Hoe kies je nieuwe raamdecoratie? 3 tips

Het kiezen van nieuwe raamdecoratie kan nog best een klusje zijn. Er zijn enorm veel opties en er is geen goed of fout. Of je nu van houten shutters of linnen gordijnen houdt, het is allemaal mogelijk. Om de zoektocht makkelijker te maken kun je een bepaalde volgorde aanhouden. We zetten drie tips op een rijtje zodat je beter weet hoe je te werk kunt gaan. Zo heb je binnen no-time nieuwe raamdecoratie gekozen. 

Bekijk wat past bij het type raam en ruimte

Deze eerste tip is misschien wel de meest belangrijke. Voor het kiezen van nieuwe raamdecoratie verdiep je je eerst in het type raamdecoratie dat geschikt is voor jouw raam. Voor een draai- en kiepraam is bijvoorbeeld weer iets anders geschikt dan een raam dat niet geopend kan worden. Bij een raam dat open kan is het verstandig om rekening te houden met de manier waarop raamdecoratie wordt gemonteerd.

Het fijne is wel, dat veel raamdecoratie op maat verkrijgbaar is. Veel mensen bestellen bijvoorbeeld shutters op maat om zeker te weten dat ze passen. Dat kun je eenvoudig zelf inmeten en bestellen.

Stel een wensenlijstje op

Op het gebied van raamdecoratie hebben mensen over het algemeen verschillende wensen. De een koopt het echt om de zon te weren en de ander zoekt ook een stukje privacy in de raamdecoratie. Als je bijvoorbeeld op je kantoor aan het werk bent heb je er niet altijd behoefte aan dat mensen naar binnen kijken. Dan is het fijn als je met raambekleding privacy kunt realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een plisségordijn die je op de gewenste hoogte in kunt stellen.

Ook kun je het fijn vinden als raamdecoratie isoleert. Dan kun je op zoek gaan naar rolgordijnen of naar duette shades plissé gordijnen. Het voordeel is dan dat je de temperatuur in huis op peil houdt.

Match met de rest van je interieur

Ten derde is het van belang dat je de raamdecoratie aan laat sluiten bij de rest van je interieur. Het geeft immers rust als je inrichting voelt als een geheel. Raambekleding kan een aanvulling zijn voor de sfeer. Het is daarom wel handig om het op elkaar af te stemmen.

Heb je bijvoorbeeld een interieur met industriële moderne kenmerken? Dan is het leuk om voor stoere raambekleding te gaan. Kies dan donkere kleuren of stevige materialen. Ben je meer van het landelijke warme gevoel? Dan kun je dat meenemen bij het kiezen van raamdecoratie en bijvoorbeeld voor stoffen gordijnen of vouwgordijnen gaan. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven