Horoscoop april 2021 | Ram: tijd voor verandering

In deze nieuwe maandhoroscoop kan je lezen wat je te wachten staat in april 2021. De komende maand staat volledig in het teken van de ram. We zijn dan ook assertiever, ondernemend en hebben er zin in. Laat die lente maar komen!

Algemene horoscoop april 2021

Met de lente in aantocht voelen we de energie door ons lijf stromen. Het is tijd voor verandering: aanpakken wat al een tijdje op de spreekwoordelijke plank ligt, een streep trekken onder zaken die je eigenlijk al te lang liet aanrommelen en plek maken voor een nieuw begin – in de breedste zin van het woord. Rond Pasen mogen we stilstaan bij wat we hebben: bewustzijn, dankbaarheid en samenwerken zijn drie woorden die hierbij heel belangrijk zijn. We gaan bruggen bouwen, waarbij we onze grenzen voldoende kunnen aangeven, en creëren zo een fijne plek thuis waar we de rest van het jaar onze rust en plezier uit kunnen halen.

Horoscoop april 2021 per sterrenbeeld

Steenbok

Voor de Steenbok zal april vooral voorbij gaan. Je hebt alles prima op een rijtje, weet welke kant je op wil en vindt het even prima zo. Meer dan anders weet je werk en privé perfect met elkaar in balans te krijgen en geniet je van de mooie dagen die op het programma staan. En het is ook even goed zo. Soms hoef je geen grote stappen te maken of grootste dingen te ondernemen; het leven is juist in zijn eenvoud ook heel mooi.

Waterman

Je to do lijst vult zich bijna automatisch aan, zoveel plannen heb je voor april. Maar of je ze daadwerkelijk gaat waarmaken, Waterman? Geef jezelf ook wat lucht. Te veel hooi op je vork nemen, haalt je uiteindelijk weer in en daar heeft niemand iets aan. Sta komende periode vaker stil bij wat jij nodig hebt en durf daarin je grenzen en behoeften aan te geven. Op die manier ontstaan heel mooie dingen en geeft april je veel meer dan je vooraf op je lijstje had staan.

Vissen

Je merkt komende maand dat je een beetje tegen je eigen goede voornemens aanloopt. Je energiepeil ligt lager dan in maart en je zoekt naar een nieuwe balans. Probeer je er niet tegen te verzetten. Wanneer je alles op zijn beloop laat, merk je dat alles zich gaandeweg – zo richting de laatste week van april – vanzelf weer oplost. Laat je zorgen bovendien los. Op bepaalde zaken heb je nu eenmaal geen invloed, ook niet als je er heel veel over nadenkt.

Ram

Je hebt er zin in deze maand. Al vanaf het moment dat april start zie je helder voor ogen welke kant je op wil en daar handel je naar. Het voordeel is dat je omgeving daarop inspeelt: de juiste mensen komen als vanzelf op je pad en helpen je verder. Pak de kansen die je nu krijgt en je zal een fijne groei doormaken als mens. Dat maakt dat april een jaar voor in de boeken wordt en een berg energie oplevert die je straks, in mei, weer goed zal kunnen gebruiken.

Stier

Voor de Stier vallen komende maand bepaalde dingen op hun plek. Dat ene project waar je al maanden tegenaan hikt, begint nu langzaam vorm te krijgen. Durf om hulp te vragen waar dat nodig is, zodat je het overzicht terugkrijgt. Daarnaast geniet je van de komende zonnige dagen. Omdat het in je leven de laatste periode niet altijd even vrolijk was, kan je hierdoor extra opladen. Zo richting het einde van de maand krijg je een kans die je iets heel bijzonders brengt.

Tweelingen

De Tweelingen zitten lekker in hun vel. Je bent al een tijdje op de goede weg en dat zet zich ook in april voort. Waar je wel op moet letten, is die ene kennis die zich net iets te vriendschappelijk voordoet. Is hij of zij dat wel? Volg je intuïtie: als die je vertelt dat iets niet in de haak is, kan dat kloppen. Die ene onverwachte meevaller is daarentegen wel zeer welkom. Geniet ervan! Je hebt het meer dan verdiend.

Kreeft

April staat voor de Kreeft in het teken van positief bewustzijn. Je zal iets vaker voor jezelf moeten opkomen in sociaal opzicht en je grenzen erkennen, beter nadenken over aankopen die je eigenlijk wilde doen en stilstaan bij naastenliefde. Dat alles maakt de komende maand niet zozeer makkelijk, maar wel heel nuttig. Je groeit als persoon en daar reageert je omgeving op een positieve manier op. Neem de tijd die nodig is om te ervaren en leren.

Leeuw

Er staat je iets te gebeuren waar je best tegenop ziet, lieve Leeuw. Je zult hard moeten werken, waardoor je leuke momenten moet laten schieten en daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in. Toch is het ergens goed voor. Juist de balans moeten hervinden tussen gezelligheid en het praktische, maakt dat je leert hoe belangrijk het is om een doel te hebben. Gelukkig compenseert de laatste week van april wat je daarvoor moest missen: gewoon even doorzetten dus.

Maagd

De Maagd loopt tegen oude problemen aan, net op een moment dat hij daar niet op zit te wachten. Dat maakt je moe, en misschien zelfs een tikje moedeloos. Door vaker de natuur op te zoeken en je bewust te worden van de oude pijn in je lijf, zal je langzaam plaats geven aan mooie, nieuwe ervaringen. Weglopen heeft dus geen zin: het haalt je vanzelf een keertje in. Neem liever nu de tijd die nodig is om je verleden te helen en straks weer vooruit te kunnen.

Weegschaal

Je bent uit balans, lieve Weegschaal, en voelt aan alles dat het tijd is om een bepaald deel van je leven los te laten. Het grote voordeel van het leven is dat dingen hun eigen moment en plaats hebben. Zo ook de verandering die voor je op het programma staat. Wanneer de tijd rijp is, zal alles in jouw voordeel uitvallen. Heb vertrouwen en hou nog even vol, dan lopen april (en straks ook mei) gunstiger dan je vooraf had durven hopen.

Schorpioen

De Schorpioen heeft grootse plannen, maar aan de uitwerking schort het momenteel nog een beetje. Is het daadwerkelijk het juiste moment om hiermee aan de slag te gaan? Of zou het kunnen dat je beter nog even kunt wachten? Gun jezelf de rust die je nodig hebt om beter zicht te krijgen op de toekomst. Je hoeft niets op te haasten. April is vooral een maand om een beetje aan te rommelen. Hoe nutteloos het ook lijkt, in mei vallen de kaarten vanzelf op hun plek.

Boogschutter

Met de Boogschutter gaat het goed. Je zit lekker in je vel, durft bepaalde kansen te nemen die je eerder nog spannend vond en hebt een open blik richting de toekomst. Dat maakt ook dat er bepaalde ontwikkelingen zullen plaats vinden die je niet had verwacht. Probeer in april niet te veel na te denken en jezelf vooral lekker te laten verrassen. Halverwege de maand krijg je bovendien een zakelijke kans die je bijna niet kan weigeren!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven