Huisje, boompje, baby: update & first date!

Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!

Rustig? Een korte update van ons leven afgelopen weken

Het is even stil geweest met onze blogs. Maar hier in huis was het alles behalve rustig! Een korte vakantie, lekker aan het werk, maar vooral veel grote stappen gezet in onze zoektocht en het goed organiseren van onze toekomst. Daarom geven we je een korte update om je bij te praten over onze avonturen. Want we hebben natuurlijk ook onze eerste date gehad, spannend!

Handtekeningen zetten

Al eerder spraken we over de mogelijkheden om als tweede moeder (meemoeder) ook juridisch ouderschap te kunnen krijgen. Daarvoor gaan we ons partnerschap registreren. Omdat “het gratis uurtje” pas in januari beschikbaar was, doen we dat deze maand al! Trouwen willen we allebei in de toekomst zeker nog doen (hopelijk met een of twee kindjes), dus dit is een mooie tussenweg om alles goed geregeld te hebben. Inclusief complete ceremonie en het luiden van de klokken, maken we er toch nog een romantische middag van. Want de liefde kan natuurlijk niet vaak genoeg gevierd worden!

Daarvoor zijn de eerste handtekeningen al gezet bij de notaris, want aan de ogenschijnlijk romantische middag hangt een belangrijke “zakelijke” overweging. In de partnerschapsvoorwaarden leggen we al een hoop juridisch vast en hoeven we geen adoptieprocedure in.

Gezond, gezonder, gezondst

Voor zover het nog niet bekend was, is onze weg naar de geboorte van een kindje een lange (maar vooral ook heel erg leuke) weg! Om optimaal voorbereid te zijn, hebben we bijvoorbeeld onze gezondheid laten testen bij een kPNI-therapeut.

Een wat?!

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie en dat wil zeggen dat een therapeut de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, ons immuunsysteem, onze hersenen en hormonen. Een hele mond vol! Wij hebben onder andere ons bloed laten testen en gekeken welke vitamines en mineralen wij nodig hebben om zo gezond mogelijk te zijn. Vooral Mandy (die als eerste zwanger wil worden) wil van haar baarmoeder, zoals ze zelf altijd zegt: “een tempel” maken zodat het kindje aan niets tekort komt.

Daarnaast is Mandy begonnen met het bijhouden van haar maandelijkse cyclus zodat we uit kunnen rekenen wanneer ze ovuleert. In al haar enthousiasme heeft Sharon daarom een grote doos ovulatietesten gekocht. Want ja, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Daten is weten

We hebben onlangs onze eerste date met een van de reacties op onze blog gehad! Met de nodige zenuwen stapten we binnen, maar die zenuwen vielen direct van ons af bij de eerste kennismaking. We gingen zitten en hebben ruim twee uur lang alleen maar gekletst! Veel vragen over en weer en vooral ook veel gelachen.

Het positieve gevoel dat wij bij de eerste e-mail kregen, werd alleen maar meer bevestigd tijdens de date. Een open gesprek waarbij we alles konden bespreken en waaruit bleek dat ook de verwachtingen op één lijn liggen.

We zijn in ieder geval met een goede eerste indruk huiswaarts gekeerd met de afspraak het gesprek van beide kanten rustig te laten bezinken, om er later die week op terug te komen.

Gelukkig bleek al snel dat het goede gevoel wederzijds is en plannen we met veel plezier binnenkort een tweede date om elkaar weer een beetje beter te leren kennen!

Meer uit deze serie

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Mandy en Sharon

Wij zijn Mandy (32) en Sharon (28) en wonen al een hele tijd gelukkig (en nog steeds smoorverliefd) samen in de regio Rotterdam. Samen met onze twee katten, Pepa en Jaxx is ons leven bijna compleet. We missen alleen nog de enorm gewenste gezinsuitbreiding die het plaatje compleet maakt! In de serie Huisje, Boompje, Baby nemen we jullie mee op onze zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven