Horoscoop april 2024 | Ram bewaakt grenzen

MAAND HOROSCOOP APRIL 2024 – Bijna alle sterrenbeelden keren deze maand op een bepaalde manier naar binnen om ‘op te ruimen’ – bijna als een lenteschoonmaak door de binnenwereld. Dat is nodig om ruimte te creëren zodat je weer kunt gaan bloeien. In een aantal gevallen horen daar moeilijke keuzes bij. Benieuwd wat de sterren voor april 2024 voorspellen? Klik in het menu hieronder op jouw sterrenbeeld en lees meteen de bijbehorende maandhoroscoop!

Horoscoop april 2024

Steenbok

Waar de Steenbok normaal gesproken best goed is in het doorhakken van knopen, twijfel je nu al geruime tijd. En in plaats van de diepte in te gaan, laat je de boel behoorlijk door sudderen. Vergeet echter niet dat ontwijken ook een keuze is. Is dat hoe je over tien jaar wil terugkijken? Dat je de jaren voorbij laat gaan, zonder echt actief mee te doen? Het past niet bij je, lieve Steenbok. April zal voor jou dé maand worden waarin je die laissez-faire houding eindelijk laat varen.

Waterman

April is voor de Waterman een maand van uitersten. Je emoties gaan alle kanten op. Van onvergetelijk mooie momenten met de mensen die je lief zijn, tot een eenzaam verdriet dat maar weinig mensen écht zullen begrijpen – het gaat allemaal voorbij komen. Maar anders dan voorheen leer je steeds meer de rauwe randjes op te zoeken en de pijn écht te doorleven. Dat is zowel pijnlijk als een opluchting, omdat je het daardoor beter in perspectief kunt plaatsen. Het maakt dat je ook meer kunt genieten van leuke dingen.

Vissen

Er stroomt nieuwe energie door je lijf. Je hebt zin om aan te pakken, erop uit te gaan en eindelijk orde op zaken te stellen in je leven. Punten die eigenlijk al te lang op je to do list stonden, verdienen nu de aandacht. Verder neem je enige afstand van sommige mensen, omdat je merkt dat zij geen positieve invloed hebben op je leven. Het kost je te veel, en de energie die je hieraan overhoudt kan je mooi besteden aan dingen die je wél dienen.

Ram

Eigenlijk is het tijd om spijkers met koppen te slaan, lieve Ram. Je wil niet, maar het zou wel beter zijn. Dat weet je diep van binnen ook. Toch twijfel je aan alle kanten, omdat je het liefst de makkelijkste weg zou willen blijven volgen en helemaal niet zou willen kiezen. Wat helpt, is een goed gesprek met iemand die iets verder weg staat, die een nuchtere en open blik op jouw vraagstuk heeft. Deze persoon zal je een goed advies geven. Durf je deze stap wel te zetten? April 2024 is daar perfect voor.

Stier

Dacht je even op je lauweren te kunnen gaan rusten? De Stier krijgt onverwachts een bijzonder (maar leuk) verzoek vanuit de naaste omgeving. Lang nadenken? Nee, je besluit spontaan mee te helpen en dat levert een paar hele leuke momenten op deze maand. Verder heb je meer zin om eropuit te trekken in april. Je gaat bij familie langs en bereidt je voor op je nieuwe levensjaar. Waar heb je zin in? Wat wil je nog leren? Komende tijd ga je met deze vraagstukken aan de slag.

Tweelingen

April wordt voor Tweelingen een heerlijk maandje. Je hebt een aantal lopende zaken afgerond en plukt daar nu de vruchten van. Verder staat er iets leuks op de planning: een groot feest, reisje naar het buitenland of een nieuwe baan waar je ontzettend veel zin in hebt. Komende periode ga je je daar rustig aan op voorbereiden en genieten van de voorpret. Probeer je positieve energie vooral met anderen te delen.

Kreeft

In het leven van de Kreeft verandert er op de achtergrond van alles. Soms vind je dat best lastig en zou je het liefst bij hetzelfde blijven, maar toch moet je hier doorheen. De oplossing zit hem voor de Kreeft vooral in het maken van lijstjes en puntsgewijs afstrepen. Niet te veel hooi op je vork ineens, maar behapbaar maken. Op die manier zal je merken dat het een stuk makkelijker gaat dan je in eerste instantie dacht. Let verder op je financiën: maak geen onbezonnen beslissingen, dan zal het vanzelf weer gaan stromen.

Leeuw

De Leeuw loopt tegen een kleine uitdaging aan: je hebt ergens absoluut geen zin in, maar je zult wel moeten. Wat nu? Probeer je zorgen te delen met iemand die dichtbij staat. Bij voorkeur een persoon die veel levenservaring en wijsheid heeft, zodat je hiervan kunt leren. Laat diens woorden bezinken voor je actie onderneemt, zodat je het in één keer kunt gaan afronden straks. April staat verder voor jou in het teken van balans, waardoor je zowel leuke dingen onderneemt als je rust pakt.

Maagd

Voor de Maagd is het belangrijk om in april goed om de gezondheid te letten. Ga lekker sporten, probeer gebalanceerd te eten en op tijd te gaan slapen. Meditatie zou hierbij een goede ondersteuning kunnen zijn. Financieel gaat het je momenteel wat meer voor de wind: je hebt een leuke meevaller waardoor je toch kunt kopen wat je al een tijdje op je verlanglijstje had staan.

Voor de Maagd is het belangrijk om in april goed om de gezondheid te letten. Ga lekker sporten, probeer gebalanceerd te eten en op tijd te gaan slapen. Meditatie zou hierbij een goede ondersteuning kunnen zijn. Financieel gaat het je momenteel wat meer voor de wind: je hebt een leuke meevaller waardoor je toch kunt kopen wat je al een tijdje op je verlanglijstje had staan. Tot slot is het belangrijk om die ene goede vriend(in) op te zoeken, zodra je dat aanvoelt. De ander heeft je hard nodig.

Weegschaal

Komende maand voelt de Weegschaal enige onrust. Je staat gevoelsmatig even stil en dat past niet bij je. Het liefst zou je lekker doorgaan, maar dat gaat nu even niet. Probeer daarom te voelen wat er juist in die stilte verborgen ligt. Bij voorkeur in je eentje, zonder invloeden van buitenaf: anderen kunnen je blik namelijk vertroebelen met hun visie en mening. Richting de 25e ga je je weer meer richten op de buitenwereld, je voelt je dan een stuk lichter.

Schorpioen

Lieve Schorpioen, probeer de focus bij jezelf te houden komende maand. Er staan namelijk wat bijzondere uitdagingen op je te wachten en die vergen alle aandacht. Invloed van anderen kan je daarbij missen als kiespijn; zij kennen de details niet zoals jij dat doet. Luister bij voorkeur naar je gevoel om de juiste beslissingen te maken, zodat je gaandeweg meer kan loslaten. Eind april zal je merken dat er ruimte komt om juist meer af te spreken met de mensen om je heen en kan je weer ontspannen.

Boogschutter

Voor de Boogschutter staat april 2024 voornamelijk in het teken van familie. Ze komen vaker bij je op bezoek dan normaal of jij zoekt hen meer op; hoe dan ook zul je merken dat je elkaar deze periode wat vaker nodig hebt. Het geeft je een diep gevoel van verbondenheid, waar je al langer naar op zoek was. Verder investeer je in jezelf. Je let beter op je grenzen, zegt waar nodig nee en luistert goed naar je intuïtie. Het helpt je om energie over te houden voor zaken die het nodig hebben.

Horoscoop 2024: overzicht

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Anuta23 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven