Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze 5 hindernissen na 1 januari sla je het liefst over

Met vuurwerk, champagne en net iets te veel oliebollen vier je het leven en het nieuwe jaar dat voor de deur staat! Misschien zit je vol goede voornemens en heb je er zin in. Maar er zijn een paar hindernissen na 1 januari die de meeste mensen liever zouden overslaan…

5 nieuwjaarshindernissen waar niemand echt zin in heeft

Het verplichte zoenrondje op je werk

Misschien ben je zelfstandig ondernemer zonder directe collega’s, maar de meeste mensen ontkomen er niet aan in de eerste week van het nieuwe jaar. We kennen allemaal die tenenkrommende situatie waarin je smoezelige of zelfs stinkende collega die zijn vlezige lippen net iets te dicht bij je mond plant. Of dat je keurig een hand uitsteekt, bij wijze van stille hint, en X. van afdeling Y je alsnog naar zich toetrekt voor een paar flinke klapzoenen en de beste wensen. Misschien kunnen hier mooie T-shirts voor ontworpen worden: een gelukkig nieuw jaar wensen kan immers prima met een handdruk.

Dat hele gezondere eten

Het nadeel van een geweldige nieuwjaarsavond is dat je hem vaak al verkeerd begint. Je oliebollen wegspoelen met champagne maakt namelijk dat je met min 1 begint. En tja, waarom zou je de dag erop die eenzame oliebol weggooien? Je had je immers ook voorgenomen minder eten te verspillen…

Collega’s en familieleden die zijn gestopt met roken en/of snoepen

Zeker de combinatie is een ramp. Je kan ze maar beter de komende maand ontlopen, want iemand die tot en met 31 december intens genoot van cupcakes met flinke dotten botercrème kan in het nieuwe jaar onmogelijk vrolijk worden van die stengel bleekselderij. En stoppen met roken? Hoewel het een mooi voornemen is en ze het hopelijk volhouden, zijn die eerste weken het zwaarst. Zowel voor de ex-roker als zijn omgeving.

Te veel goede voornemens in het algemeen

Misschien is het een goed plan om te stoppen met één slechte gewoonte. Maar tien tegelijkertijd aanpakken? Dat kan eigenlijk geen mens volhouden. Door elk jaar opnieuw te beginnen aan allerlei projecten die je niet afmaakt, kan je soms wat moedeloos raken. Zeker richting Blue Monday. Die goede voornemens maken het begin van het nieuwe jaar niet bepaald makkelijker.

Op nieuwjaarsvisite gaan op 1 januari

Het is een beetje als met te veel kraamvisite ontvangen in die eerste, kwetsbare week. Doodop, katerig, licht humeurig je familie bezoeken met de beste wensen? Nee, doe dat liever als je weer een beetje bijgekomen bent van oudejaarsavond en -nacht. 1 januari is voor bijkomen, slapen, warme dekentjes en een film. Leven begint de dag daarna wel weer!

Wat vind jij de grootste hindernissen als het nieuwe jaar net start?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids