Hoe kies je het perfecte tv-meubel voor jouw woning?

Een tv-meubel is een belangrijk onderdeel van je woonkamer. Hij voegt iets toe aan de stijl van je interieur en is natuurlijk functioneel. Toch kan het kiezen van jouw perfecte tv-meubel een flinke uitdaging zijn. De onderstaande 6 tips helpen je bij het kiezen van een televisiemeubel dat bij jouw woonkamer en stijl past.

Zo vind je het perfecte tv-meubel voor jouw interieur

Meet de ruimte op

Zoals bij ieder nieuw meubelstuk is het ook in dit geval belangrijk dat je de beschikbare ruimte in je woonkamer opmeet. Houd in je achterhoofd dat je televisie straks moet passen op de kast en, bij voorkeur, nog wat ruimte overlaat. Daarnaast moeten de verhoudingen in huis kloppen. Een tv-meubel dat te groot is, kan overweldigend overkomen. Een klein meubel oogt vaak wat verloren. Vind je het lastig om een goede schatting te maken? Teken alles dan op schaal uit en kijk hoe het tv-meubel zich verhoudt tot de rest van je interieur. Alternatief is een groot stuk karton in de afmetingen van het gewenste meubel knippen en in je woonkamer leggen.

Bepaal je opbergbehoeften

Sommige mensen vinden het fijn als hun tv-meubel vooral geschikt is voor een vaasje of een paar andere accessoires. Maar anderen bergen ook graag de tv-box, spelcomputer en andere spulletjes op. Kies daarom voor een meubel dat bij die behoeften past, met voldoende planken, kasten en/of lades. Bijkomend voordeel: op die manier blijft alles voor het oog netjes opgeruimd.

Zoek een meubel in jouw stijl

Kijk goed naar de meubels die al staan en pas je keus hierop aan. Speciaalzaken, zoals de Bommel Meubelen, bieden een ruim assortiment aan. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt, maakt dan niet uit. Je vindt hier altijd een meubel dat past bij de rest van je woonkamer. Deze eenheid zorgt voor de rustige uitstraling die het huis een thuis maakt.

Functionaliteit van het meubel

Het is fijn dat, wanneer je televisie kijkt vanuit je bank of stoel, het toestel op de juiste hoogte staat. Dat kan alleen als je tv-meubel voldoende hoog genoeg is. Meet daarom voor je een aankoop doet goed uit welke minimale en maximale hoogte je zoekt. Verder is het prettig als je een meubel vindt waarin je alle kabels en snoeren netjes kunt wegwerken. Dit oogt rustiger en kijkt fijner.

Kwalitatief, duurzaam tv-meubel

Het is fijn als je lang kunt genieten van jullie nieuwe televisie-meubel. Daarom is het belangrijk dat je investeert in goede kwaliteit. Denk aan een stevig materiaal, zoals eiken of mangohout. Ook hoogwaardig metaal geeft een bijzondere uitstraling en gaat lang mee.

Bezoek een woonwinkel

Uiteraard wil je niet over één nacht ijs gaan. Daarom is het verstandig om een fysieke woonwinkel te bezoeken voor je de definitieve beslissing neemt. Door een meubel in het echt te zien, kan het toch weer anders ogen dan online leek. Bovendien kan je in een winkel advies vragen aan een deskundige. Zij weten als geen ander hoe je de juiste keus maakt en het perfecte tv-meubel vindt.

Door bovenstaande tips te volgen maak je een weloverwogen keuze bij de aanschaf van jouw perfecte tv-meubel.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Dariusz Jarzabek – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven