Hints en theorieën aflevering 4 van Wie is de mol 2024 (revanche)

Een bijzondere aflevering waarin één van de kandidaten de kans heeft om terug te keren in het spel. Daarnaast gaat er niemand uit – zoals ook elk seizoen een keer gebeurt. Spannend dus. Want wie is toch die mol? In deze nabespreking van aflevering 4 van WIDM 2024 gaan we kijken naar de laatste hints en theorieën, maar ook vind je de uitleg per opdracht. Wie is jouw mol? Laat het me weten in de comments!

Aflevering 4 (Wie is de mol? 2024): revanche

De betekenis van de aflevering laat zich dit keer gelukkig makkelijk uitleggen. De drie kandidaten die in het bezit zijn van een topito mogen zich revancheren en proberen om terug te komen in de aflevering.

Opdracht 1: Kijken, kijken, wel kopen (max. € 3.000,00)

Handige informatie uit opdracht 1

De kandidaten vinden twee enveloppen in het busje. In de ene wordt gevraagd om vier kandidaten die liever hun hand op de knip houden. Dat zijn Fons, Kees, Rosario en Tooske. De andere groep wil wel gel uitgeven. De eerste groep staat op de Paseo de la Reforma, een weg in Mexico-Stad die elke zondag wordt afgesloten voor autoverkeer en open staat voor sporters.

Deze groep gaat over deze weg met de fiets naar een antiekmarkt. Daar staan 10 items die Rik heeft gekocht voor € 250,00. De andere groep is al op de antiekmarkt. Zij hebben een budget van € 100,00. Ook zij aan tien voorwerpen kopen waarvan ze hopen dat die waardevoller lijken dan de voorwerpen van Rik. Tijdens de fiets kan extra shoptegoed worden verdiend door bepaalde nummers te bellen. Hiervoor hebben ze 30 belminuten.

Verdiensten:

  • 0-10 minuten beltegoed verbruikt: € 300,00 per goed voorwerp
  • 10-20 minuten beltegoed verbruikt: € 200,00 per goed voorwerp
  • 20-30 minuten beltegoed verbruikt: € 100,00 per goed voorwerp

Tijdens de telefoontjes krijgen ze een keus: extra geld voor de groep op de antiekmarkt of een troef.

Verdacht gedrag uit Kijken, kijken, wel kopen

Op zich kan de mol in beide groepen zitten. Door handige voorwerpen uit te kiezen, zou je de groep kunnen misleiden. Aan de andere kant heb je in de fietsgroep wel meer invloed op de uiteindelijke hoogte van het totaalbedrag. Kees en Tooske, die ik beiden in het vizier heb, zitten opnieuw allebei op een behoorlijk beslissende positie. Tegelijkertijd kan de andere groep met het beperkte budget maar 9 items kopen. Ook op die manier is er wat minder geld voor de pot.

Daarnaast vertelt Tooske aan Fons dat keuze twee was dat je nog meer geld kon meegeven aan de andere groep. Bovendien, om die troef te verdienen moet je langer aan de lijn blijven. Rosario heeft geen joker genomen, omdat hij echt zenuwachtig werd van de grote hoeveelheid belminuten. Vind ik echt kandidatengedrag. Fons oogt ook als een kandidaat, een beetje zenuwachtig. Sor en Tooske fietsen verder. Zij spreken verder af om de jokers te pakken bij de volgende punten.

Verrassende twist

Babs, Jip en Justin lopen ook over de markt met een geheime missie. Ze moeten ongezien hun topito op een amulet plaatsen. Als dit lukt, krijgt één van hen de mogelijkheid om in de volgende opdracht terug te keren in het spel. Het lukt zowaar!

Follow the money

Dankzij Tooske en Rosario wordt met het bellen naar het laatste nummer nog 400 extra pesos verdiend. Maar door al het bellen is er toch nog maar € 100,00 per goed item te verdienen. Dus in die zin maakte dat extra geld ook niet meer uit. In totaal raden ze 7 voorwerpen goed en verdient de groep hier € 700,00 totaal.

Opdracht 2: Hoog spel spelen

Om te bepalen wie straks mag terugkeren, moeten de drie afvallers strijden in een Expeditie Robinson waardige opdracht: zo snel mogelijk de volledige toren bouwen. De winnaar (Babs) verdient 6 sleutels en heeft 60% op terugkeer, nummer twee (Justin) 3 sleutels met 30% kans en de laatste (Jip) heeft één sleutel en daarmee 10% kans.

Hierna worden ze opgesloten in kisten. Op de kist van Babs passen zes sleutels, op die van Justin drie en op die van Jip één. Het is dus ook een kwestie van geluk hebben.

Opdracht 3: Op het spel zetten (max. € 3.500,00)

De groep staat bij Rik en splitst zich in twee groepen. In elke groep moet iemand zitten die dol is op spelletjes en hier goed in is. Ze gaan in bootjes varen en moeten vervolgens spellen spelen. Kies je ergens voor dan moet je het met succes afronden, anders verdien je mingeld voor de pot.

  • Groep 1 Anna, Fons, Kees, Rosario
  • Groep 2 Jeroen, Rian, Tooske

Ze verliezen € 500,00 uit de pot met dit spel. Ze zijn allemaal behoorlijk verbaasd, omdat ze dachten het goed te hebben gedaan. Ligt dat aan Jeroen, die alles opschreef?

Verdacht gedrag in opdracht 3

Het zou best een WIDM-hint kunnen zijn dat uitgerekend Tooske (ja, ik zit gigantisch in de tunnel) de rubikskubus uitkiest en vervolgens met het mol-logo in haar handen eindigt.

Het openen van de kisten

Jeroen pakt een sleutel namens de groep en daarmee mag hij proberen een kist te openen. Wie er terugkomt in de groep? Dat zien we volgende week. Ook vindt er geen eliminatie plaats, dus in die zin zijn we als kijker helaas nog niet veel wijzer.

Hints en theorieën aflevering 4

  1. Opnieuw viel me op dat er best wat vrouwenbeelden te zien waren in de aflevering. Daarom denk ik dat de mol toch weer een vrouw is.
  2. Tooske pakte de rubikskubus en draaide snel het mol-logo tevoorschijn.

Verder hieronder weer de video’s van Siem (wordt toegevoegd wanneer hij erop staat) en Gido.

Op wie zet ik mijn punten in?

Eigenlijk baal ik stiekem een beetje, want ik zit weer vast in een tunnel – net als ieder jaar. Maar ik blijf toch nog even bij Tooske. Hoewel ik Jeroen vanaf het allereerste moment een tikje verdacht vond, wisselt dat nu per aflevering. Kees hetzelfde verhaal. Alleen Rosario voelt voor mij nog steeds niet echt als een mol – mocht hij het wel zijn, is hij wat mij betreft echt een briljante mol van het niveau Jan Versteegh.

Op wie zetten jullie je punten in? Wie vond jij verdacht in deze aflevering van Wie is de mol? 2024, zou de afleveringstitel Revanche nog ergens anders op kunnen slaan dan de terugkeer van deze kandidaat? Laat het me weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Joy Hansson

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven