Hoe leer je koffie drinken? 4 handige tips

Nadat mijn vliezen rond 02.00 uur braken en we met net tweeënhalf uur slaap achter de kiezen in het ziekenhuis moesten afwachten, besloot Ro voor het eerst in zijn leven vrijwillig naar de koffieautomaat te lopen. Alles om maar wakker te kunnen blijven. Al bleek deze nacht natuurlijk slechts een voorproefje op de daaropvolgende periode. Koffie leren drinken: iedereen heeft er zo zijn redenen voor. Of je nu probeert enigszins fit te blijven tijdens de bevalling, mee wil doen met je collega’s of omdat je kind op voetbal wil en je om 7 uur al op het veld moet staan. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Zo leer je koffie drinken in 4 simpele stappen

Koffie met melk

Hoe lekker gemalen koffie ook ruikt, als je meteen een kopje espresso naar binnen tikt, haak je gelijk af. Wie koffie wil leren drinken, begint aan een koffie met melk. De latte machhiato is een goede instapkoffie. Deze bestaat uit drie gelijke delen: melkschuim, espresso en gestoomde melk. Omdat er relatief veel melk in zit, is deze perfect voor wie (nog) niet zo van koffie houdt.

Koop goede koffie

Makkelijk gezegd, maar wat is nu goede koffie? Wanneer je nog niet zolang koffie drinkt (of het nog moet leren drinken) is het misschien lastig om de juiste te kiezen. De supermarkten staan vol met allerlei varianten en online vind je er nog veel meer. Gelukkig vind je in een koffie webshop vaak uitgebreide informatie per koffiesoort. Ook staat er regelmatig een blog op de website waarin kenners je kunnen vertellen welke koffie je nu echt moet hebben voor de lekkerste koffie. En anders kan je terecht bij de klantenservice met al je vragen. Hoe dan ook, investeer in een goed product. Dat is over het algemeen namelijk al de helft van de smaak.

Probeer meerdere soorten koffie

Mocht de ene soort koffie je niet bevallen, probeer dan eens wat anders. Misschien ben je fan van filterkoffie of juist van gemalen bonen? Kijk ook bij vrienden wat zij drinken en test verschillende koffiesoorten om te kijken wat bij jou past.

Maak er een fijn moment van

Als je echt graag koffie wil leren drinken, is het fijn als je koffie associeert met een ‘succesmoment’. Dus even tijd voor jezelf, een lekker koekje erbij en een moment van rust. Op die manier krijg je van het drinken van koffie een prettig gevoel.

Ben jij een echte koffieliefhebber of moet je het nog leren drinken? Ik ben benieuwd naar jouw beste koffieverhalen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©EllyGri – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven