Huisje, boompje, baby: op zoek naar het witte goud

Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!

Waar moet je beginnen als twee vrouwen met een kinderwens?

Ja… Waar moet je beginnen wanneer je als twee vrouwen een kindje wenst? Wij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en onze overwegingen daarbij. Samen wogen we veelvuldig de voor- en nadelen af en kwamen uiteindelijk tot een besluit.

Kinderwens: wat is voor ons een ideale situatie?

Een ideale situatie. Bestaat deze wel? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wij hebben onszelf en elkaar een aantal vragen gesteld om erachter te komen wat wij belangrijk vinden in het vinden van onze weg naar Rome:

  • Willen we een anonieme donor?
  • Of willen we een donor die wij (leren) kennen?
  • Hebben we bepaalde wensen voor het type donor?
  • Willen we zelf thuis insemineren of de stappen via een kliniek belopen?
  • Is er een rol voor de donor weggelegd in het leven van ons kindje?

Spermabanken. Ieuw!

Google. Lang leve Google. Want daar is ook een hoop informatie te vinden over alle mogelijkheden voor stellen met een kinderwens. Er is grofweg een Nederlandse-, Europese- en Scandinavische donorbank.

Scandinavische donorbank

Een optie waar we al eerder kennis mee gemaakt hebben, de online Scandinavische donorbank. Het mooie aan deze website vinden wij, dat je na het aanmaken van een profiel door alle donoren kunt bladeren. Van haarkleur tot etnische achtergrond, op allerlei manieren kunnen we de donorwensen invullen.

Wanneer we onze ideale donor hebben gevonden is het een kwestie van buisjes bestellen en ze worden opgestuurd naar een kliniek in Nederland. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Spermabank in Nederland

Nederland heeft ook een aantal spermabanken. Via een kliniek is het mogelijk, om na een intake het traject te starten. Nadeel: er is een wachtlijst, van op dit moment meer dan een jaar. Kunnen we wel zo lang wachten? Nog een nadeel: in verhouding tot de Scandinavische donorbank is de informatie die je krijgt aanzienlijk minder en wordt er een passende donor voor ons gezocht.

De kosten die bij deze trajecten komen kijken zijn daarnaast wel hoog, maar daar komen we in een latere blog nog op terug!

Jullie een eitje, wij een zaadje

Er zijn nog veel meer opties. Zo kunnen wij als dames onze eicellen gratis ruilen voor het witte goud (want ja, dat is het inmiddels wel voor ons). Voordeel: goedkoop! We blijven immers Nederlanders… Maar deze grote wisseltruc past ons als stel niet. We moeten wennen aan het idee dat er mogelijk een kindje ‘van ons’ in een voor ons onbekend gezin kan rondlopen.

Dus onze zoektocht naar meer opties ging verder. En met succes! Wij hebben een mooie manier gevonden, die ons perfect past. Nu de uitvoering nog…

Onze conclusie? Let’s date!

Wij hebben tijdens deze zoektocht beiden geconcludeerd dat het niet goed voelt om vanuit een profiel of match een donor te kiezen. We zijn allebei gevoelsmensen en krijgen geen warm (of koud) gevoel bij een digitaal profiel. 

En nu? We hebben in onze omgeving geen contacten die ons verder kunnen helpen. We willen namelijk liever geen donor uit onze inner circle (om awkward situaties te voorkomen).

We maken het onszelf ook niet makkelijk zo.

Maar wat nou als we iemand kunnen leren kennen? Dat we de mogelijke donor kunnen ontmoeten, met hem kunnen praten en aanvoelen of er een klik is?

Buiten het feit dat we iemand kunnen leren kennen, is het voornamelijk een fijn idee dat de vader voor ons kindje bereikbaar is en voor contact bijvoorbeeld niet naar het buitenland hoeft.

Conclusie: we gaan weer daten met mannen! En dat is lang geleden.

Meer uit deze serie

Mandy en Sharon

Wij zijn Mandy (32) en Sharon (28) en wonen al een hele tijd gelukkig (en nog steeds smoorverliefd) samen in de regio Rotterdam. Samen met onze twee katten, Pepa en Jaxx is ons leven bijna compleet. We missen alleen nog de enorm gewenste gezinsuitbreiding die het plaatje compleet maakt! In de serie Huisje, Boompje, Baby nemen we jullie mee op onze zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven