Hockeyvaders: waarom je deze Videoland serie wil zien

Na Luizenmoeder en Moedermaffia is het weer tijd voor een serie over vaders: Hockeyvaders. Hij is vanaf nu te zien op Videoland en wij doken er voor je in om te kijken of het een aanrader is. Bij deze: jazeker! Hieronder lees je waarom Hockeyvaders zo leuk is!

Waar gaat Hockeyvaders over?

Een uit de hand gelopen grap verschijnt breed uitgemeten in het nieuws. Aan voorzitter JP om het tij te keren. Zijn eerste optreden om de zaak glad te strijken loopt echter uit op een fiasco. Het seksisme en racisme jaagt de sponsoren weg en de toekomst van de club hangt aan een zijden draadje. Aan de vrienden JP, Karim en Wouter de nobele taak om samen het tij te keren voor de club zijn honderdjarig jubileum mag vieren. Of dat lukt..?

Waarom?

Goede Nederlandse serie

Ik hou van Nederlandse series met wat serieuzere onderwerpen. Vroeger keken we Q & Q (oké, de herhalingen, maar ja, zo oud ben ik), Unit 13 en 12 steden, 13 ongelukken. Van de laatste jaren vond ik o.a. Feuten erg leuk en Hockeyvaders past toch wel een beetje in dat rijtje. Het corporale (waar ik werkelijk helemaal niks mee heb, maar wat me wel altijd fascineert), de hockeywereld die er aan de buitenkant keuriger uitziet dan ze is – de perfecte ingrediënten voor een nieuwe serie! Daarbij is hij helemaal van nu, met een diverse cast en moderne onderwerpen.

Walid Benmbarek

Google is your friend.

De Sneer van Sanne

Fervent WIDM-kijkers kennen de Sneer van Sanne vast nog wel uit seizoen 17 (2017). Ze verstaat de kunst om op een hele grappige manier vileine opmerkingen te maken over anderen en dit past perfect bij haar karakter Emma.

Reality check

Zowel seksisme als racisme zijn behoorlijk gevoelige onderwerpen. Het is gemakkelijk om met je vinger te wijzen naar een andere partij. Hockeyvaders laat in mijn ogen heel sterk zien dat de zaken, toepasselijk, niet zwart-wit zijn. Hoe elke partij zijn eigen blinde vlekken heeft, maar ook dat de media een flinke rol spelen bij de beeldvorming na een incident. Het herinnert mij in elk geval dat ik moet oppassen mijn emoties niet de boventoon te laten voeren, maar juist nuance en interesse in de ander. Oordelen is immers makkelijk, begrijpen een stuk lastiger.

Een serie over oudere kinderen

Veel series (De Luizenmoeder, Papadag) gaan over ouders met jonge(re) kinderen. Aan Hockeyvaders komt geen baby te pas. Alle kinderen zijn al ouder en de issues waarmee de ouders dealen zijn erg herkenbaar voor wie pubers en oudere kinderen heeft.

Hockeyvaders: echt anders

Je leest het natuurlijk hierboven al, ik ben erg enthousiast over Hockeyvaders. De serie is echt anders dan andere, de cast is erg leuk en goed gekozen, en er worden zowel serieuze als grappige onderwerpen behandeld. Het is vernieuwend en dus alleen al om die reden de moeite waard.

Hockeyvaders is nu te zien op Videoland.

Heb jij deze nieuwe serie al gezien? Wat vond jij ervan?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven