Hoe netjes ben jij volgens je sterrenbeeld?

Hoe netjes en georganiseerd onze leefomgeving is, maar ook hoe slordig of ongeorganiseerd, is vaak een directe afspiegeling van hoe we zelf in elkaar zitten. We zouden allemaal graag zeggen dat we netjes zijn, maar zijn we dat ook echt? Ikzelf zeker niet altijd. Ook al blog ik dagelijks over het huishouden, ik ben er absoluut niet de beste in. Maar hoe netjes ben jij?

Ranking de sterrenbeelden: hoe netjes ben jij?

Waar sommige mensen vinden dat ze niet kunnen functioneren als er niet elke dag gepoetst wordt, laten andere mensen weer makkelijk de vaat een hele dag op de gootsteen staan. Bij welke groep je ook hoort, iedereen heeft zijn eigen redenen waarom we de dingen doen zoals we ze doen. En soms heeft dat te maken met wanneer je geboren bent.

Ik geef je hieronder een idee over of je bij de nette of de wat rommelige groep behoort, aan de hand van je sterrenbeeld, op volgorde van netjes tot… nou ja, iets minder netjes.

Maagd

Je uiterlijk is belangrijk voor je en dat geldt ook voor je huis. Jij bent niet gewoon netjes, jij bent een echte cleanfreak! Jij houdt ervan wanneer alles georganiseerd, netjes en schoon is. Er is misschien wel eens rommel in jouw huis, maar niet lang en niemand zal het ooit te zien krijgen.

Stier

Jij wilt dat je huis altijd op orde is. Alles moet netjes zijn, zodat jij je kunt ontspannen en niemand je ergens op kan beoordelen. Je zorgt goed voor jezelf en je leefomgeving en je hebt geen rust tot alles schoon is.

Steenbok

Als jij een doel voor ogen hebt, dan ga je ervoor en dat is op huiselijk gebied niet anders. Je vind je werk vaak net iets belangrijker dan het huishouden, maar je hebt wel graag alles georganiseerd en netjes, omdat je graag de controle houdt.

Schorpioen

Je bent een beetje op jezelf en vaak thuis. Veel mensen zouden hierdoor kunnen denken dat je aan de rommelige kant bent, maar dat is zeker niet waar. Indruk maken op anderen is dan ook zeker geen prioriteit voor jou. Persoonlijke verzorging vind jij misschien net iets belangrijker dan het huishouden, maar dat wil niet zeggen dat je in de troep leeft.

Kreeft

Bij jou draait alles om comfort. Maar niet alleen voor jezelf, je wilt ook dat je gasten zich comfortabel voelen en op hun gemak zijn in je huis. Je hebt dagen dat je liever lekker ontspant dan dat je alle oppervlaktes in huis staat te boenen, maar meestal is je huis wel soort van op orde. Je wilt dat je huis gastvrijheid uitstraalt en daarbij hoort nou eenmaal een beetje netheid.

Ram

Met jou kan het alle kanten op gaan, het hangt er maar net vanaf wat er speelt in je leven. Het huishouden heeft voor jou niet perse prioriteit, want het leven is nou eenmaal kort en je wilt er het liefst van genieten. Toch word je soms een beetje rusteloos, waardoor je toch ineens een hele schoonmaaksessie kan gaan houden.

Leeuw

Je maakt graag een goede indruk, maar daar is je huis niet altijd op berekend. Je bent niet iemand die in een vuil huis leeft, maar de kans dat het een beetje ongeorganiseerd is, is best groot. Eigenlijk vind jij bijna alles in het leven belangrijker dan het huishouden. Aan de oppervlakte is je huis meestal wel fatsoenlijk, maar iemand met oog voor detail zal al gauw merken dat er hier en daar wat verbeteringen mogelijk zijn.

Waterman

Net als de leeuw heb jij veel prioriteiten, waar het huishouden meestal niet bij hoort. Je leefomgeving is dan ook net zo’n warboel als je gedachten. Als er strijd zou zijn tussen je nieuwste toffe idee óf het huishouden doen, zou het huishouden het direct afleggen. Je hebt af en toe wel de wilskracht om op te ruimen, maar dat is dan meer om rust in je hoofd te creëren.

Tweelingen

Je bedoelingen zijn goed, Tweelingen, maar je bent gewoon te snel afgeleid. Als je begint met wassen, krijg je een berichtje en ben je daarna vergeten wat je ook alweer aan het doen was. En voordat je het weet is er een dag voorbij zonder dat er ook maar iets is opgeruimd of schoongemaakt. Wanneer je een feestje geeft heb je genoeg motivatie om je taken af te maken, maar buiten dat om heeft leven gewoon teveel afleidingen.

Weegschaal

Het voelt misschien een beetje gek om jezelf onderaan deze ranking te zien, maar we weten beiden dat het klopt. Je houdt van mooie dingen, maar dat wil niet zeggen dat je constant bezig bent alles mooi te houden. Net als Tweelingen haal je alles uit de kast wanneer er een feestje is, maar er moet wel wat gebeuren om je eraan te laten beginnen.

Vissen

Jij houdt van relaxen en ontspannen, dus het is geen verrassing dat je ook zo met het huishouden omgaat. Een beetje chaos is voor jou geen probleem, want hierdoor voor jij dat je leeft. Je kijkt liever je favoriete serie dan dat je een paar handdoeken vouwt. Je zou het natuurlijk ook kunnen combineren, Vissen…

Boogschutter

De dingen die jij het meest belangrijk vind in het leven, zijn avontuur, onafhankelijkheid en geluk. Zou je ergens in die lijst het huishouden willen vinden, zou je lang bezig zijn met zoeken. Waarom iets schoonmaken wat straks toch weer vies wordt? Je bent meestal te druk met het plannen van je volgende avontuur, dus je bent toch al zelden thuis.

Wat is jouw sterrenbeeld en herken je jezelf erin?

Yvette

Yvette schrijft al heel lang, maar de laatste jaren richt ze zich met haar blog vooral op het huishouden. Op haar website Spillmytea.com laat ze op nuchtere wijze zien hoe je een thuis creëert waar je je gelukkig voelt. Alles over interieur, simpel huishouden, minimaliseren, tuinieren en koken, met een Brits en Scandinavisch tintje. Alles om jouw huis een liefdevol thuis te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven