Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!
De meest gehoorde opmerkingen op onze kinderwens
“Wie van jullie gaat er dan het kind dragen?”
Een legitieme vraag die we vaak krijgen met twee paar eierstokken. Natuurlijk hebben we onszelf die vraag ook gesteld. Antwoord: Mandy gaat, als het allemaal zo mag zijn, ons eerste kindje dragen. Uiteindelijk is het onze wens dat Sharon het tweede kindje gaat dragen.
“Ik wil wel doneren, maar dan wel op de natuurlijke manier!”
Uhm. Nee.
“Dan gaan jullie toch gewoon een avondje naar de kroeg om een man te versieren?”
En dan? Zie bovenstaand antwoord. We vallen niet voor niets op elkaar. Een man versieren is iets wat we al heel lang niet meer gedaan hebben en eerlijk gezegd ook geen behoefte aan hebben ;).
“Heb je als tweede moeder dezelfde rechten, als de moeder die het kind heeft gedragen?”
Nee, niet helemaal. Daarvoor moeten we getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebben. Dan moet je als tweede moeder enkel het kind erkennen. Een andere optie is, dat de tweede moeder (ook wel meemoeder genoemd) het kindje adopteert. Het adoptieproces is echter vaak een lang proces.
Wij kiezen ervoor om de zaken tijdig te regelen en gaan binnenkort ons partnerschap registreren! Zo komen we in de toekomst niet voor lastige adoptieprocessen te staan en nemen we alles wat we belangrijk vinden op in onze voorwaarden en uiteindelijk ook het testament. We zullen jullie alle juridische kronkels en mazen in de wet besparen.
“Gaat jullie kindje dan geen vaderfiguur missen?”
Wij denken van niet. Nog steeds heeft ons kindje twee ouders die zielsveel van hem of haar houden. Het kindje zal opa’s, ooms en 8 (!) neefjes hebben voor een gezonde dosis testosteron. Natuurlijk beseffen we wel dat dat niet te vergelijken is met een vaderfiguur, maar onderzoek wijst uit dat kinderen die opgevoed zijn door een homo- of lesbisch stel net zo gelukkig zijn als kinderen met heteroseksuele ouders.
Meer weten? Via deze link kan je een interessante documentaire over dit onderwerp bekijken.
“Tegen wie gaat jullie kindje dan mama zeggen?”
Tegen ons allebei, maar misschien net in een andere vorm. Er zijn natuurlijk veel synoniemen voor het woord mama: moeder, mam, mams, ma, mammie, moedertje, moeke en ga zo maar door. Daar komen we vast wel uit!
“Hoe zien jullie Vaderdag voor jullie kindje(s)?”
Eerlijk gezegd weten we nog niet zo goed hoe we dit willen invullen. Het zou goed een tweede Moederdag kunnen zijn. Waar we zelfs over nadenken is om er een dag voor de donor/vader van ons kindje van te maken! De donor is nog niet gevonden, dus we kunnen nu nog niet zeggen of dat iets is wat we (en daarmee bedoelen we ook de donor) willen.
“Jullie willen toch wel dat het kindje een beetje op jullie gaat lijken?”
In onze vorige blog vertelden we over onze zoektocht naar de donor. Uiterlijke kenmerken vinden we eigenlijk niet zo belangrijk. Een klik en een mooi karakter vinden we veel belangrijker. Het is ook verdomd lastig om een man te vinden met een tintje, rood haar en lichte ogen 😉 (om maar een mix van onze uiterlijke kenmerken te noemen).
We zouden graag allebei een kindje dragen, dus daardoor maakt is het uiterlijk van een man nog minder belangrijk.
Wat zou jouw eerste reactie zijn? Of, als je hier ervaring mee hebt, welke opmerkingen kregen jullie regelmatig?
Meer uit deze serie