Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zo bespaar je kosten tijdens een verbouwing

Een verbouwing wordt vaak als een flinke kostenpost gezien. Volledig terecht, aangezien een verbouwing nooit gratis is. Je moet betalen voor de vakmensen, voor het materiaal en voor bijkomende zaken. Tóch is het aan te raden om voor een verbouwing te kiezen als je niet meer tevreden bent met je huis. Met een verbouwing maak je je woning weer volledig naar wens. En dat wordt als iets onbetaalbaars gezien. Uiteraard is het wel aan te raden om de kosten enigszins in toom te houden. En met onderstaande tips gaat je dat zeker lukken!

Tip 1: schakel de beste vakmensen in

Heb je voor een verbouwing een aannemer nodig? Staar je dan niet blind op de goedkoopste prijs, maar kies juist voor een hele goede aannemer. Deze aannemer vraagt mogelijk een hoger tarief, maar levert wel beter werk af. Een forsere initiële investering bespaart op termijn juist kosten. Goedkoop is ook in dit geval namelijk vaak duurkoop.

En dit geldt ook voor andere partijen dan voor de aannemer. Ook als je een dakdekker nodig hebt, is het aan te raden om voor het beste van het beste te gaan. Legt deze dakdekker een nieuw dak op je woning aan? Dan kun je uitgaan van een lange levensduur zonder lekkages. En daarmee bespaar je op termijn een heleboel geld.

Tip 2: steek waar mogelijk je eigen handen uit de mouwen

Het kan nooit kwaad om je eigen bijdrage aan de verbouwing te leveren. Moeten er bijvoorbeeld bepaalde zaken in je woning gesloopt worden? Met een beetje inzet is dit iets wat je prima zelf kunt doen. Daarmee bespaar je geld dat je normaal gesproken aan een vakspecialist uit zou moeten geven.

Kijk hierbij wel goed naar de mogelijkheden die je hebt én je eigen capaciteiten. Lang niet alle werkzaamheden kun je uitvoeren zonder specifieke kennis of gereedschap, sommige kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het verstandig om ook te blijven overleggen met je aannemer. Die begrijpt maar al te goed dat je de verbouwing niet onnodig duur wil maken en denkt met je mee wat wel en niet verantwoord is.

Tip 3: bestel tijdig alle benodigdheden

Voor een verbouwing heb je altijd materiaal en andere benodigdheden nodig. Zeker tegenwoordig is het aan te raden om deze benodigdheden tijdig te bestellen. Waarom? Omdat je hiermee mogelijke prijsstijgingen voor bent. Door de hoge inflatie stijgen veel producten en materialen in prijs, waardoor op tijd bestellen verstandig is. Dit kan onder de streep veel geld schelen.

Ditzelfde geldt voor het huren van een afvalcontainer. Als je last minute nog een afvalcontainer nodig hebt, vraagt de verhuurder hier mogelijk meer geld voor. Regel je echter weken of zelfs maanden van tevoren de afvalcontainer al? Dan kun je van de ‘normale’ prijs uitgaan.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Shutter.B – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids