekt balans

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in augustus 2021; de Leeuw in het bijzonder. Die heeft namelijk een beetje last van FOMO tegenover de druk die een volle agenda met zich meebrengt. Verder zoeken we in zijn algemeenheid vooral de rust op, komende maand augustus. Zowel om bij te komen, als om grootse stappen te kunnen maken in de rest van het jaar.

Horoscoop augustus 2021 (algemeen)

In augustus komen veel sterrenbeelden op een bepaalde manier tot rust, zowel fysiek als innerlijk. Tot zover was 2021 best een intensief jaar en het is goed dat je nu de tijd neemt om daarvan bij te komen – of dat nu in je eigen achtertuin is of elders op de wereld. Blijf daarom zoeken naar verdieping in je leven: waar ontspan je door, wat vind jij belangrijk en met welke mensen deel je dat het liefst? Zorg dat je zoveel mogelijk energiegevers om je heen verzamelt, zodat je echt oplaadt. Dan kan je de rest van het jaar weer met opgeheven hoofd en positieve moed vooruit.

Horoscoop augustus 2021

Steenbok

Voor de Steenbok ligt er een klein knelpunt in het verschiet dat je zal moeten overwinnen. Durf eens de diepte in te gaan en te kijken waar het toch precies aan scheelt. Je hebt de ruimte en de rust, benut die zo optimaal mogelijk. Het helpt om eens te sparren met een goede vriend(in) en te kijken welke oplossing het best bij jouw situatie past. Hoewel augustus voor de Steenbok niet direct een makkelijke maand wordt en er wellicht wat oud zeer naar boven komt, is het wel een vruchtbare periode waarvan je later de vruchten zult plukken.

Waterman

De Waterman beleeft een gunstige maand. Met de volle maan in Waterman (zowel juli als augustus) zal je namelijk meer tijd krijgen om je te ontplooien in de richting die je voor ogen hebt. Je voelt een bepaalde rust in je lijf die heel verfrissend en welkom is. Aan je behoefte aan duidelijkheid zal komende maand eindelijk worden voldaan. Je krijgt dan de antwoorden die je al langer nodig hebt en zal eind deze maand dan ook prima weten welke richting je straks op wil. Dat lucht op!

Vissen

Je bent vooral praktisch bezig in augustus, lieve Vissen. En hoewel dat niet per se helemaal bij je sterrenbeeld past, is het prettig; het geeft je iets om handen en biedt je houvast. Bijkomend voordeel is dat je onzekerheden en twijfels beter kunt loslaten, omdat je er minder energie aan besteedt. Blijf wel zoeken naar de balans tussen activiteiten en ontspanning. Ook jij hebt tijd nodig om jezelf op te laden. Bovendien is het toch ook wel lekker om af en toe even vakantie te hebben?

Ram

Met de Ram gaat het redelijk. Desondanks merk je dat er toch iets ontbreekt in je leven. Waardoor komt dat? Is het echt een gemis of meer het gevoel dat je niet helemaal op de juiste plek zit? Augustus is de perfecte maand om je carrière eens onder de loep te nemen. Welke kant wil je op richting het einde van het jaar? En waar zou je zelf aan kunnen werken om meer voldoening uit alles te halen? Gebruik je tijd nu nuttig, zodat je vanaf september naar dat nieuwe doel toe kunt gaan werken.

Stier

De Stier heeft behoefte aan ontspanning en neemt die ook. Daarom ben je komende augustus in een opperbeste stemming. Je geniet van je dierbaren, de buitenlucht en zorgt goed voor je lijf. Dat je zo lekker in je vel zit, blijft niet onopgemerkt. Je omgeving raakt geïnspireerd door je goede humeur en krijgt energie van je aanwezigheid. Halverwege de maand staan er een paar leuke uitstapjes op de planning. Laat je vooral verrassen.

Tweelingen

Bij de Tweelingen draait augustus vooral om het vinden van een goede balans tussen wat je wil, wat gebeurt en wat nog komt. Soms is het best lastig om dat allemaal met elkaar in de juiste verhouding te kunnen beleven. Daar loop je deze maand een beetje tegenaan. Wat helpt, is om even uit de situatie te stappen en alles op papier te zetten. Op die manier krijg je weer overzicht en kan je de keuzes maken die nodig zijn.

Kreeft

De Kreeft let goed op zijn of haar gezondheid, en dat begint langzaam zijn vruchten af te werpen. Je merkt dat je meer energie hebt en gaat er dan ook graag op uit komende maand. Wel bestaat het risico dat je te veel hooi op je vork neemt, waardoor je in september weer terug bij af zou zijn; let daarop. Plan, als je dat nodig hebt, ook voldoende rustpunten in je leven en kies er dan bewust voor echt even helemaal te ontspannen met iets dat jíj leuk vindt.

Leeuw

Met de drukte die begin 2021 vooral een grote rol speelde in je leven achter de rug, merk je dat je soms een beetje zoekend bent. Je wil van alles ondernemen, maar krijgt het op je heupen wanneer je ziet dat je agenda weer voller raakt. Juist in augustus is het voor de Leeuw daarom belangrijk om te schrappen. Kies bewust voor wat je echt leuk vindt en laat de eventuele verplichtingen maar even los. Je zal je energie namelijk nog hard nodig hebben.

Maagd

Maagd vindt augustus een lastige maand. Je moet eigenlijk iets loslaten om door te kunnen, maar durf je dat ook? Of het nu een innerlijke blokkade is of een praktisch probleem, het is niet verstandig om nu werkloos toe te kijken hoe dat jouw hele leven begint te bepalen. Zoek daarom naar een oplossing: welke praktische stappen kan je zetten om de juiste beslissing te nemen? Kan je hulp vragen? En wat zegt je gevoel? Vergeet niet dat veel bezwaren zich vaak als vanzelf oplossen als je de juiste keus maakt.

Weegschaal

De Weegschaal staat steeds steviger in zijn of haar schoenen en heeft een duidelijk plan voor de komende maand. Je gaat het op die manier doen en niet anders. Dat kan hier en daar wat wrijving opleveren in je omgeving, zeker als anderen nog minder ver zijn dan jij. Tegelijkertijd moet je daar niet te veel van aantrekken. Je voelt aan alles dat dit is wat je nu nodig hebt, en het is alleen maar verstandig om daarnaar te luisteren. De rest komt vanzelf wel met je mee.

Schorpioen

In augustus zal de Schorpioen een paar leuke verrassingen krijgen. Het doet je goed: je hoopte hier al een tijdje op. De energie die je krijgt, gebruik je voor een project dat je al wat langer had laten liggen. Zo gezien wordt deze maand voor jou vooral eentje van opruimen, afronden en doorgaan met een hernieuwde visie. In september staat je, hierop aansluitend, een bijzondere kans te wachten; ben je al zover om die met beide handen te grijpen?

Boogschutter

Om even te kunnen ontspannen en de zorgen los te laten, besluit de Boogschutter deze maand waar mogelijk vaker de kust op te zoeken. De rollende golven op het strand, de krijsende zeemeeuwen en brandende zon op je huid bieden je het gevoel waar je al tijden naar op zoek bent. Rust. In je lijf, in je hoofd. Toch weet je dat dit niet de volledige oplossing is. Eigenlijk zou je weer de diepte in moeten, om je gevoelsleven te ordenen; maar laat dat voor nu los. Dat komt in september wel weer.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven