Hoe geef je je kind een onvergetelijke verjaardag?

Als je kinderen jarig zijn, wil je ze het liefst een geweldige dag geven en laten voelen hoe blij jullie met hen zijn. Maar hoe geef je je kind nu eigenlijk een onvergetelijke verjaardag? In dit artikel vind je 7 tips die je helpen om overal aan te denken en er een liefdevol feestje van te maken. Welke ga jij meenemen naar de volgende verjaardag?

Onvergetelijke verjaardag voor je kind

Ontbijt (op bed)

De verjaardag van je kind begint natuurlijk met een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed. Dat kan tegenwoordig supermakkelijk: je kunt gewoon een ontbijt bestellen en dat wordt bij je thuisbezorgd. Daar zit alles bij voor een heerlijke start van de dag. Online kan je alles toevoegen dat jullie lekker vinden, zodat het een ontbijt wordt dat echt bij jullie past.

Ze komen het ontbijt bezorgen vanaf 7.30 uur, dus ideaal voor een ontbijtje in het weekend of om jullie dag mee te beginnen voor school start. Het leuke van een speciaal verjaardagsontbijt is dat je kind de dag meteen met een lekkere verrassing begint. Zo zal hij of zij echt de hele dag door een jarig gevoel hebben en houden.

Versierde woonkamer

Ken je dat gevoel nog van vroeger, dat je naar beneden liep in je pyjama, de deur opende en overal slingers en ballonnen hingen – allemaal om jouw leven te vieren. Dat speciale gevoel geef je natuurlijk ook graag met liefde door aan je kind. Zodra ze slapen kan je de ballonnen opblazen en slingers ophangen, zodat je ’s ochtends vroeg meteen naar beneden kan.

Vind je een ontbijt op bed helemaal niks? Dan kan je met de ontbijtservice ook een later tijdstip afspreken. Eten in een versierde kamer is uiteindelijk minstens zo leuk!

Een mooi cadeau

Kinderen kunnen vaak zonder twijfel hun verlanglijst samenstellen. Soms met (voor de meesten) onhaalbare wensen, zoals een puppy of een reis naar de Malediven, maar vaak ook met mooie cadeaus voor hun verjaardag. Denk aan een nieuwe fiets, step, skelter of ander tof buitenspeelgoed, een barbiehuis, nieuwe LEGO, verzamelpoppetjes of iets voor hun hobby. Een groot (en/of duurder) cadeau kun je in de huiskamer zetten, kleinere cadeaus verstop je met een speurtocht door het huis heen.

Verjaardagstaart

Geen verjaardag zonder taart! Of er nu veel visite komt op de dag zelf of dat je het vandaag alleen met het gezin viert, iets lekkers hoort erbij. Iets dat altijd goed is? Deze heerlijke huisgemaakte appeltaart of een lekkere cheesecake. Slagroomtaart met een foto kan natuurlijk ook.

Verjaardagswensen

Deze tip vond ik op JM Ouders: laat drie (haalbare) wensen van je kind uitkomen op zijn verjaardag. Misschien kunnen jullie ’s ochtends gaan zwemmen, een speciale taart bakken met elkaar, zijn of haar favoriete spelletjes spelen, naar een pretpark of knutselen. Het gaat dus echt om het maken van nieuwe herinneringen en niet zozeer iets wat je kan kopen.

Kaartjes

Iets dat ook helemaal bijdraagt aan het jarige gevoel van je kind is het ontvangen van een verjaardagskaart. Vraag aan goede bekenden of zij een kaartje willen sturen of door de bus willen komen doen, zodat je kind zich nóg jariger voelt – voor zover dat natuurlijk nog kan met deze tips.

Lievelingseten

Op je verjaardag eet je je favoriete eten. Overleg vantevoren met je kind wat hij nu echt het allerlekkerst vindt. Dit kan je als verrassing maken, maar – leuk met oudere kinderen – ook samen koken voor de rest van het gezin. Je hebt dan echt een fijn moment samen en je kind heeft mogen meehelpen aan zijn lievelingsgerecht. Wie weet verrassen ze je met een bijzondere eigen inbreng die het nog lekkerder maakt.

Hoe ga jij de verjaardag van je kind vieren dit jaar?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Maren Winter – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven