Horoscoop april 2023 | Lentekriebels voor de Ram

MAANDHOROSCOOP APRIL 2023 – April zorgt voor lentekriebels bij de meeste sterrenbeelden. Je hebt zin om erop uit te gaan, lekker te ontspannen met vrienden en een terrasje op te zoeken. Geniet ervan! Toch is het niet alleen een kwestie van achterover leunen komende maand. Aandacht voor je mentale en fysieke welzijn speelt een erg belangrijke rol.

Horoscoop april 2023

Steenbok

Een belangrijk persoon uit je verleden maakt de laatste tijd weer vaker zijn of haar opwachting in je leven. Het maakt je een beetje in de war, want in hoeverre wil je de ander toelaten in je leven? Tegelijkertijd maakt het je vrolijk en geniet je van de aandacht. Halverwege de maand ga je iets leuks doen met vrienden. Onverwachts brengt het je dichterbij de antwoorden die je nodig had en dat lucht enorm op.

Waterman

April staat voor de Waterman in het teken van een innerlijke strijd. Want hoewel je je over het algemeen goed voelt, is er toch dat constante pijnpunt dat omhoog blijft borrelen. Waar je eerder misschien de confrontatie met jezelf uit de weg ging, besluit je nu langzaam en voorzichtig te kijken wat je kunt doen om het gevoel toe te laten. Hoewel je hierbij echt de diepte in moet en het niet altijd leuk is, voel je je aan het eind van de maand tien kilo lichter.

Vissen

Komende maand ga je eens flink de bloemetjes buiten zetten, lieve Vissen. Je hebt het nodig. Ondanks dat er misschien factoren zijn die je aan huis zouden kunnen of willen binden, kies je vaker voor jezelf. Niet makkelijk, wel noodzakelijk. Oefening blijkt ook hierin kunst te baren, want het lukt je steeds beter. Daarnaast kom je voor een belangrijke tweesprong te staan waarbij een beslissing wel enigszins snel gemaakt moet worden. Durf te varen op je intuïtie en denk niet te lang na.

Ram

De lentekriebels hangen in de lucht, zeker voor de Ram. Dat merk je wanneer een onbekende op je pad verschijnt en je hoofd (en hart) op hol doen slaan. Je voelt je komende maand of je wakker bent geschud uit een winterslaap en loopt op wolkjes. Wat je ook met die gevoelens doet, blijf alert dat je je binnen de logische grenzen beweegt. Zolang je niemand anders kwetst met je daden, ziet april er rooskleurig uit.

Stier

April brengt een kans op je pad die de overweging absoluut waard is, lieve Stier. Iets waarop je direct nee zou willen zeggen uit gewoonte, blijkt bij nader inzien helemaal nog niet zo’n slecht idee. Laat het dus even op zijn beloop voor je daadwerkelijk antwoord geeft. Verder zoek je vaker de ontspanning op, zowel met vrienden, een dierbare of in je eentje. Het effect op je lijf is eigenlijk direct merkbaar en je neemt je voor dit vast te houden.

Tweelingen

Voor de Tweelingen staat er een maand voor de deur waarin je bepaalde angsten of uitdagingen onder ogen moet komen en zal moeten overwinnen. En dat is best lastig, want het liefst zou je nu hard de andere kant op rennen. Toch is het de enige manier om door te kunnen gaan. Eenmaal bezig merk je dat het minder heftig is dan je vooraf dacht, gelukkig. Met de juiste mensen om je heen loop je harder vooruit dan je ooit had durven dromen.

Kreeft

Je hebt een tijdje geleden iets gedaan dat eigenlijk buiten je comfortzone lag. Na afloop twijfelde je mogelijk of het wel verstandig was, maar april zal je antwoord geven. Spijt en onzekerheid zijn nergens voor nodig. Je hebt namelijk een deur geopend die lange tijd op slot zat en langzaam neemt de positieve energie het over. Het kriebelt, stroomt en is precies wat je nodig hebt. Durf in het licht te gaan staan, dan zal april je laten stralen.

Leeuw

April is een bijzondere maand voor de Leeuw. Je neemt aan de ene kant afscheid van een bepaalde fase in je leven, aan de andere kant stap je vooruit richting het onbekende. Neem de tijd om dit een plekje te geven en accepteer de gevoelens die het met zich mee brengt. Zo richting het einde van de maand zal je vanzelf merken dat er meer rust komt, waardoor je mei straks met open armen en een gerust hart zal kunnen gaan omarmen. Twijfel niet aan jezelf, dan komt het echt goed!

Maagd

Klaar met de sleur besluit je dat het tijd is voor iets nieuws. Of je nu een nieuwe hobby oppakt, een reis boekt of op een andere manier de deuren opengooit, de lente roept om vooruitgang en bloei. Toch merk je al snel dat een abrupte omslag in je leven misschien niet zo goed bij je past. Het knelt, wringt en voelt niet zo fijn. Durf je al zo snel op te geven als dat in je eigen belang is? April staat voor groei, Maagd, alleen misschien wel op een manier die je niet had verwacht.

Weegschaal

Afgelopen jaar (jaren) leerde je steeds beter je eigen koers te (h)erkennen en te varen, lieve Weegschaal. April maakt dat nog maar eens duidelijk. Misschien ga je soms tegen de stroom in, maar je volgt wel je hart en dat voelt goed. Daarbij kies je de juiste mensen om je heen die je kunnen ondersteunen in je doelen. Komende maand levert je een bijzonder moment op waar je veel innerlijke wijsheid uit kunt halen: gebruik die kennis om verder te komen in je helingsproces.

Schorpioen

Bij de Schorpioen loopt het leven redelijk stabiel. Dat wil zeggen, zo lijkt het. Maar zoals je weet, kent het leven soms verrassende nieuwe wegen die je naar een onbekende bestemming leiden. Uiteindelijk altijd voor je eigen bestwil, al zie je dat nu nog niet. Durf komende maand iets meer te vertrouwen op het universum en laat los hoe jij het zelf liever had gezien. Zelfs minder positieve gebeurtenissen dragen namelijk bij aan het leven dat voor jou bestemd is.

Boogschutter

Voor de Boogschutter staat april vooral in het teken van twijfelen. Doe je het juiste? Kies je voor jezelf? Zo lijkt de maand een beetje voort te kabbelen tot je op het punt komt dat je er helemaal klaar mee bent. Je besluit er een brainstormsessie tegenaan te gooien en die levert veel nieuwe inzichten op. Sterker nog, na afloop weet je veel beter waar je heen wil en welke middelen je daarvoor moet gebruiken. Met die kennis kan je in mei straks grote stappen gaan maken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscopen 2023

©Uitgelichte afbeelding is afkomstig uit de collectie Astrology van Anna Mente op Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven