Heerlijke lasagne met extra groente en verse lasagnebladen

Lasagne is voor heel veel mensen een echte lekkernij. De laagjes lasagnebladen, afgewisseld met romige saus, is echt een persoonlijke favoriet. Het liefst genieten we niet alleen van lekker, maar ook van gezond eten. En dus kiezen we bij voorkeur voor deze heerlijke lasagne met extra groente en verse lasagnebladen. We zijn ooit begonnen met een van de lekkere recepten van HelloFresh, dat in de loop van de tijd is aangepast aan onze persoonlijke kookstijl.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 pakje verse oregano of 3 tl gedroogde oregano
 • Ong. 4 el olijfolie
 • 200 gr spinazie
 • 150 gr wortels
 • 150 ml kookroom
 • 150 gr geraspte kaas
 • 8-10 bladen verse lasagne
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 25 gr roomboter
 • 5 el bloem

Werkwijze voor het maken van deze heerlijke lasagne

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Breng 1 liter water aan de kook. Doe dit in een litermaat en los de twee blokjes bouillon erin op.
 3. Was de courgette en de aubergine en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de bakplaat en bedruppel met ongeveer 4 el olie. Bestrooi heel licht met peper en zout en bak dan 10 minuten in de oven. Is je bakplaat te klein, bak ze dan in 2 porties.
 4. Snipper de ui en pers de knoflook erboven uit. Ris de oregano van de takjes, hak fijn en voeg toe. Snijd de wortel alvast heel fijn, maar houd nog even apart.
 5. Verhit een pan en smelt daarin de boter. Fruit dan de ui, knoflook en oregano tot de ui glazig wordt. Voeg de bloem toe en bak al roerend even mee. Voeg eenderde deel van de bouillon toe en roer dat erdoorheen tot het is opgenomen. Doe dat dan nog twee keer, zodat alle bouillon in de saus zit. Je hebt nu een stevige saus. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
 6. Voeg de fijngesneden wortel en de spinazie toe en roer door de saus. Laat even rustig pruttelen tot de wortel een beetje zacht is geworden en de spinazie is geslonken. Voeg dan de kookroom toe en laat nog even verwarmen (breng niet opnieuw aan de kook).
 7. Vet een grote ovenschaal (of twee kleinere schalen) even licht in. Schenk een laagje saus in de pan en bedek met enkele lasagnebladen. De verse bladen kun je niet breken, maar wel scheuren of snijden als ze niet mooi passen. Verdeel een gedeelte van de courgette en aubergine over de lasagnebladen. Herhaal dit totdat je eindigt met een laagje saus. Meestal bouw je de lasagne in 3-4 lagen op. Omdat de lasagnebladen vers zijn, heb je maar weinig saus nodig per laag.
 8. Bestrooi de lasagne met een laag kaas. Wil je een knapperige bovenkant, dan kun je er nog wat paneermeel overheen strooien. Zet dan 20-25 minuten in de oven. Laat even een paar minuten rustig afkoelen voordat je opschept.

Conclusie

Deze lasagne is onze persoonlijke favoriet. Waarom? Met name omdat hij wat minder vet is dan lasagne uit een pakje. Daarnaast – en nog veel belangrijker – de smaken zijn écht. Je proeft een duidelijk verschil met het pakje, dat eigenlijk vooral zout is. En je eet ook nog eens gezond met éxtra veel groenten. Ideaal, zeker als je kind ineens bepaalde groenten of fruit niet meer wil eten. Wat wil je nog meer?

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven