Hoe kan je je het best kleden tegen de kou?

De koudere dagen zijn terug van weggeweest. Misschien ben jij het nu al zat? Toch hoef je het zeker niet koud te hebben deze winter. In Scandinavië zeggen ze namelijk dat slecht weer niet bestaat. Slechte kleding wel. En zo is het maar net! Op de kou, zowel binnen als buiten huis, kan je je namelijk goed kleden. In dit artikel delen we de beste tips met je waardoor jij het komende winter in elk geval lekker warm hebt!

Handige tips om je warmer te kleden

Kies voor warm ondergoed

Nee, we bedoelen niet dat je een gebreid setje moet aantrekken, maar dat je buiten je standaard ondergoed ook thermo ondergoed nodig hebt. Begin met comfortabele lingerie als eerste laag. Het moet immers allemaal wel lekker zitten! Tegenwoordig kan je alle kanten op: van BH’s zonder beugel tot T-shirt BH’s van zacht materiaal. Kies bovendien voor de juiste maat, zodat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Bij LASCANA, specialist op het gebied van lingerie en nachtmode, vind je handige maattabels en informatie om de juiste onderkleding te vinden. Hierover heen gaat een thermolaag. Goed thermo ondergoed sluit naadloos aan, rekt voldoende mee en helpt om je lijf op temperatuur te houden. Voor een winterse wandeling is het fijn om een thermoshirt met col te kopen.

Werk in laagjes

Zeker wanneer je de deur nog uitgaat, is het handig om meerdere lagen te dragen. Je wil immers niet wegzweten omdat je bovenop je thermolaag een dikke fleecetrui draagt. Truien & vesten zijn er in verschillende diktes. Het helpt om dunnere laagjes over elkaar te dragen, zodat je verschil voelt wanneer je iets uittrekt, maar niet zodanig dat je meteen weer zit te bibberen. Balans is het toverwoord. Om dit te vinden, zal je ook een beetje moeten testen wat bij jou past.

Warme sokken

Zeker wanneer je thuis bent en weinig beweging krijgt, is het belangrijk dat je je voeten goed warm houdt. Door warme, bij voorkeur wollen, sokken over je katoenen sokken aan te trekken, creëer je ook hier laagjes en koelen je voeten minder snel af. Een bijkomend voordeel van wol is dat het vocht afvoert en goed warm is. Ga je naar buiten, bijvoorbeeld voor een wandeling? Dan kan het helpen om dunne thermosokken aan te schaffen, zodat je wel gewoon in je schoenen past.

Gebruik accessoires voor extra warmte

Zeker wanneer je naar buiten gaat, is het slim om je handen goed warm te houden met winddichte handschoenen en je hoofd te beschermen met een toffe beanie of wollen muts. Verder kan je, in het geval van sneeuw, kiezen voor speciale laarzen met voering. Goede kleding, in combinatie met de juiste accessoires, maken namelijk echt het verschil. Je zal zien dat het daardoor een stuk minder vervelend is om naar buiten te gaan deze winter.

Ben jij een echte huismus tijdens de koude wintermaanden? Of kan je, mits goed gekleed, een winterse wandeling wel waarderen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Iriha_foto – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven