Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Holiday on Ice | 80 jaar kunst op de schaats (met winactie)

Dit jaar bestaat Holiday on Ice maar liefst 80 jaar! De beste kunstschaatsshow ter wereld belooft zichzelf weer te gaan overtreffen in deze bijzondere jubileumshow. Vanaf begin december tot medio januari kun je A NEW DAY exclusief bekijken op één van de toplocaties: van Groningen tot Maastricht zullen Adam en Aurora je hart sneller laten kloppen in een onvergetelijk verhaal. Benieuwd? Lees snel verder (en maak kans op vrijkaarten voor deze fantastische show!)

80 jaar Holiday on Ice: jubileumshow A NEW DAY

In A NEW DAY nemen Adam en Aurora je mee in hun magische verhaal. Aurora, een vrouwelijk wezen uit een kleurloze, vreugdeloze wereld ontmoet op aarde de jonge Adam. Hij laat haar kennismaken met de schoonheid en diversiteit van onze bonte wereld met al zijn vormen, kleuren en facetten. Aarzelend raapt Aurora al haar moed bij elkaar en waagt zich aan een groot avontuur waarin mysterieuze krachten haar steeds weer terug willen trekken naar haar eigen kille planeet. Een spannende achtervolging begint…

A NEW DAY is de gloednieuwe show van sterregisseur Francisco Negrin

Topkunstschaatsers

Dit jaar doen aan Holiday on Ice maar liefst veertig topkunstschaatsers mee van over de hele wereld. Extra bijzonder is dat ook de Nederlandse topschaatsers Sophie en Florian deelnemen!

Wat maakt Holiday on Ice zo spectaculair?

Wie ooit één van de vele shows bezocht, weet als geen ander dat ze onvergetelijk zijn. Zo ging ik als klein meisje ooit naar Holiday on Ice, omdat mijn opa en oma in Ahoy werkten. Tot op de dag van vandaag herinner ik de magie, de stunts en het gevoel na afloop nog. Dat hoop ik mijn kinderen dit jaar ook mee te geven als we in komende december A NEW DAY bezoeken in datzelfde Ahoy te Rotterdam.

De geschiedenis van Holiday on Ice

In de jaren 1940 begon Holiday on Ice als bescheiden show in een hotel in Toledo, Ohio. Een week lang voert een kunstschaatsensemble shows op in het holiday season – waaraan de show zijn huidige naam te danken heeft. Door de groeiende achterban breidt het gebied waar Holiday on Ice uitvoeringen geeft zich snel uit. Zo snel dat in 1950 al het eerste optreden plaats vindt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Het geheim van Holiday on Ice

Los van mijn ervaring en de zeggen cijfers misschien nog wel meer. Buiten het feit dat dit het tachtigste jaar is dat de duizelingwekkende kunstschaatsshow Holiday on Ice wordt neergezet, bezochten in al die tijd maar liefst 330 miljoen bezoekers op 5 continenten. Hiermee haalde de show het Guiness Book of Records, als best bezochte ijsshow ter wereld. Ijsdanser bij Holiday on Ice word je dan ook niet zomaar: het vergt trainingsdagen tot negen uur per dag, zowel op het ijs als in de studio. Geen wonder dat topartiesten en modeontwerpers hun weg wisten te vinden en een bijdrage leverden.

Holiday on Ice 2023 A NEW DAY jubileumshow magie

Muziek, licht en kostuums

Naast een weergaloze cast van topschaatsers zijn er als gezegd meer elementen die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zoals de muziek waaraan de afgelopen decennia geweldige artiesten als Phil Collins en Sarah Connor meewerkten. Of de lichtshow die ervoor zorgt dat je de wereld om je heen vergeet en helemaal wordt meegezogen in de magie op het ijs. Ook de kleding mogen we niet vergeten. Wist je dat sommige stukken zijn ontworpen door beroemde ontwerpers, zoals Harald Glööckler? De afgelopen tachtig jaar werden meer dan 30.000 verschillende outfits gemaakt voor Holiday on Ice.

Wanneer kan je naar Holiday on Ice – A NEW DAY?

‘A NEW DAY’ is te zien voor- en tijdens de kerstvakantie. Vanwege de enorme vraag zijn er extra middagshows ingelast. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 29,90 en voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar al vanaf € 19,90 via www.holidayonice.nl

A NEW DAY is te zien in:   

 • Groningen – Martiniplaza: 8 t/m 10 december 2023       
 • Rotterdam – AHOY: 15 t/m 17 december 2023   
 • Den Bosch – Brabanthalen: 22 t/m 24 december 2023   
 • Amsterdam – RAI: 28 t/m 30 december 2023   
 • Maastricht – MECC: 5 t/m 7 januari 2024

Tip! Als je ervoor kiest om de tickets op te laten sturen per post, ontvang je automatisch een FanTicket.

Winactie Holiday on Ice

Ik weet zeker dat jullie ook niet langer kunnen wachten en het liefst direct je tickets willen bestellen! Maar misschien heb ik een leuke verrassing voor je: komende week maak je kans op vrijkaartjes voor Holiday on Ice. Wat je hiervoor moet doen?

 1. Gebruik een geldig e-mailadres onder dit artikel.
 2. Laat me weten in een reactie dat je meedoet én met wie jij het liefst naar Holiday on Ice gaat!
 3. Optioneel, maar wordt zeker erg gewaardeerd: like dit bericht op Facebook of de laatste vijf posts op Instagram

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing. Veel succes!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

33 reacties

 1. Manon Manon 02/11/2023

  Ik doe graag mee, dansen en schaatsen is echt de perfecte combinatie voor een vette show!

  • Manon Manon 02/11/2023

   Ik doe graag mee, dansen en schaatsen is echt de perfecte combinatie voor een vette show! Ik zou hier graag naartoe gaan met mijn moeder en mijn kinderen

 2. Michelle Molenaar Michelle Molenaar 03/11/2023

  Magisch lijkt mij dit! Leevano en ik zijn dol op musicals en theaters! Ik zou dit heel graag willen toevoegen aan ons lijstje ervaringen! Lijkt mij erg indrukwekkend en weer een hele leuke moeder zoon date!!

 3. Barbara Barbara 03/11/2023

  Naar Holiday on ice ging ik als klein meisje met mijn oma.
  Nu wil ik mijn moeder dit moment ook geven voor haar 60ste verjaardag met haar 2 kleinzoons!
  Daarom doe ik graag mee met de winactie.!!

 4. Sanne de Jong Sanne de Jong 03/11/2023

  Lijkt me geweldig om kaartjes te winnen. Nog nooit naar zo’n show geweest en ik denk dat Eliza het ook super zal vinden !

 5. Erwin Erwin 03/11/2023

  samen met Janice genieten van een magische show!

 6. Charlotte Valstar Charlotte Valstar 03/11/2023

  Samen met m’n zoontje, zus, nichtje en moeder. Dat zijn er wellicht wat veel haha, maar toevallig hadden we het van de zomer er al over hoe graag we weer eens naar Holiday On Ice wilden. Niet de eerste keer en het staat garant voor een magisch spektakel. Iedere keer weer.

 7. Eva Korstanje Eva Korstanje 03/11/2023

  Wow zo mooi allemaal. Ik weet zeker dat mijn zoontje Luuk zijn ogen uit gaat kijken!

 8. Simone Aimee Simone Aimee 03/11/2023

  Lijkt me gaaf!

  Ik neem een date mee naar de show, of gewoon de vriendin. Lijkt me een magische avond!

 9. Sandy Sandy 04/11/2023

  Wat zou dat een ontzettend leuke belevenis zijn,met mijn lieve gezin!!

 10. Ria Poirters Ria Poirters 06/11/2023

  ooow dat is ‘SUPERRRLEUK’ om samen met onze kleinkinderen te mogen zien… 😉

 11. Saskia Saskia 06/11/2023

  Wat leuk, ik ga hier heel graag heen met mijn zoon.

 12. Kristie Kristie 06/11/2023

  Wat een leuke blog om te lezen!!! Waaaaaaaaw ik zou m’n schoonmoeder meenemen! Een gezellig uitje! Ik wil hier al altijd graag een keertje naar toe!

 13. Riggie van lochem Riggie van lochem 06/11/2023

  Super leuk!! Ik doe graag mee om met mijn gezin er heen te kunnen gaan. Zullen ze geweldig vinden!! De jongste is nog nooit geweest.

 14. Marieke Marieke 07/11/2023

  Super leuk, onze drie kinderen zouden dit super leuk vinden, wij doen graag mee.

 15. Arjen Arjen 07/11/2023

  Ik doe graag mee. Na een jaar van vechten om je kind te blijven zien denk ik dat een dagje ontspanning wel aan de orde is

 16. Elise ten Cate Elise ten Cate 07/11/2023

  Leuke winactie, weer! Ik zou graag met mijn vriend en mijn lieve vrienden gaan, als bedankje voor hun hulp met verhuizen! Echt super leuk!

 17. Marja Legius Marja Legius 07/11/2023

  Wat zou het een geweldige ervaring zijn om mijn kleindochtertjes te verrassen met deze show in Den Bosch. Ze zullen hun ogen uitkijken en verwonderd zijn over alles.

 18. Ineke Ineke 07/11/2023

  Ik doe graag mee met deze leuke winactie. Mijn gezin zou ik hier dolgraag mee willen verrassen!!

 19. Tess Visser Tess Visser 07/11/2023

  wauw heel graag met mn bonuskindje, om samen een band op te bouwen! En mooie herinneringen te maken!

 20. Suleika Suleika 07/11/2023

  Oh geweldig, jeugdsentiment! Ik zou er nu graag met mijn dochter heengaan! Traditie moet je in ere houden…

 21. Erika panjer Erika panjer 08/11/2023

  Ik vindt kunstschaatsen zo mooi om te zien.en nu in zo’n geweldige show met muziek erbij lijkt me echt een droom.die hopelijk mag uitkomen voor mij mijn man en dochter in Groningen 🙂

 22. Jolijn Jolijn 08/11/2023

  Wat gaaf, ik maak graag kans om iemand blij mee te maken! 🙂

 23. Marian B Marian B 09/11/2023

  Gaaf! Dit lijkt me een leuk uitje om met kinderen naar toe te gaan. Als gezin zouden we de show graag in Groningen bekijken.

 24. Diana van Os Diana van Os 09/11/2023

  Wauw wat een geweldige winactie , ik die heel graag mee . Ik zou er heel graag naartoe willen met mijn dochtertje en mijn moeder lijkt me een fantastisch mooie show

 25. Angela Vissers Angela Vissers 11/11/2023

  Dit lijkt me erg leuk. Ik ben zelf nog nooit naar holiday om ice geweest. De kinderen zullen het vast een spektakel vinden! Wij doen mee 🙂

  Liefs Angela

 26. Mylene Visser Mylene Visser 13/11/2023

  Natuuuuurlijk doe ik mee! Staat al sinds kinds af aan op mijn lijstje en is er gewoon nog nooit van gekomen. Ooit wilde ik zelf op kunstschaatsen, maar aangezien ik zelfs gewoon schaatsen amper kan is dat idee ook nooit echt van de grond gekomen 😄
  Zou het heel leuk vinden om met mijn moeder te doen!!
  En ik vier een zekere jubileum-verjaardag in december; dus dit zou echt een te gek cadeau aan mezelf zijn!
  🎈

 27. Heidie van der Steeg Heidie van der Steeg 14/11/2023

  Dat zou het ideale cadeau zijn voor mijn tante die eind deze maand ook 80 jaar wordt. Ik wist niet dat Holiday on ice ook al 80 jaar is.
  Dan zou ik met mijn tante naar het Mecc kunnen rijden. Zeker weten dat ze dat leuk zou vinden. Ik ben haar petekind. Ze heeft geen kinderen dus voor haar is een petekind speciaal.

 28. CBdkl CBdkl 14/11/2023

  Zou leuk zijn met vriendinnen

 29. Nadine Nadine 15/11/2023

  Ik doe graag mee! Ik zou met mijn moeder willen gaan, want we verdienen wel een leuk uitje!

 30. Leentje Leentje 16/11/2023

  Ik ga hier graag heen met mijn kleindochter

 31. Marianne van den Hoek Marianne van den Hoek 17/11/2023

  Ik zou heel graag met Marie en Dorus hier naar toe willen gaan. 😍

 32. Mette Poorten Mette Poorten 21/11/2023

  Ik zou hierheen gaan met mijn ouders en zus. Mijn moeder is er altijd heel positief over maar ze heeft ons nog nooit meegenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids