Huisje, boompje, baby: help, we zoeken een man!

Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!

Onze kinderwens

In onze vorige blog vertelden we meer over de mogelijkheden die we overwogen hebben. Zoals gezegd zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, maar wij kozen er een die ons het beste past. Die weg is misschien niet de snelste weg, maar het is voor ons wel de weg waar wij ons goed bij voelen.

Hoe zat het ook alweer?

We hebben verteld hoe wij ons traject voor ons zien en hoe wij graag willen starten. Daarvoor gaan we terug naar een activiteit die we al lang niet meer hebben uitgevoerd: daten. En dan ook nog eens met mannen! Dat is weer even wennen.

Een van de redenen waarom we kiezen voor deze manier, is omdat we graag iemand uitgebreid willen leren kennen. Dus niet vanaf een digitaal profiel, maar face-to-face. Zodat we een completer gevoel bij iemand kunnen krijgen.

Donor in de buurt

De voornaamste reden dat wij graag een donor ‘in de buurt’ zoeken, is omdat we het kind (of de kinderen) altijd de mogelijkheid willen geven om kennis te maken met de vader wanneer daar behoefte aan is.

En nu? Want we hebben nog geen potentiële donor om dit traject mee te starten. Dus hebben we een vraag aan jou.

Ken jij of ben jij iemand met wie we kunnen daten en dit avontuur aan kunnen gaan?!

Wat een vraag hè… Het is even wat anders dan het bestellen van een warm broodje bij de bakker. Nee, wij vragen de bakker ‘gewoon’ op date!

Natuurlijk beseffen we dat een vraag als deze nogal wat teweegbrengt en niet iedere man staat te springen om ons een warm broodje te geven. Toch hopen we dat er ergens in Nederland een bakker rondloopt die hiervoor open staat.

Wat zoeken wij in een donor?

Uiterlijke en innerlijke kenmerken

Oké, natuurlijk hoeft hij geen bakker van beroep te zijn. En het is ook niet zo dat we een man zoeken met een bepaalt IQ of EQ. Zelfs uiterlijke kenmerken zijn ondergeschikt voor ons. Al moeten we eerlijk zijn, bij de start van onze zoektocht stonden we daar anders in. We wensten iemand met donker haar, minimaal 1.80 m, atletisch gebouwd en een goed gebit.

Zoeken we daar nog steeds naar? Nee. Totaal niet zelfs. Wat we het allerbelangrijkst vinden, is een goede klik. Dat we met iemand kunnen lezen en schrijven, kunnen lachen en zelfs kunnen huilen. Een sociale, actieve en positief ingestelde man die past bij onze karakters.

Leeftijd

Iets wat we ook belangrijk vinden, is de leeftijd. Idealiter zoeken we een man tussen de 30 en de 40. Waarom? Dat heeft twee redenen. De eerste reden is omdat we uiteindelijk ook een tweede kindje wensen van dezelfde man. De tweede (en nog belangrijkere reden) is dat we een rol zien voor de donor in het leven van het kind, of de kinderen.

Rol van de donor

De rol van een donor is een veelbesproken onderwerp bij stellen die zwanger zijn, of willen worden via deze weg. Ook hier zijn de meningen sterk over verdeeld. De meest voorkomende rollen hebben we opgesomd:

  • Een donor heeft geen rol in het leven van het kind en blijft volledig anoniem;
  • Een donor heeft geen rol in het leven van het kind en wordt bekend gemaakt bij een bepaalde leeftijd van het kind;
  • Een donor heeft een kleine rol in het leven van het kind;
  • Er is co-ouderschap met een donor.

Wij vinden het geen probleem, of anders gezegd, we zouden het zelfs een fijn idee vinden als de donor een (kleine) rol heeft in het leven van het kind. Het woord “donor” vinden wij dan ook niet passen bij onze situatie, dus zullen we in het vervolg verder spreken over de “potentiële vader”.

Omdat we het kind de mogelijkheid niet willen ontnemen om zijn of haar vader te leren kennen, is bovenstaande situatie ons ideaalbeeld. Met een kleine rol bedoelen we een rol als een soort oom. Iemand waarvan we niet verwachten dat hij het kind mee opvoedt, maar wel altijd welkom is.

Inmiddels hebben Mandy en Sharon iemand gevonden, waarover later meer

Meer uit deze serie

Mandy en Sharon

Wij zijn Mandy (32) en Sharon (28) en wonen al een hele tijd gelukkig (en nog steeds smoorverliefd) samen in de regio Rotterdam. Samen met onze twee katten, Pepa en Jaxx is ons leven bijna compleet. We missen alleen nog de enorm gewenste gezinsuitbreiding die het plaatje compleet maakt! In de serie Huisje, Boompje, Baby nemen we jullie mee op onze zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven