Hoe deel je je dagen productiever in?

Productiviteit is iets dat we bijna allemaal willen verbeteren. Als je meer doet in minder tijd, kan je meer succes ervaren in je carrière en studie. In deze blogpost geven we een aantal technieken en tips die je kunnen helpen om je productiviteit te verhogen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het eerste wat je moet doen als je je productiviteit wilt verbeteren is goed voorbereiden. Plan je dag goed en wees realistisch over wat je kunt bereiken. Probeer je taken zo slimmer mogelijk in te delen en kijk wat je vooruit kunt werken. Maak een lijst van taken die je die dag wilt afronden en hou je daaraan.

Neem op tijd pauze

Productiviteit is geen wedstrijd waarbij je zo veel mogelijk in zo min mogelijk tijd moet doen. Neem regelmatig pauzes tussen je taken. Korte pauzes en even wat tijd voor jezelf helpen je om je energie te hernieuwen en je geest te verfrissen. Als je je concentratie verliest, zal je productiviteit ook afnemen.

Leer organiseren

Het is belangrijk om georganiseerd te blijven. Probeer je werk en bijbehorende documenten bij te houden. Het kan helpen om een schema te maken waarin je je taken en deadlines kunt bijhouden. Dat maakt het gemakkelijker om deadlines te halen en productiever te zijn.

Planning is key

Plannen is een essentiële vaardigheid voor succes in je leven.

  • Formuleer een helder doel Door een duidelijke doelstelling te hebben, zul je gemotiveerd blijven om je planning goed uit te voeren.
  • Behoud overzicht Maak lijstjes, gebruik een dagboek of kunstagenda of een organisatiesysteem om je doelen bij te houden. Bij Bekking & Blitz kun je diverse spullen vinden die je helpen bij het plannen.
  • Maak een realistische tijdschema Als je realistische tijdschema’s maakt, kun je effectiever plannen en krijg je een beter beeld van wat er binnen jouw mogelijkheden ligt.
  • Blijf flexibel Plan altijd met de verwachting dat dingen zullen veranderen. Blijf op de hoogte van veranderingen en aanpassingen die je hebt gedaan, zodat je altijd in staat bent om je plannen aan te passen als dat nodig is.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Dean Drobot – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven