Helpen die haargummies nou echt?

Op Instagram en andere socials krijg je om de haverklap iemand te zien die bevallig de camera in kijkt met een potje haargummies. Je zou er een vollere bos van krijgen en ze zijn daarmee een weldaad voor je kapsel. Of dat echt zo is? Ik had nog een potje staan en besloot het te testen. De uitkomst verbaasde me enorm!

De status van mijn haar vooraf

Voor de lezer die hier via Google komt, stel ik me eerst even voor. Mijn naam is Merel en in de afgelopen tien jaar ben ik vijf keer zwanger geweest. In 2014 en 2015 beviel ik van een dochter. De derde keer (2019) eindigde in een miskraam met 8 weken, de vierde keer (2020) werd ons dochtertje stil geboren en de laatste keer, in 2021, kregen we een zoon. Ja, dat is inderdaad mijn halve levensverhaal in een zin (en nee, zo stel ik me doorgaans niet voor), maar voor dit verhaal is het wel van belang.

Ik ben geen vrouw die fluitend door haar zwangerschappen rende. Dat was al zo toen ik zwanger was van mijn oudste dochter (2006), maar ook de andere keren bleek het een aanslag op mijn lijf. Er zijn momenten geweest dat ik dacht kaal te worden, zo erg werd het. Het bleef maar uitvallen! Eigenlijk is het afgelopen jaren nooit meer op het oude niveau geweest. Zelfs nadat het aangroeide, bleef het dun.

Hoewel het na de geboorte van mijn zoontje niet in zó’n erbarmelijke staat eindigde, voelde mijn haardos wel steeds dunner aan. De status voor ik de haargummies begon te slikken was dus eigenlijk opnieuw treurig.

Waarom ging ik aan de haargummies?

Ik ben geen health freak, slik alleen supplementen waarvan ik denk dat ik ze nodig heb en was bij die haargummies eigenlijk een beetje bang dat het vooral mooie beloftes waren van de reclame. Maar ik ging naar de Negenmaandenbeurs, medio 2022, en kreeg een potje Yummygums mee. Die eindigden in de kast, moet ik heel eerlijk bekennen, omdat ik nog steeds een beetje argwanend tegenover die supplementen stond.

Toch heb ik het potje op een goede dag geopend. Een beetje onder het mom van: slechter kan het niet worden. Inmiddels heb ik nieuwe haargummies van Kruidvat eigen merk. Hoe dat precies zit en wat mijn bevindingen zijn? Dat ga ik je nu (eindelijk) vertellen!

Helpen die haargummies nou echt?

Daar kan ik op zich kort over zijn: jazeker.

Hoe merk je het verschil met haargummies?

Ik slikte braaf 1-2 gummies per dag, maar was er niet heel bewust mee bezig. Omdat ik mijn haar vaak in een makkelijke knot of vlecht doe (en omdat ik gedurende de dag bezig ben met 101 dingen), merkte ik zelf niet zo heel veel verschil. Dat wil zeggen, tot ik bij de kapper zat. Ze kamde mijn haar uit en merkte op dat mijn puntjes zo gezond waren, maar ook dat mijn haar dikker oogde en voelde. In tegenstellingen tot alle keren daarvoor werd het alleen gekleurd en ging ik met nieuw zelfvertrouwen de deur uit.

Inmiddels zie ik het ook en draag ik mijn haar vaker los. Op de plekken waar tijdelijk wat minder haar groeide, komt het nu terug. Mijn haar voelt steviger, dikker en oogt echt voller. Eigenlijk voor het eerst in tien jaar weer, als ik eerlijk ben. Hiervoor kwam ik de weerslag die de zwangerschappen hadden op mijn lijf (en met name mijn haar) nauwelijks nog te boven.

Aanvullend: ik heb in de periode dat ik begon met het slikken van de supplementen niet per se anders gegeten. Het heeft dus niet te maken met een verandering in voeding.

Wanneer merk je verschil?

Helemaal duidelijk kan ik dat niet zeggen, omdat het pas bij de kapper opviel. Maar ik denk na een maand ongeveer. Ik slikte één gummy per dag, soms vergat ik ze. Waarschijnlijk zie je sneller effect wanneer je wel twee stuks per dag neemt en ze consequent slikt.

Welke gummies zijn beter: Yummygums of Kruivat Oh my hair (eigen merk)?

Eerlijk gezegd merk ik geen verschil waar het mijn haar betreft. Inhoudelijk zijn er wel een paar voor- en nadelen te noemen.

  • Yummygums bevatten geen suiker, die van Kruidvat wel (meerdere soorten).
  • De smaak is anders. Yummygums smaakt naar frambozen, die van Kruidvat meer naar bessen.
  • De haargummies van Yummygums zijn duur: € 24,50 per pot van 60 gummies. Hier doe je ongeveer een maand mee als je de aanbevolen hoeveelheid van twee per dag inneemt. Oh my hair van Kruidvat kost voor dezelfde hoeveelheid € 7,99.
  • De bite verschilt ook: waar die van Kruidvat meer weghebben van een snoepje, blijft die van Yummygums echt tussen je kiezen plakken. Persoonlijk vind ik dat vervelend.

Voor je gezondheid zijn de gummies van Yummygums beter, omdat daar natuurlijke grondstoffen voor zijn gebruikt. Voor het lekkere geef ik de voorkeur zelf aan kruidvat. Zeker omdat het qua effect op je haar weinig lijkt uit te maken.

Daar staat overigens tegenover dat ik na aanschaf pas zag dat de gummies van Kruidvat eigen merk palmolie bevatten en ik het gebruik daarvan probeer te minimaliseren. Dus in die zin is het misschien goedkoper om gewoon mijn dieet aan te passen en gezonder te gaan eten, zodat ik de supplementen niet langer nodig heb. Ik ben er nog niet helemaal over uit.

Gebruik jij iets van supplementen voor je haar? Zo ja, welke en hoe bevallen die?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©YuriyZhurarov – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Helpen die haargummies nou echt?”"

  1. Ik gebruik ook graag hair gummies. Mijn favoriete zijn van het merk Hairlust. Sinds ik deze gebruik merk ik dat mijn haar een stuk voller, sterker en langer is geworden. Daarnaast is het absoluut geen straf om ze op te snoepen (natuurlijk niet boven de maximale dagelijkse dagdosering van 3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven